mysqli_real_escape_string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jean Cremers

Jean Cremers

20/08/2021 18:31:50
Quote Anchor link
Is dit safe? Ik dacht van wel maar de site is laatst gehakt, dus even voor de zekerheid.
Bedankt,
Jean

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$db = opendatabase();
$time = $_POST['time'];
$name = strip_tags(mysqli_real_escape_string($db, $_POST['name']));
$msg = strip_tags(mysqli_real_escape_string($db, $_POST['msg']));
$sql = "INSERT INTO dbname (time, name, msg) VALUES('$time', '$name', '$msg')";
mysqli_query($db, $sql);
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:21:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2021 19:40:50
Quote Anchor link
Als je $time ook even netjes meepakt, dan is het veilig.

En met welke reden wil je strip_tags() gebruiken voordat iets in de database staat?
Het lijkt mij zinvoller om dit op de output uit te voeren. Je wilt je invoer immers NOOIT om zeep helpen. Misschien is htmlspecialchars() nog wel beter, omdat je misschien liever HTML onschadelijk wilt maken.
Gewijzigd op 20/08/2021 19:42:01 door - Ariën -
 
Jean Cremers

Jean Cremers

20/08/2021 19:58:46
Quote Anchor link
- Ariën - op 20/08/2021 19:40:50:
Als je $time ook even netjes meepakt, dan is het veilig.


Hartstikke mooi. Thanks. $time is geen user input, dat is gewoon een timestamp, dus dat is niet nodig denk ik?

Quote:
En met welke reden wil je strip_tags() gebruiken voordat iets in de database staat?


Goeie vraag, is code van een paar jaar geleden en ik ben het vergeten. :) Blijkbaar tijdens testen destijds gedaan. Maar als het geen kwaad kan...
Gewijzigd op 20/08/2021 20:02:05 door Jean Cremers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2021 20:00:08
Quote Anchor link
Doe dat dan liever op de uitvoer, waar je de gegevens toont. ;-)

Toevoeging op 20/08/2021 20:01:57:

Maar de vraag is: Wat gebeurde er met de hackpoging?
Het kan ook aan tal van andere zaken liggen.
 
Jean Cremers

Jean Cremers

20/08/2021 20:07:27
Quote Anchor link
Ook goeie vraag, ik weet het niet. Ik had ineens heel public_html leeg, alleen een index.html met Hacked By UNRBL en of ik wel binnen 24 uur 0.2 bitcoin wilde overmaken, anders zou mn site op het dark web geplaatst worden.
In een half uurtje had ik de boel weer aan de praat dus dat viel nog wel mee, alleen heb ik geen idee hoe hem dat gelukt is. Ik heb passwords veranderd natuurlijk. Ik was wel aan het experimenteren met dbeaver, sqylyog en heidisql, daar zou nog malware in kunnen hebben gezeten maar ook vrij onwaarschijnlijk. Dit is de enige plek waar een user data kan invoeren, behalve dan nog de laatste versie van smf forum.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2021 20:13:19
Quote Anchor link
Ik zou de logs een gaan checken. Grote kans dat je een upload-exploit hebt, en misschien is er nog een shell achtergebleven waarmee ze toegang kunnen krijgen.
Gewijzigd op 20/08/2021 20:14:18 door - Ariën -
 
Jean Cremers

Jean Cremers

20/08/2021 20:45:11
Quote Anchor link
Wil je eens kijken? Dit is de log van vlak voor de deface. Ik verdenk onderaan die 41.107.56.61, alleen zie geen bestand wat hem verder heeft kunnen helpen, ik heb geen wordpress etc allemaal, die dingen zette ik toen ik nog een thuisserver had in fail2ban, maar ik heb in die lijst geen bestanden gevonden behalve upload.php en dat was een testbestandje met niks erin.
http://jcremers.com/access_log_jcremers.com.txt
Gewijzigd op 20/08/2021 21:00:27 door Jean Cremers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2021 22:19:20
Quote Anchor link
Lijkt mij enkel een exploit-zoek botje. Stuit enkel op 404's.

Zoek je scripts maar eens goed na voor de zekerheid. Heb je ook uploadscripts op je site?
Gewijzigd op 20/08/2021 22:19:58 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

20/08/2021 22:22:29
Quote Anchor link
Jean Cremers op 20/08/2021 19:58:46:
- Ariën - op 20/08/2021 19:40:50:
Als je $time ook even netjes meepakt, dan is het veilig.


Hartstikke mooi. Thanks. $time is geen user input, dat is gewoon een timestamp, dus dat is niet nodig denk ik?

Maar $time komt wel uit de $_POST, dus dan kan de user er mee "klooien" - een normale user zal dat niet doen, maar een hacker is geen normale user ...

Als het echt een timestamp is kun je ook gewoon time() gebruiken, of je moet bijvoorbeeld controleren of het formaat wel klopt (is het integer, of bijvoorbeeld formaat yyyy-mm-dd).
Gewijzigd op 20/08/2021 22:22:47 door Rob Doemaarwat
 
Jean Cremers

Jean Cremers

21/08/2021 07:08:36
Quote Anchor link
@Ariën Het smf forum laat uploaden van attachements en avatars toe, dat heb ik nu uitgezet.
@Rob, thanks, duidelijk, ik heb het aangepast.

Om public_html te wissen heb je ftp of cpanel toegang nodig toch? Dat krijg je toch niet met sql injectie? Hoe dan wel?
Gewijzigd op 21/08/2021 14:39:49 door Jean Cremers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2021 14:41:43
Quote Anchor link
Tja, ik vermoed dat er ergens een upload-exploit is, of geweest is. Check daarom je logs.
 
Jean Cremers

Jean Cremers

21/08/2021 14:52:10
Quote Anchor link
een andere log dan access.log bedoel je?

Toevoeging op 21/08/2021 14:52:31:

en waar moet ik op letten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2021 15:00:14
Quote Anchor link
De access_log. Kijk naar vreemde bestanden die zijn aangeroepen met een 200 http-code.

Logs van FTP-acties en logins kan je ook meenemen in je onderzoek.
Gewijzigd op 21/08/2021 15:02:37 door - Ariën -
 
Jean Cremers

Jean Cremers

21/08/2021 16:38:21
Quote Anchor link
Ik kan niet bij mn logs, ik had de pass van cpanel verandert en nu krijg ik errors als ik wil downloaden, dus maar even wachten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2021 16:43:27
Quote Anchor link
Wat voor error?
 
Jean Cremers

Jean Cremers

21/08/2021 16:49:46
Quote Anchor link
HTTP error 401
Invalid Security Token
The requested URL does not contain your session’s correct security token.

You may have reached this error by copying and pasting a URL from a different cPanel, WHM, or Webmail session into your browser’s address bar. To resolve this situation, please take one of the following steps:

Go back one page and reload the URL, making sure that the /cpsess … / section of the URL remains the same.
Re-enter your account’s password below. This will assign your session a new security token. This new token will prevent you from using other pages of this application that may be open in other tabs.
Request information
Requested page: 404.shtml
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2021 17:46:05
Quote Anchor link
Staat er gewoon .. ;-)
 
Jean Cremers

Jean Cremers

21/08/2021 17:49:18
Quote Anchor link
wat bedoel je? Ik krijg die logs niet gedownload, cookies weggegooid etc.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2021 18:19:55
Quote Anchor link
Quote:
Go back one page and reload the URL, making sure that the /cpsess … / section of the URL remains the same.
Re-enter your account’s password below. This will assign your session a new security token. This new token will prevent you from using other pages of this application that may be open in other tabs.


Even refreshen in je cPanel, opnieuw inloggen en je kan weer verder gaan.
En anders kan je even een nieuw vers browser-scherm openen.
 
Jean Cremers

Jean Cremers

21/08/2021 18:43:25
Quote Anchor link
dat heb ik al een paar keer gedaan, cookies weggegooid, andere browser, ik kan alles doen in cpanel behalve die logs downloaden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2021 18:49:30
Quote Anchor link
Probeer eens een privé-tabblad. En anders even bij de hosting vragen hoe dit zit.
Logs zou je altijd moeten kunnen downloaden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.