[mysql]mysql_num_rows vervangen door...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben iets vergeten van mysql. Ik heb vaker gelezen dat als je iets wilt tellen in een database dat je beter niet mysql_num_rows() moet gebruiken maar een andere functie. Die zou sneller zijn als mysql_num_rows(). De vraag is dus welke functie dat ook alweer was.

Ik wil dit gebruiken om te gaan controleren of een gegeven email niet vaker voorkomt als 1 keer in een bepaalde tabel.

Alvast bedankt,
Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:23:02
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:07:00
Quote Anchor link
eehm.. in de SQL zelf een COUNT(*) ?
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:18:00
Quote Anchor link
@mark:
Kan best. Hoe krijg je dan het resultaat?

$email = "[email protected]";
$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

02/08/2007 22:24:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:26:00
Quote Anchor link
DDragonz, in $aantal staat het wel, maar je kan het niet gebruiken. Eerst moet je nog mysql_fetch_* (object, assoc, array of wat dan ook) eroverheen gooien.

En dan kan je die aanroepen d.m.v. aantal (als je COUNT(*) AS aantal gebruikt zoals mebus zei)
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:29:00
Quote Anchor link
@mebus:
Huh dus wat is "aantal" dan?
Kan je de volledige sql laten zien. En hoe je de uiteindelijke waarde in een var krijgt.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:36:00
Quote Anchor link
DDragonz schreef op 02.08.2007 22:18:
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?

Nee, daar staan #resource id's in.

Er moet nog een mysql_fetch_xxxxx() komen.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Maar hoe werkt dat dan: COUNT(*) AS aantal. Laat eens een voorbeeld zien van hoe je dit gebruikt in een php file.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Die had je toch zelf al bijna compleet.

$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
wordt
$sql = "SELECT COUNT(id) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";

Tip: Schrijf SQL woorden met hoofdletters, dat is overzichtelijker.

Edit: Jan Koehoorn heeft gelijk wat betreft 'id'. Dus even aangepast.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking:

Als je geen WHERE in je query hebt, is COUNT(*) AS aantal het snelst. Als je wel een WHERE hebt, zou ik COUNT(id) gebruiken omdat daar eigenlijk altijd een INDEX op zit.

De waarde in een var (heeft SanThe al uitgelegd, maar als aanvulling):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $sql
= 'blabla';
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        $row = mysql_fetch_assoc ($res);
        echo $row['aantal'];
    }

?>

De error checking is hier minimaal, die zou je zelf nog uit moeten breiden.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:01:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal << vindt je nu de aantal matchende resultaten in $aantal?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
als hij een row count zeg maar dus als er ook maar 1 gecount word of meerdere dan zit het e-mail adres er al in.. als de count leeg terug komt zit hij er nog niet in...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
@ DDragonz: nee, in $row['aantal'].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:42:00
Quote Anchor link
aah zo. Komen dan in die array ook alle emails die matchen te staan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:45:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan moet je ze natuurlijk wel opvragen in je query.
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:31:00
Quote Anchor link
En dat gebeurt toch ook als je dit gebruikt of niet?
$sql = "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";
dus inplaats van alleen id, alles nemen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2007 00:34:00
Quote Anchor link
Nee, dan krijg je alleen $row['aantal']. Je query moet er zo uit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
    "
;
[
/code]
?>

SELECT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:50:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt iedereen voor jullie antwoordt :)
 
Frank -

Frank -

03/08/2007 03:08:00
Quote Anchor link
De query is niet goed, COUNT() is een agregate functie, er MOET dus een GROUP BY in de query worden opgenomen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
GROUP BY
    email
"
;
?>

MySQL zal de query zonder de gGROUP BY ook wel slikken, maar dat kan onverwachte resultaten opleveren. Gebruik de GROUP BY altijd zoals dat volgens de SQL-standaard hoort, dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Andere database keuren de query gewoon af, gelukkig wel. Overigens kun je dit in MySQL ook zo instellen, een kwestie van de juiste MODE instellen: strict.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.