[mysql]mysql_num_rows vervangen door...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben iets vergeten van mysql. Ik heb vaker gelezen dat als je iets wilt tellen in een database dat je beter niet mysql_num_rows() moet gebruiken maar een andere functie. Die zou sneller zijn als mysql_num_rows(). De vraag is dus welke functie dat ook alweer was.

Ik wil dit gebruiken om te gaan controleren of een gegeven email niet vaker voorkomt als 1 keer in een bepaalde tabel.

Alvast bedankt,
Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:08:51
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:07:00
Quote Anchor link
eehm.. in de SQL zelf een COUNT(*) ?
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:18:00
Quote Anchor link
@mark:
Kan best. Hoe krijg je dan het resultaat?

$email = "[email protected]";
$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

02/08/2007 22:24:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:26:00
Quote Anchor link
DDragonz, in $aantal staat het wel, maar je kan het niet gebruiken. Eerst moet je nog mysql_fetch_* (object, assoc, array of wat dan ook) eroverheen gooien.

En dan kan je die aanroepen d.m.v. aantal (als je COUNT(*) AS aantal gebruikt zoals mebus zei)
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:29:00
Quote Anchor link
@mebus:
Huh dus wat is "aantal" dan?
Kan je de volledige sql laten zien. En hoe je de uiteindelijke waarde in een var krijgt.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:36:00
Quote Anchor link
DDragonz schreef op 02.08.2007 22:18:
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?

Nee, daar staan #resource id's in.

Er moet nog een mysql_fetch_xxxxx() komen.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Maar hoe werkt dat dan: COUNT(*) AS aantal. Laat eens een voorbeeld zien van hoe je dit gebruikt in een php file.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Die had je toch zelf al bijna compleet.

$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
wordt
$sql = "SELECT COUNT(id) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";

Tip: Schrijf SQL woorden met hoofdletters, dat is overzichtelijker.

Edit: Jan Koehoorn heeft gelijk wat betreft 'id'. Dus even aangepast.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking:

Als je geen WHERE in je query hebt, is COUNT(*) AS aantal het snelst. Als je wel een WHERE hebt, zou ik COUNT(id) gebruiken omdat daar eigenlijk altijd een INDEX op zit.

De waarde in een var (heeft SanThe al uitgelegd, maar als aanvulling):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $sql
= 'blabla';
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        $row = mysql_fetch_assoc ($res);
        echo $row['aantal'];
    }

?>

De error checking is hier minimaal, die zou je zelf nog uit moeten breiden.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:01:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal << vindt je nu de aantal matchende resultaten in $aantal?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
als hij een row count zeg maar dus als er ook maar 1 gecount word of meerdere dan zit het e-mail adres er al in.. als de count leeg terug komt zit hij er nog niet in...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
@ DDragonz: nee, in $row['aantal'].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:42:00
Quote Anchor link
aah zo. Komen dan in die array ook alle emails die matchen te staan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:45:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan moet je ze natuurlijk wel opvragen in je query.
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:31:00
Quote Anchor link
En dat gebeurt toch ook als je dit gebruikt of niet?
$sql = "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";
dus inplaats van alleen id, alles nemen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2007 00:34:00
Quote Anchor link
Nee, dan krijg je alleen $row['aantal']. Je query moet er zo uit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
    "
;
[
/code]
?>

SELECT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:50:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt iedereen voor jullie antwoordt :)
 
Frank -

Frank -

03/08/2007 03:08:00
Quote Anchor link
De query is niet goed, COUNT() is een agregate functie, er MOET dus een GROUP BY in de query worden opgenomen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
GROUP BY
    email
"
;
?>

MySQL zal de query zonder de gGROUP BY ook wel slikken, maar dat kan onverwachte resultaten opleveren. Gebruik de GROUP BY altijd zoals dat volgens de SQL-standaard hoort, dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Andere database keuren de query gewoon af, gelukkig wel. Overigens kun je dit in MySQL ook zo instellen, een kwestie van de juiste MODE instellen: strict.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.