Mysql_num_rows error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een inlogsysteem, maar als ik wil inloggen dan geeft hij een error, namelijk:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/web7/43/86/51772786/htdocs/login.php on line 97

Dit snap ik totaal niet. Mn stukkie code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$row
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97
         print "Je bent ingelogd als " . $username . ".";
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["naam"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>De combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is niet juist.";
      }

?>


Hoezo niet geldig, en wat kan ik eraan doen om hem weer werkend te maken? Alvast bedankt!

Mike,
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:00:54
 
Martijn B

Martijn B

24/04/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$rQueryResult
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");

if( $rQueryResult === false )
{

   die('Query Error');
}


     if (mysql_num_rows($rQueryResult) == 1){  //dit is regel 97
// rest

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
         $username
= mysql_real_escape_string($username);
?>

Wat denk je daar mee te bereiken? Helemaal omdat je de query dan al hebt uitegevoerd en dit resultaat in een sessie gaat zetten. Dit is het bekende paard achter de wagen spannen, daar win je geen wedstrijden mee.

Edit: Ik vrees het ergste voor deze vacature... Wat voor puinhopen staan er in de code?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 22:43:00
Quote Anchor link
Genoeg om te concluderen dat ik niet zoveel verstand heb van PHP beveiligen als menig mens op dit forum:-)

Edit: Ik krijg nu "Query error", en als ik mysql error reporting aanzet dan komt er te staan: query was empty. Dit is de code die ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?  
include('connect.php');
      $pass1 = md5($pass1);
      $rQueryResult = mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
      $query = mysql_query($rQueryResult)or die(mysql_error());

     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97

         print "Je bent ingelogd als " . $username . ".";
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["naam"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>De combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is niet juist.";
      }
  
?>


Hoe kan ik het (eindelijk) werkend laten maken?:)

@pgFrank,

Dit is een script die ergens al op internet staat en is aangepast door mij.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike vd Veer
 
Douwe

Douwe

24/04/2008 23:07:00
Quote Anchor link
Om maar weer op de vraag terug te komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$row
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97
?>

Je maakt $row aan, maar gebruikt daarna $query? Ik denk dat het allebei een van beiden moet zijn :)
 
Kwastie

Kwastie

24/04/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Je gebruikt zoals DouweI zegt niet dezelfde variable, dit moet of beide $row zijn of $query. Maar niet verschillend
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 23:37:00
Quote Anchor link
En als je dan ook nog eens rekening houdt met de naamgeving, gebruik je geen van beide. De functie mysql_query() levert je een resultaat set, de variabele $result zou hier dus veel meer op zijn plaats zijn.
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 23:39:00
Quote Anchor link
Zie mn edit:-)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 23:53:00
Quote Anchor link
Mike vd Veer schreef op 24.04.2008 23:39:
Zie mn edit:-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
rQueryResult = mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
$query = mysql_query($rQueryResult)or die(mysql_error());
?>

Eerst ga je een query uitvoeren en vervolgens ga je het resultaat daarvan weer als query uitvoeren? Niet echt logisch lijkt me...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.