mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/08/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu al enkele uren aan het zoeken naar een oplossing voor dit probleem, ook op phphulp.nl, ik vind honderde verschillende oplossingen, tot hiertoe geen die mij verderhelpt. Maar dit komt waarschijnlijk omdat ik mijn eerste stappen zet in query's, php wil wel al lukken.

Hier is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
$host="localhost";
$username="gretadenil";
$password="xxx";
$database="bloemen";
mysql_connect($host,$username,$password);
mysql_select_db($database)or die("Kan database '$database' niet selecteren");
$query="SELECT * FROM 'bloemen' ORDER BY 'latijn' ASC";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);//lijn 13
mysql_close ();
if($num == "0"){
echo "Fout:<br>Query: ".$query."<br>Result:".$result."<br>Num:".$num."";
}
else{
  $i=0;
  while ($i < $num) {
  $id=mysql_result($result,$i,"latijn");
  $familie=mysql_result($result,$i,"familie");
  echo "\"".$id."\",";
  $i++;
  }
}

?>

Dit is het resultaat:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Documents and Settings\Internet\Bureaublad\nieuwe database\www\tuingreta.tk\tabel.php on line 13
Fout:
Query: SELECT * FROM 'bloemen' ORDER BY 'latijn' ASC
Result:
Num:

Ik begrijp er niets meer van...
Lijn 13 heb ik aangeduid in mijn script, in dit script is het niet lijn 13 omdat ik de logingegevens in een apart bestand heb staan en dat dan 'include'.

Iemand raad?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:50:22
 
Josh

Josh

01/08/2007 12:35:00
Quote Anchor link
Probeer het eens met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
="SELECT * FROM bloemen ORDER BY latijn ASC";
?>
Dus zonder quotes
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/08/2007 12:44:00
Quote Anchor link
De oplossing van Josh zal wel werken denk ik.
Als je vaker dit soort warnings krijgt is het handig om mysql_error() te gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$result
= mysql_query($query);
if(!$result)
{

    echo mysql_error();
}

else {
    // doe je ding
?>

Dan zie je meteen waar de fout zich bevind.
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/08/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Dit snap ik niet... tijdens mijn zoekwerk over deze fout vond ik een topic (op een ander forum) waar werd aangeraden de quotes te gebruiken, dat had het probleem opgelost voor sommige, nu zeggen jullie ze weer weg te doen, enfin, ik heb het geprobeerd en het werkt, maar de code was deze morgend al zo, toen ging hij niet, ik moet iets over het hoofd zien...
In ieder geval bedankt, hij doet het.
 
- wes  -

- wes -

01/08/2007 12:57:00
Quote Anchor link
de quotes die jij bedoeld zijn backticks, oftewel `````````` .

Die moet je bij deze vergeten, wissen uit je geheugen en die toets of uit je keyboard slopen of deze vastlassen. Backquotes NIET gebruiken
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2007 13:47:00
Quote Anchor link
Als het géén getal is zet je de waarde tussen quotes. De veldnaam echter nóóit tussen quotes of tussen backtics.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.