mysql_num_rows($querysql->soort == 0)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 10:22:05
Quote Anchor link
Ik heb hier een klein script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$querysel
= "SELECT * FROM tabel";
$querysql = mysql_query($querysel);
$query = mysql_fetch_object($querysel);

for($i=1; $i<=6; $i++){
 echo $i.mysql_num_rows(/* Een tabel gedeelte */);
}

?>


Nu wil ik bij /* Een tabel gedeelte */ dat er de records van een tabel wordt opgehaald, dit kan heel simpel. Maar ik wil nu de rijen zien, waarvan id hetzelfde is als $i.
Nu kan ik dit wel oplossen door 6 querys uit te voeren.
Maar voor mijn gevoel moet dit makkelijker kunnen.

Klopt dit?
En hoe kan dit dan?
Gewijzigd op 15/01/2013 09:46:00 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:46:26
 
No One

No One

14/01/2013 10:26:44
Quote Anchor link
mag ik vragen waarom je dat zou willen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$i=0;
while($row = mysql_fetch_array($querysel)){
    $i++;
    if($row['id']==$i){
        //do something
    }
}
Gewijzigd op 14/01/2013 10:27:14 door No One
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

14/01/2013 10:31:21
Quote Anchor link
mysql_num_rows() geeft het aantal resultate terug uit de query die meegegeven is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo mysql_query_rows($querysql);


En waarom wil je maar 6 keer doen? En niet aantal van mysql_query_rows($querysql)

Ik doe het zelf bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
while($queryResult = mysql_fetch_object($querysql))
{
 //Dit gebeurt met elke resultaat uit $querysql of het er nou 1 of 10 zijn maakt niet uit.
}

Wil je nou echt maar 6 resultaten nemen, zou ik met LIMIT 0,6 werken
(maar dit geeft natuurlijk de 6 eerste resultaten, wil je de 6 laatste
doe dan SELECT * FROM table ORDER BY id DESC LIMIT 0,6

En als het goed is, is ID nooit 0 want het is een primaire sleutel? Met auto increment ?
Gewijzigd op 14/01/2013 10:50:36 door Dennis WhoCares
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 11:44:05
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het verkeerd heb uitgelegd, of ik negrijp jullie reacties verkeers.

Mijn probleem: ik heb een tabel met een kolom: soort
Nu wil ik weten ik hoeveel rijen 'soort' als 1 staat ingevuld, en als 2, enz..
Nu kan dit wel met 6 querys en 6 mysql_num_rows doen, maar ik denk dat het makkelijker kan.

Ik hoop dat het zo duidelijk is.
 
No One

No One

14/01/2013 11:57:58
Quote Anchor link
select soort, count(*) from tabel group by soort
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 14:35:56
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 11:57:58:
select soort, count(*) from tabel group by soort


Ik snap niet wat hier nou gebeurt, kan je dit toelichten hoe het in zijn werk gaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2013 14:44:15
Quote Anchor link
Dit is een query welke je kan uitvoeren welke zelf de boel al kan tellen.
Voer maar eens uit...
Gewijzigd op 14/01/2013 14:44:32 door - Ariën -
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 14:47:20
Quote Anchor link
- Aar - op 14/01/2013 14:44:15:
Dit is een query welke je kan uitvoeren welke zelf de boel al kan tellen.
Voer maar eens uit...


Ik begrijp dat dit een uitvoerbare query is.
Maar ik heb geen idee hoe ik daar dan mee verder moet werken.

Toevoeging op 14/01/2013 14:58:40:

Na wat zoeken heb ik dit gevonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$queryasd
= "SELECT COUNT(*) FROM tabel group by soort";
$resultasd = mysql_query($queryasd)or die(mysql_error());;
$rowasd = mysql_fetch_row($resultasd);
for($i=1;$i<=6;$i++){
    echo $i.'->'.$rowasd[$i-1].'<br>';
}


?>


Alleen dit werkt niet, ik krijg nu bij de 1e een goed resultaat, maar daarna niet meer.
Gewijzigd op 14/01/2013 15:01:54 door Tom aan t Goor
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2013 15:20:11
Quote Anchor link
Heb je die query al eens uitgevoerd in phpMyAdmin?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 15:40:34
Quote Anchor link
Ik heb de query in phpmyadmin uitgevoerd.
Dan krijg ik het resultaat:

2
1
1
1
1
1

Maar dan begrijp ik maar niet waarom de rest leeg is.
Ik heb nog wat verder gezocht maar toen had ik precies hetzelfde script gemaakt dat ik eerst al had.
Gewijzigd op 14/01/2013 15:41:04 door Tom aan t Goor
 
No One

No One

14/01/2013 15:55:51
Quote Anchor link
@Tom Tom wat wil je nu precies: je wilt wss ook de soort_id weten??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$queryasd
= "SELECT soort, COUNT(*) as aantal FROM tabel group by soort";
$resultasd = mysql_query($queryasd)or die(mysql_error());;
);

$i=1;
while($rowasd = mysql_fetch_assoc($resultasd){
    echo $i.'->'.$rowasd['soort'].'->'.$rowasd['aantal'].'<br>';
    $i++;
}


?>


je selecteerd hier de soort en het aantal en groepeert dat dan krij dus soort 1 geeft 2 resultaten...soort 2 geeft 1 resultaat enz..
Gewijzigd op 14/01/2013 16:06:02 door No One
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 16:14:23
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 15:55:51:
@Tom Tom wat wil je nu precies: je wilt wss ook de soort_id weten??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

..

?>


je selecteerd hier de soort en het aantal en groepeert dat dan krij dus soort 1 geeft 2 resultaten...soort 2 geeft 1 resultaat enz..


Er zaten een paar kleine foutjes (m.b.t. enkele haakjes) in je script.
Met deze code krijg ik helemaal geen resultaat.

Ik krijg in phpmyadmin het resultaat

2
1
1
3
1
1

Dit resultaat wil ik ook krijgen in mijn script. Hier moet dan wel het soort nummer bij:

1 -> 2
2 -> 1
3 -> 1
4 -> 3
5 -> 1
6 -> 1

Zo wil ik het krijgen, alleen lukt dit me niet.

Toevoeging op 15/01/2013 10:31:07:

Het is me gelukt met het volgende script:
Als iemand hier verbeteringen aanziet hoor ik het graag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$query
= "SELECT soort, COUNT(*) AS cat_num FROM tabel GROUP BY soort";
$result = mysql_query($query);
$i = 1;

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

    echo "$row[soort] = $row[cat_num]<br>";
    $race[$i] = $row['soort'];
    $totaal[$i] = $row['cat_num'];
    $i++;
}


// Test resultaten \\
print_r($race);
echo '<br><br><br>';
print_r($totaal);
?>
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/01/2013 09:09:34
Quote Anchor link
Ik ben niet begaafd met arrays dat zullen een aantal mensen op deze forum wel begrepen hebben.
Sorry dat ik deze topic weer in de lijst plaats, maar je hoeft je array geen id te geven.
Als je voorheen je array aangemaakt heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$race = array();
$totaal = array();


dan vervolgens in je while gewoonweg
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$race[] = $row['soort'];
$totaal[] = $row['cat_num'];


Bereik je hetzelfde en hoef je niet telkens het 'volgende id' als $i te defineren want hij voegt de waarde toe aan het eerst volgende id.
Misschien is dit geen toegevoegde waarde tot deze post, maar ik vroeg het me gewoon af.
Gewijzigd op 18/01/2013 09:10:17 door Dennis WhoCares
 
Moose -

Moose -

18/01/2013 09:22:53
Quote Anchor link
Klopt helemaal, array's beginnen ook bij de 0 te tellen, dus je $i moet als eerst 0 zijn (en niet 1).

Maar de $i is totaal overbodig hier, en maakt het juist alleen maar onleesbaar. Ook is het een stuk netter om, zoals Dennis zegt, je variable race en totaal bovenaan te definieren als array. Nu komen de variablen zomaar uit de lucht vallen
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/01/2013 09:29:31
Quote Anchor link
Heb ik toch iets geleerd hier(a)
Moose - op 18/01/2013 09:22:53:
Nu komen de variablen zomaar uit de lucht vallen

Watch out below! :o
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.