MySQL.php bestand in ledensysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luc

luc

02/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een website waar een bepaald ledensysteem in moet komen. Dat systeem heb ik van degene met wie ik hem maak, toegestuurd gekregen. Nou moet ik MySQL.php correct invullen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$host
['localhost'] = 'localhost'; // meestal localhost
$host['luniz_***'] = 'gebruikersnaam';
$host['***'] = 'wachtwoord';
$host['luniz_***'] = 'database';

$db = mysql_connect($host['1'], $host['2'], $host['3']) OR die ('Kan niet verbinden');
mysql_select_db($host['4'], $db);

$url ='http:/***';
?>


*** = ingevuld en klopt waarschijnlijk, maar ik krijg als in naar install.php ga dit:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'database'@'localhost' (using password: YES) in /home/luniz/domains/cws.gethost.nl/public_html/memberssysteem/include/MySQL.php on line 7
Kan niet verbinden

Line 7 is deze:
$db = mysql_connect($host['1'], $host['2'], $host['3']) OR die ('Kan niet verbinden');

Maar wat moet ik nou op de plaatsen van '1', '2', '3', en '4' invullen? heb er meerdere dingen geprobeerd maar alles was fout..

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:08:15
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

02/04/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$db
= mysql_connect($host['1'], $host['2'], $host['3']) OR die ('Kan niet verbinden');
mysql_select_db($host['4'], $db);
?>


wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$db
= mysql_connect($host['localhost'], $host['luniz_***'], $host['***']) OR die ('Kan niet verbinden');
mysql_select_db($host['luniz_***'], $db);
?>


ps je hebt 2x $host['luniz_***'] dit zal fout gaan, maar het lijkt me dat dat in je script wel goed staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Boris Mattijssen
 
Luc

luc

02/04/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Ik heb dezelfde gebruikersnaam en naam.. maakt dat uit? dus bijv zo:

2
3
4
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$db
= mysql_connect($host['localhost'], $host['luniz_pietje'], $host['henkje']) OR die ('Kan niet verbinden');
mysql_select_db($host['luniz_pietje'], $db);
?>
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

02/04/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Niet als ze ook de zelfde waarde hebben.

Edit, dit zou een duidelijker script zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$host
['host'] = 'localhost'; // meestal localhost
$host['user'] = 'pietje';
$host['pass'] = 'mijngeheimewachtwoord';
$host['database'] = 'databasenaam';

$db = mysql_connect($host['host'], $host['user'], $host['pass']) OR die ('Kan niet verbinden');
mysql_select_db($host['database'], $db);

$url ='http:/***';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike van Dongen
 
Luc

luc

02/04/2008 17:18:00
Quote Anchor link
Hij werkt al ;) Bedankt voor de hulp :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.