mysql_query DELETE werkt niet meer?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »
Henk

Henk

18/05/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Hallo, onderstaande code werkt niet meer.
Heeft altijd gewerkt, isp heeft wel php4 geupdate naar php5.
En mysql is nu versie 5.
Iemand idee of dit van invloed kan zijn op mijn code?
Ik kan inloggen maar als ik op verwijder of edit klik zie ik niets.
De record wordt ook niet verwijder, id nummer klopt wel.
Met phpmyadmin online bij isp lukt het wel.
IE opent wel een nieuwe pagina maar ik zie geen data uit mijn database.
Geprobeerd op xp en vista beide internet explorer versie 7.

thanks en gr..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php session_start();
include "connect.php";
include "ubb.php";
include "functies.php";
?>

<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css">
</head>
<body bgcolor=#0087af>
<body>
<center>
<table bgcolor="#006ba1"><tr>
    <td align=center ><b><font color="#000000">Admin Gastenboek-Creasoft</font></b></td>
  </tr></table><br>
<?php
    $admin
= "******";
    $wachtwoord = "******";
    
    //uitloggen
    if (isset($uitloggen)) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        session_register(gastenboekadmin);
        }
else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    
        //bericht edit-form
        if (isset($editid)) {
        $sql = "SELECT * FROM gastenboek  WHERE id='$editid'";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
        $rij = mysql_fetch_object($resultaat);
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);

         $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);
        ?>

        <table><form method="post" action="<? echo "$PHP_SELF"; ?>" name="gastenboek"><input type="hidden" name="editid" value="<? echo "$editid"; ?>">
        <tr><td><b><font color="#000000">Bewerken</font></b></td></tr>
        <tr><td width="70">Naam:</td><td width="250"><input type="text" name="naam" size="50" value="<? echo "$naam"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Email:</td><td width="250"><input type="text" name="email" size="50" value="<? echo "$email"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Homepage:</td><td width="250"><input type="text" name="homepage" size="50" value="<? echo "$homepage"; ?>"></td></tr>
        <tr><td valign="top">Reactie:</td><td><textarea name="bericht" cols="49" rows="5"><? echo "$bericht"; ?></textarea><br></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="wijzigen"></td></tr></form></table><br>
        <? }
        
        //bericht deleten
        if (isset($deleteid)) {
        mysql_query ("DELETE FROM gastenboek WHERE id='$deleteid'"); }
        
        //bericht editen
        if ($_POST['submit']) {
        mysql_query("UPDATE gastenboek SET naam='".$_POST[naam]."',email='".$_POST[email]."',homepage='".$_POST[homepage]."',bericht='".$_POST[bericht]."' WHERE id = '".$editid."'") or die(mysql_error());
        echo "<script>location.href='$PHP_SELF'</script>";}
        
        
        //alle berichten weergeven ?>

         <? $sql = "SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");?>

        <?php while ($rij = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);
        //set_smilies($bericht);

        $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);

        echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>
        <img src=\"smilies/del.png\" border=\"0\"></a></td><td width=100><a href=mailto:"
.$email."><b>".$naam."</b></a><br><font size=1>";
            if ($homepage=="" OR $homepage=="http://") {} else {
            echo "<a href=\"".$homepage."\" target=\"_blan\">website</a>"; }
        echo"</font></td><td width=220>".$bericht."</td></tr></table><br>"; }
        echo "<a href=$PHP_SELF?uitloggen=0>Log uit</a>";
             }
      else
        { //login-form        ?>

        <table width="400"><form method="post" action="admin.php">
        <tr>
      <td width="100"><b><font color="#000000">Inloggen</font></b></td>
      <td width="250"></td></tr>
        <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" size="35"></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" size="35"></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="login"></td></tr>
        </form></table>
    <?php } ?>
</center></body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:25:19
 
Mark L

Mark L

18/05/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Waar loopt hij vast? Wat doet het niet meer? Welke errors geeft hij (of zij)?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Zoek eens op 'super globals'.

Edit: En zet je error reporting een aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Henk

Henk

18/05/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Ok error code ingevoegd en ja error melding. deze dus..
Notice: Undefined index: login in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 28

bedankt beide, kijken of ik kan oplossen.

gr Henk..

Edit:

en deze als ik na het inloggen de admin pagina open.
btw toevoegen aan de database lukt wel..
de errors bij admin
Notice: Use of undefined constant gastenboekadmin - assumed 'gastenboekadmin' in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 30

Notice: Undefined index: submit in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 63

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 82

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 82

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 19:10:00
Quote Anchor link
session_register is trouwens antiek.
 
Mark L

Mark L

18/05/2007 19:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe:
dat zeg je altijd :p maar 't is wel zo :p
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Description
bool session_register ( mixed $name [, mixed $...] )

session_register() accepts a variable number of arguments, any of which can be either a string holding the name of a variable or an array consisting of variable names or other arrays. For each name, session_register() registers the global variable with that name in the current session.
Let op

If you want your script to work regardless of register_globals, you need to instead use the $_SESSION array as $_SESSION entries are automatically registered. If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

register_globals: important note: Since PHP 4.2.0, the default value for the PHP directive register_globals is off, and it is completely removed as of PHP 6.0.0. The PHP community encourages all to not rely on this directive but instead use other means, such as the superglobals.

Let op

This registers a global variable. If you want to register a session variable from within a function, you need to make sure to make it global using the global keyword or the $GLOBALS[] array, or use the special session arrays as noted below.

Let op

If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().

This function returns TRUE when all of the variables are successfully registered with the session.
 
Henk

Henk

18/05/2007 19:29:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.05.2007 19:23:
Description
bool session_register ( mixed $name [, mixed $...] )

session_register() accepts a variable number of arguments, any of which can be either a string holding the name of a variable or an array consisting of variable names or other arrays. For each name, session_register() registers the global variable with that name in the current session.
Let op

If you want your script to work regardless of register_globals, you need to instead use the $_SESSION array as $_SESSION entries are automatically registered. If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

register_globals: important note: Since PHP 4.2.0, the default value for the PHP directive register_globals is off, and it is completely removed as of PHP 6.0.0. The PHP community encourages all to not rely on this directive but instead use other means, such as the superglobals.

Let op

This registers a global variable. If you want to register a session variable from within a function, you need to make sure to make it global using the global keyword or the $GLOBALS[] array, or use the special session arrays as noted below.

Let op

If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().

This function returns TRUE when all of the variables are successfully registered with the session.


ok dat zal het dus zijn, ga ik aanpassen...

thanks...
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:05:00
Quote Anchor link
Jammer, maar ik krijg deze code niet aangepast aan $_SESSION.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
  $admin = "******";
    $wachtwoord = "******";
    
    //uitloggen
    if (isset($uitloggen)) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        session_register(gastenboekadmin);
        } else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    

Ik zal verder opzoek moeten, maar als iemand een idee heeft, dan houd ik mij aanbevolen.

thanks en gr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 14:11:00
Quote Anchor link
Superglobals?
Waar komt $uitloggen vandaan?

session_register(gastenboekadmin);
=> $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:36:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 14:11:
Superglobals?
Waar komt $uitloggen vandaan?

session_register(gastenboekadmin);
=> $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';


onder bij de volledige code
echo "<a href=$PHP_SELF?uitloggen=0>Log uit</a>";

$_SESSION ga ik doen, thanks
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 14:47:00
Quote Anchor link
$PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

Lees eens wat over superglobals.
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:54:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 14:47:
$PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

Lees eens wat over superglobals.


Ben ik aan het doen, ik zal het werkend krijgen(;>)
Krijg nog wel wat foutjes:

zie: http://www.creasoft.nl/guestbook/index.php
kan niets verwijdere of bewerken?
naam test
wachtwoord test

thanks

Edit:

na aanpassing $PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

krijg ik wit scherm, niets meer dus?


gek mijn boek zegt ook dat het zo moet..

Aangepaste code met wit scherm, geen inlog meer..??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php session_start();
include "connect.php";
include "ubb.php";
include "functies.php";
?>

<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css">
</head>
<body bgcolor=#0087af>
<body>
<center>
<table bgcolor="#006ba1"><tr>
    <td align=center ><b><font color="#000000">Admin Gastenboek-Creasoft</font></b></td>
  </tr></table><br>
<?php
  ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
    error_reporting(E_ALL);

    $admin = "test";
    $wachtwoord = "test";
    
    //uitloggen
    if ($_GET['uitloggen']) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';
        }
else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    
        //bericht edit-form
        if (isset($editid)) {
        $sql = "SELECT * FROM gastenboek  WHERE id='$editid'";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
        $rij = mysql_fetch_object($resultaat);
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);

         $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);
        ?>

        <table><form method="post" action="<? echo "$PHP_SELF"; ?>" name="gastenboek"><input type="hidden" name="editid" value="<? echo "$editid"; ?>">
        <tr><td><b><font color="#000000">Bewerken</font></b></td></tr>
        <tr><td width="70">Naam:</td><td width="250"><input type="text" name="naam" size="50" value="<? echo "$naam"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Email:</td><td width="250"><input type="text" name="email" size="50" value="<? echo "$email"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Homepage:</td><td width="250"><input type="text" name="homepage" size="50" value="<? echo "$homepage"; ?>"></td></tr>
        <tr><td valign="top">Reactie:</td><td><textarea name="bericht" cols="49" rows="5"><? echo "$bericht"; ?></textarea><br></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="wijzigen"></td></tr></form></table><br>
        <? }
        
        //bericht deleten
        if (isset($deleteid)) {
        mysql_query ("DELETE FROM gastenboek WHERE id='$deleteid'"); }
        
        //bericht editen
        if ($_POST['submit']) {
        mysql_query("UPDATE gastenboek SET naam='".$_POST[naam]."',email='".$_POST[email]."',homepage='".$_POST[homepage]."',bericht='".$_POST[bericht]."' WHERE id = '".$editid."'") or die(mysql_error());
        echo "<script>location.href='$PHP_SELF'</script>";}
        
        
        //alle berichten weergeven ?>

         <? $sql = "SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");?>

        <?php while ($rij = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);
        //set_smilies($bericht);

        $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);

        echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>
        <img src=\"smilies/del.png\" border=\"0\"></a></td><td width=100><a href=mailto:"
.$email."><b>".$naam."</b></a><br><font size=1>";
            if ($homepage=="" OR $homepage=="http://") {} else {
            echo "<a href=\"".$homepage."\" target=\"_blan\">website</a>"; }
        echo"</font></td><td width=220>".$bericht."</td></tr></table><br>"; }
        echo "<a href=$_SERVER['PHP_SELF']?uitloggen=0>Log uit</a>";
             }
      else
        { //login-form        ?>

        <table width="400"><form method="post" action="admin.php">
        <tr>
      <td width="100"><b><font color="#000000">Inloggen</font></b></td>
      <td width="250"></td></tr>
        <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" size="35"></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" size="35"></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="login"></td></tr>
        </form></table>
    <?php } ?>
</center></body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 18:43:00
Quote Anchor link
if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
moet zijn
if(isset($_SESSION['gastenboekadmin']) and ($_SESSION['gastenboekadmin'] == '.........')){


if (isset($editid)) {
waar komt $editid vandaan?
 
Henk

Henk

20/05/2007 12:44:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 18:43:
if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
moet zijn
if(isset($_SESSION['gastenboekadmin']) and ($_SESSION['gastenboekadmin'] == '.........')){


if (isset($editid)) {
waar komt $editid vandaan?


Ok, nogmaals dank..
ps: ik probeer het ook zelf hoor(;>)
Maar 2 manieren lopen nu door elkaar, uitvogelen dus..geeft niks, leuk werk.

$editid staat hier, bepaald welke record(nr) bewerkt moet worden.
echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>

Onder in source. gr
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Dat moet dus $_GET['editid'] zijn.
En $PHP_SELF moet $_SERVER['PHP_SELF'] zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.