mysql_query DELETE werkt niet meer?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »
Henk

Henk

18/05/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Hallo, onderstaande code werkt niet meer.
Heeft altijd gewerkt, isp heeft wel php4 geupdate naar php5.
En mysql is nu versie 5.
Iemand idee of dit van invloed kan zijn op mijn code?
Ik kan inloggen maar als ik op verwijder of edit klik zie ik niets.
De record wordt ook niet verwijder, id nummer klopt wel.
Met phpmyadmin online bij isp lukt het wel.
IE opent wel een nieuwe pagina maar ik zie geen data uit mijn database.
Geprobeerd op xp en vista beide internet explorer versie 7.

thanks en gr..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php session_start();
include "connect.php";
include "ubb.php";
include "functies.php";
?>

<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css">
</head>
<body bgcolor=#0087af>
<body>
<center>
<table bgcolor="#006ba1"><tr>
    <td align=center ><b><font color="#000000">Admin Gastenboek-Creasoft</font></b></td>
  </tr></table><br>
<?php
    $admin
= "******";
    $wachtwoord = "******";
    
    //uitloggen
    if (isset($uitloggen)) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        session_register(gastenboekadmin);
        }
else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    
        //bericht edit-form
        if (isset($editid)) {
        $sql = "SELECT * FROM gastenboek  WHERE id='$editid'";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
        $rij = mysql_fetch_object($resultaat);
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);

         $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);
        ?>

        <table><form method="post" action="<? echo "$PHP_SELF"; ?>" name="gastenboek"><input type="hidden" name="editid" value="<? echo "$editid"; ?>">
        <tr><td><b><font color="#000000">Bewerken</font></b></td></tr>
        <tr><td width="70">Naam:</td><td width="250"><input type="text" name="naam" size="50" value="<? echo "$naam"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Email:</td><td width="250"><input type="text" name="email" size="50" value="<? echo "$email"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Homepage:</td><td width="250"><input type="text" name="homepage" size="50" value="<? echo "$homepage"; ?>"></td></tr>
        <tr><td valign="top">Reactie:</td><td><textarea name="bericht" cols="49" rows="5"><? echo "$bericht"; ?></textarea><br></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="wijzigen"></td></tr></form></table><br>
        <? }
        
        //bericht deleten
        if (isset($deleteid)) {
        mysql_query ("DELETE FROM gastenboek WHERE id='$deleteid'"); }
        
        //bericht editen
        if ($_POST['submit']) {
        mysql_query("UPDATE gastenboek SET naam='".$_POST[naam]."',email='".$_POST[email]."',homepage='".$_POST[homepage]."',bericht='".$_POST[bericht]."' WHERE id = '".$editid."'") or die(mysql_error());
        echo "<script>location.href='$PHP_SELF'</script>";}
        
        
        //alle berichten weergeven ?>

         <? $sql = "SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");?>

        <?php while ($rij = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);
        //set_smilies($bericht);

        $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);

        echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>
        <img src=\"smilies/del.png\" border=\"0\"></a></td><td width=100><a href=mailto:"
.$email."><b>".$naam."</b></a><br><font size=1>";
            if ($homepage=="" OR $homepage=="http://") {} else {
            echo "<a href=\"".$homepage."\" target=\"_blan\">website</a>"; }
        echo"</font></td><td width=220>".$bericht."</td></tr></table><br>"; }
        echo "<a href=$PHP_SELF?uitloggen=0>Log uit</a>";
             }
      else
        { //login-form        ?>

        <table width="400"><form method="post" action="admin.php">
        <tr>
      <td width="100"><b><font color="#000000">Inloggen</font></b></td>
      <td width="250"></td></tr>
        <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" size="35"></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" size="35"></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="login"></td></tr>
        </form></table>
    <?php } ?>
</center></body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:03:59
 
Mark L

Mark L

18/05/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Waar loopt hij vast? Wat doet het niet meer? Welke errors geeft hij (of zij)?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Zoek eens op 'super globals'.

Edit: En zet je error reporting een aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Henk

Henk

18/05/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Ok error code ingevoegd en ja error melding. deze dus..
Notice: Undefined index: login in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 28

bedankt beide, kijken of ik kan oplossen.

gr Henk..

Edit:

en deze als ik na het inloggen de admin pagina open.
btw toevoegen aan de database lukt wel..
de errors bij admin
Notice: Use of undefined constant gastenboekadmin - assumed 'gastenboekadmin' in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 30

Notice: Undefined index: submit in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 63

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 82

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 82

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 19:10:00
Quote Anchor link
session_register is trouwens antiek.
 
Mark L

Mark L

18/05/2007 19:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe:
dat zeg je altijd :p maar 't is wel zo :p
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Description
bool session_register ( mixed $name [, mixed $...] )

session_register() accepts a variable number of arguments, any of which can be either a string holding the name of a variable or an array consisting of variable names or other arrays. For each name, session_register() registers the global variable with that name in the current session.
Let op

If you want your script to work regardless of register_globals, you need to instead use the $_SESSION array as $_SESSION entries are automatically registered. If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

register_globals: important note: Since PHP 4.2.0, the default value for the PHP directive register_globals is off, and it is completely removed as of PHP 6.0.0. The PHP community encourages all to not rely on this directive but instead use other means, such as the superglobals.

Let op

This registers a global variable. If you want to register a session variable from within a function, you need to make sure to make it global using the global keyword or the $GLOBALS[] array, or use the special session arrays as noted below.

Let op

If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().

This function returns TRUE when all of the variables are successfully registered with the session.
 
Henk

Henk

18/05/2007 19:29:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.05.2007 19:23:
Description
bool session_register ( mixed $name [, mixed $...] )

session_register() accepts a variable number of arguments, any of which can be either a string holding the name of a variable or an array consisting of variable names or other arrays. For each name, session_register() registers the global variable with that name in the current session.
Let op

If you want your script to work regardless of register_globals, you need to instead use the $_SESSION array as $_SESSION entries are automatically registered. If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

register_globals: important note: Since PHP 4.2.0, the default value for the PHP directive register_globals is off, and it is completely removed as of PHP 6.0.0. The PHP community encourages all to not rely on this directive but instead use other means, such as the superglobals.

Let op

This registers a global variable. If you want to register a session variable from within a function, you need to make sure to make it global using the global keyword or the $GLOBALS[] array, or use the special session arrays as noted below.

Let op

If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().

This function returns TRUE when all of the variables are successfully registered with the session.


ok dat zal het dus zijn, ga ik aanpassen...

thanks...
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:05:00
Quote Anchor link
Jammer, maar ik krijg deze code niet aangepast aan $_SESSION.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
  $admin = "******";
    $wachtwoord = "******";
    
    //uitloggen
    if (isset($uitloggen)) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        session_register(gastenboekadmin);
        } else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    

Ik zal verder opzoek moeten, maar als iemand een idee heeft, dan houd ik mij aanbevolen.

thanks en gr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 14:11:00
Quote Anchor link
Superglobals?
Waar komt $uitloggen vandaan?

session_register(gastenboekadmin);
=> $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:36:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 14:11:
Superglobals?
Waar komt $uitloggen vandaan?

session_register(gastenboekadmin);
=> $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';


onder bij de volledige code
echo "<a href=$PHP_SELF?uitloggen=0>Log uit</a>";

$_SESSION ga ik doen, thanks
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 14:47:00
Quote Anchor link
$PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

Lees eens wat over superglobals.
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:54:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 14:47:
$PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

Lees eens wat over superglobals.


Ben ik aan het doen, ik zal het werkend krijgen(;>)
Krijg nog wel wat foutjes:

zie: http://www.creasoft.nl/guestbook/index.php
kan niets verwijdere of bewerken?
naam test
wachtwoord test

thanks

Edit:

na aanpassing $PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

krijg ik wit scherm, niets meer dus?


gek mijn boek zegt ook dat het zo moet..

Aangepaste code met wit scherm, geen inlog meer..??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php session_start();
include "connect.php";
include "ubb.php";
include "functies.php";
?>

<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css">
</head>
<body bgcolor=#0087af>
<body>
<center>
<table bgcolor="#006ba1"><tr>
    <td align=center ><b><font color="#000000">Admin Gastenboek-Creasoft</font></b></td>
  </tr></table><br>
<?php
  ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
    error_reporting(E_ALL);

    $admin = "test";
    $wachtwoord = "test";
    
    //uitloggen
    if ($_GET['uitloggen']) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';
        }
else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    
        //bericht edit-form
        if (isset($editid)) {
        $sql = "SELECT * FROM gastenboek  WHERE id='$editid'";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
        $rij = mysql_fetch_object($resultaat);
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);

         $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);
        ?>

        <table><form method="post" action="<? echo "$PHP_SELF"; ?>" name="gastenboek"><input type="hidden" name="editid" value="<? echo "$editid"; ?>">
        <tr><td><b><font color="#000000">Bewerken</font></b></td></tr>
        <tr><td width="70">Naam:</td><td width="250"><input type="text" name="naam" size="50" value="<? echo "$naam"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Email:</td><td width="250"><input type="text" name="email" size="50" value="<? echo "$email"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Homepage:</td><td width="250"><input type="text" name="homepage" size="50" value="<? echo "$homepage"; ?>"></td></tr>
        <tr><td valign="top">Reactie:</td><td><textarea name="bericht" cols="49" rows="5"><? echo "$bericht"; ?></textarea><br></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="wijzigen"></td></tr></form></table><br>
        <? }
        
        //bericht deleten
        if (isset($deleteid)) {
        mysql_query ("DELETE FROM gastenboek WHERE id='$deleteid'"); }
        
        //bericht editen
        if ($_POST['submit']) {
        mysql_query("UPDATE gastenboek SET naam='".$_POST[naam]."',email='".$_POST[email]."',homepage='".$_POST[homepage]."',bericht='".$_POST[bericht]."' WHERE id = '".$editid."'") or die(mysql_error());
        echo "<script>location.href='$PHP_SELF'</script>";}
        
        
        //alle berichten weergeven ?>

         <? $sql = "SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");?>

        <?php while ($rij = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);
        //set_smilies($bericht);

        $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);

        echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>
        <img src=\"smilies/del.png\" border=\"0\"></a></td><td width=100><a href=mailto:"
.$email."><b>".$naam."</b></a><br><font size=1>";
            if ($homepage=="" OR $homepage=="http://") {} else {
            echo "<a href=\"".$homepage."\" target=\"_blan\">website</a>"; }
        echo"</font></td><td width=220>".$bericht."</td></tr></table><br>"; }
        echo "<a href=$_SERVER['PHP_SELF']?uitloggen=0>Log uit</a>";
             }
      else
        { //login-form        ?>

        <table width="400"><form method="post" action="admin.php">
        <tr>
      <td width="100"><b><font color="#000000">Inloggen</font></b></td>
      <td width="250"></td></tr>
        <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" size="35"></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" size="35"></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="login"></td></tr>
        </form></table>
    <?php } ?>
</center></body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 18:43:00
Quote Anchor link
if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
moet zijn
if(isset($_SESSION['gastenboekadmin']) and ($_SESSION['gastenboekadmin'] == '.........')){


if (isset($editid)) {
waar komt $editid vandaan?
 
Henk

Henk

20/05/2007 12:44:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 18:43:
if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
moet zijn
if(isset($_SESSION['gastenboekadmin']) and ($_SESSION['gastenboekadmin'] == '.........')){


if (isset($editid)) {
waar komt $editid vandaan?


Ok, nogmaals dank..
ps: ik probeer het ook zelf hoor(;>)
Maar 2 manieren lopen nu door elkaar, uitvogelen dus..geeft niks, leuk werk.

$editid staat hier, bepaald welke record(nr) bewerkt moet worden.
echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>

Onder in source. gr
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Dat moet dus $_GET['editid'] zijn.
En $PHP_SELF moet $_SERVER['PHP_SELF'] zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.