mysql_query() expects parameter 2 to be resource

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

12/06/2011 16:08:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik loop aan tegen de volgende foutmelding:
Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, null given in C:\xampp\htdocs\taxi\send_immediate.php on line 25
Error:

Nu is deze code identiek aan code die ik op andere pagina gebruik
en daar werkt ze wel ( op de variabelen na natuurtlijk...).

Heb ook al even een echo gedaan en die loopt goed.

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php require_once('../Connections/request.php');

$datum = $_POST['datum'];
$tijd = $_POST['time'];
$from = $_POST['from'];
$to1 = $_POST['to'];
$pax = $_POST['pax'];
$name = $_POST['name'];
$remark = $_POST['remark'];
$auth = $_POST['auth'];
$firma = $_POST['firma'];
if ($_POST['firma'] == '4PL') $to = 'waarde1';
elseif ($_POST['firma'] == 'Short distance') $to = 'waarde2';

echo"$datum, $tijd, $from, $to1, $pax, $name, $remark, $auth, $firma, $to";

$sql = "INSERT INTO taxi(datum, uur, van, naar, pax, name, firma, remark) VALUES
        (
'"
. mysql_real_escape_string($datum) . "',
'"
. mysql_real_escape_string($tijd) . "',
'"
. mysql_real_escape_string($from) . "',
'"
. mysql_real_escape_string($to1) . "',
'"
. mysql_real_escape_string($pax) . "',
'"
. mysql_real_escape_string($name) . "',
'"
. mysql_real_escape_string($remark) . "')";
    if (!mysql_query($sql,$conn))
    {

    die('Error: ' . mysql_error());
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:58:13
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2011 16:10:37
Quote Anchor link
Je geeft 8 velden op maar je vult er maar 7 in. Dat vind hij niet goed.
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

12/06/2011 16:10:44
Quote Anchor link
Foutje gevonden dom van me de
if (!mysql_query($sql,$conn))

moest
if (!mysql_query($sql,$request))

zijn.

:-)

Toevoeging op 12/06/2011 16:20:55:

En inderdaad die column count had ik gezien. thanks Wouter
 
Arjan -

Arjan -

12/06/2011 16:26:46
Quote Anchor link
En variabelen buiten quotes! (volgens mij is het beter om hier op phphulp bij het aanmaken van een topic een checklist te plaatsen waarop antwoord gegeven moet worden, waarin variabelen buiten quotes, sql injecties, etc. is opgenomen :-) )

En trouwens ook geen die() gebruiken.

En als je één connectie resource gebruikt is het overbodig (maar niet verkeerd uiteraard) om de resource mee te geven aan de query.
Gewijzigd op 12/06/2011 16:32:58 door Arjan -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.