mysql_query in een switch

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eelko

Eelko

10/01/2007 10:53:00
Quote Anchor link
ik wil een query doen in een switch

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
    switch($action){
        case
$dossiers :
            switch($sub){
                $result = mysql_query("SELECT * FROM dossier_onderwerp ORDER BY dos_id");        
                while($row = mysql_fetch_array($result)){
                    $actionKey = $row['actionKey'];
                    
                    case
$actionKey : print "menu item naam"; break;
                }
                    
                    default:
print "menu item naam"; break;    
            }

    break;
    }

?>


het is een switch in een switch
alleen bij de 2de switch moet de case worden opgebouwd alleen ik krijg een
foutmelding

"Parse error: parse error, expecting `T_CASE' or `T_DEFAULT' or `'}'' in c:\easyphp1-8\www\arcon\index.php on line 107"

kan iemand wat licht schijnen :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:51:47
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2007 10:57:00
Quote Anchor link
Dit kan niet wat je nu doet, de syntax van je hele switch statement heb je om zeep geholpen.

Ik zie nu ook niet wat je precies wilt bereiken, dus heb ook even geen idee hoe je switch statement er wel uit zou moeten zien. Maar in ieder geval kun je niet zomaar die query en die while-loop daar plaatsen.
 
Eelko

Eelko

10/01/2007 10:59:00
Quote Anchor link
dus in een switch is geen mysql_query mogelijk! 100% zeker? de statement klopt wel alleen zit heel veel rand shit bij

iig bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2007 11:18:00
Quote Anchor link
Je kunt prima een mysql query uitvoeren in een switch statement, alleen moet je wel zorgen dat je de syntax van je switch statement niet overhoop haalt. En dat doe je nu wel.

Een voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$mode
= 'sql';

swtich($mode)
{
    case
'sql' :
        $sql = 'SELECT blaat FROM tabel';
        $res = mysql_query($sql);
        break;
    case
'iets anders' :
        // etc...
}
?>
 
Eelko

Eelko

10/01/2007 11:28:00
Quote Anchor link
nee ik wou dynamisch mijn cases aanmaken dus tussen een switch{ en case * : in
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.