mysql_query select laatste 10

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 10:49:22
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:

mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup DESC LIMIT 0,10");


alleen dan laat hij de 10 spelers zien met de hoogste signup, kan je ook maken dat hij alleen de laatste 10 laat zien?
zo ja, hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:14:34
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 10:51:18
Quote Anchor link
ORDER BY signup ASC

Laatste 10 gebruikers die zich hebben aangemeld ofzo?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 10:53:03
Quote Anchor link
ja, voor de 10 nieuwste leden.

ik zal het waarschijnlijk wel weer verkeerd doen, maar ik heb dit en dat werkt niet:

SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10

SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 0,10

bijde werken niet
Gewijzigd op 08/05/2011 11:00:03 door Tom aan t Goor
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 10:58:36
Quote Anchor link
Geen backtics en geen [ ] gebruiken in de query. Geef fatsoenlijke kolom- en veldnamen.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 11:04:36
Quote Anchor link
Dit is mijn totale script, misschien zit hier wel een foutje in:

if($_GET['x'] == "signup")
{

echo "<table width=75% align=\"center\"><td class=subTitle colspan=2><b>Nieuwste leden</b></tr></td>";

$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10");
while($blist = mysql_fetch_assoc($bselect))

{

$brpower = ($blist[signup]);


echo "<tr><td width=70% align=left class=Maintxt><p align=left><b><a href=profile.php?x=$blist[login]>$blist[login]</a></b> <td class=maintxt width=30% align=right> <p align=right><b>$bpower</b></p></tr></td>";

}
}
 

08/05/2011 11:24:23
Quote Anchor link
$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10");

moet worden

$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC LIMIT 0,10");

(Volgens mij is dat wat je bedoeld).
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 11:27:55
Quote Anchor link
Je html is niet valid.
Er staan foute tekens in de query.
ASC 10 kan niet.
Foutafhandeling ontbreekt.
Enkele quotes om de key van een array ontbreken.
Nutteloos copiëren van vars.
Vars horen buiten de quotes.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 11:58:26
Quote Anchor link
Wat SanThe al zegt; Eerst even de boel opschonen, dan is het probleem goed zichtbaar of is soms het probleem zelfs al opgelost. De HTML zou ik persoonlijk ook opschonen maar dat heeft niet echt veel met het probleem te maken.

Ik heb je code opgeschoond voor je en hieronder staan de dingen die ik heb veranderd.

  • Ik heb na de <table> tag een <tr> tag ingevoegd omdat je een nieuwe kolom maakt deze kolom moet in een rij staan.
  • Ik heb je query opgeschoond. [] weggehaald etc.
  • Ik heb je code ge-indent zodat er overzicht in zit.
  • Ik heb de value's van je attributes tussen "" gezet.
  • Ik heb je "" vervangen door '' en de variabelen buiten de quotes gehaald. Dit is betrouwbaarder/sneller.
  • Ik heb in de while lus de <tr> tag en de <td> tag omgedraaid.
  • Ik heb in de while lus de eerste <td> tag afgesloten voordat de volgende <td> tag geopend werd.
  • Ik heb de <table> afgesloten na de while lus.


Ik ga hieronder de uiteindelijke code zetten, maar ik zou als ik jou was eerst je even verdiepen in (X)HTML voordat je begint met PHP.(Sowieso zal ik niet iets met databases gaan doen aangezien je code daaromheen sterk moet zijn i.v.m. SQL injections)

Nou de code dan maar :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($_GET['x'] == 'signup'){
    echo '<table width="75%" align="center"><tr><td class="subTitle" colspan="2"><b>Nieuwste leden</b></td></tr>';
    $bselect = mysql_query("SELECT * FROM `users` ORDER BY signup ASC 0,10");
    while($blist = mysql_fetch_assoc($bselect)){
        $brpower = ($blist['signup']);
        echo '<tr><td width="70%" align="left" class="Maintxt"><p align="left"><a href="profile.php?x=', $blist['login'], '"><b>', $blist['login'], '</b></a></td><td class="maintxt" width="30%" align="right"><p align="right"><b>', $bpower, '</b></p></td></tr>';
    }

    echo '</table>';
}

?>
Gewijzigd op 08/05/2011 11:59:19 door John Doe
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 12:02:23
Quote Anchor link
gebruik geen wildcard (*), gebruik geen backticks (`), foutafhandeling ontbreekt
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 12:09:06
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 12:02:23:
gebruik geen wildcard (*), gebruik geen backticks (`), foutafhandeling ontbreekt


Als je het tegen mij had ik weet niet echt welke velden hij precies wil gaan gebruiken en ik heb de backticks ook maar laten staan omdat ik niet weet wat hij precies van plan is met de query.
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 13:03:15
Quote Anchor link
Maar als je de nieuwste 10 leden wilt, dan moet je volgens mij DESC gebruiken als 'signup' een datetime veld is of timestamp (MySQL).

@PHP Japser: Ga je nu zo in elk topic reageren zonder ook maar enigszins aandacht te steken in de vraag van de topicstarter?
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:18:45
Quote Anchor link
Kees Schepers op 08/05/2011 13:03:15:
Maar als je de nieuwste 10 leden wilt, dan moet je volgens mij DESC gebruiken als 'signup' een datetime veld is of timestamp (MySQL).

@PHP Japser: Ga je nu zo in elk topic reageren zonder ook maar enigszins aandacht te steken in de vraag van de topicstarter?


Dat dacht ik eerst ook maar hij zegt dat bij DESC de eerste 10 worden weergegeven dus is ASC de laatste.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 13:19:04
Quote Anchor link
de vraag is toch al beantwoord? Ik zeg wat er nog aangepast moet worden.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:25:21
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 13:19:04:
de vraag is toch al beantwoord? Ik zeg wat er nog aangepast moet worden.


In principe werkt dit prima wildcards kunnen gewoon gebruikt worden en backticks is al genoemd dus in principe zeg je niets nieuws.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 13:25:57
Quote Anchor link
Wildcards zijn niet aangeraden, ze werken trager.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:55:51
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 13:25:57:
Wildcards zijn niet aangeraden, ze werken trager.


Dat weet ik maar gezien zijn ervaringen met HTML, PHP en MySQL lijkt me dat niet echt het grootste probleem. En ikzelf gebruik altijd wildcards totdat ik me hele script af heb daarna kijk ik wat ik nodig heb en pas ik het aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.