Na 100 tekens ... echoën

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Milo

Milo

02/09/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ben weer verder gegaan met mijn blog en nu wil ik eigenlijk iets dat als er 100 leters, cijfers, tekens zijn geweest dat hij ... neerzet en derest dus neit echoot, zodat je daaronder een meer knop kan maken...

Heb al wat rond gegoogled en gekeken naar substr en explode maar kon niet zo maken als ik wilden..

Weet iemand welke functie ik hier voor kan gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:24:04
 
Marien xD

Marien xD

02/09/2009 17:34:00
Quote Anchor link
substr?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$berichttext
= 'heel veel tekens etc.';

echo substr($berichttext,0,100);

?>
 
Milo

Milo

02/09/2009 17:36:00
Quote Anchor link
dan ga ik kijken of het dan toch zo werkt ;)
 
Zero XT

Zero XT

02/09/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Als aanvulling op mariens antwoord:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(strlen($berichttext) > 100)
{

    echo substr($berichttext,0,100) . ' meer...';
}

else
{
    echo $berichttext;
}

?>
 
Steen

steen

02/09/2009 20:11:00
Quote Anchor link
Behalve als vanaf bijv. teken 80 je HTML gebruikt voor een image ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/09/2009 20:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function truncate_end ($str, $limit = 25, $ending = '...') {
    if (strlen ($str) > $limit) {
        $text = strip_tags ($str);
        $text = substr ($text, 0, $limit);
        $text = substr ($text, 0, - (strlen (strrchr ($text, ' '))));
        $text = $text . $ending;
    }

    
    return $text;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- Ricardo -

- Ricardo -

02/09/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Als je het voor bijv een nieuwssyteem gebruikt moet je niet doen dat je vanaf 100 tekens altijd gelijk volgende pagina is, maar als het meer dan 150 is bijv. bij 100 tekens afknippen. Anders is je zin 100 tekens en een . , en dan wil iemand meer lezen en vind hij alleen de punt als extra info, nogal teleurstellend :)
 
Milo

Milo

02/09/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Ik gebruik heb voor een blog dus dat zal denk niet gebeuren, en cker niet als je nagaat dat er verhalen op komen over schoolreisjes etc. van mijn moeders werk

gr, milo
 
Douwe

Douwe

03/09/2009 00:35:00
Quote Anchor link
Richardo;
Bij een goed nieuwssysteem / blog kun je zelf aangeven waar je de break wilt hebben. En een goed nieuwsbericht / blogitem heeft altijd meer dan 100 tekens. ;-)


-edit-
Oeps... Sorry voor de dubbelpost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Zero XT

Zero XT

03/09/2009 21:59:00
Quote Anchor link
vergeet dan ook niet de trim() functie gebruiken anders krijg je bijv:

dit is een tekst die word ...

netter is dan:
dit is een tekst die word...
 
Martijn B

Martijn B

03/09/2009 22:07:00
Quote Anchor link
Een string is een array met tekens dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$berichttext
= 'heel veel tekens etc.';

if( isset($berichttext[100]) )
{

 echo substr($berichttext, 0, 100), '...';
}

else
{
 echo $berichttext;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.