Na aanppassen gegevens is data verdwenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Hans Spanje

Hans Spanje

12/01/2012 01:16:47
Quote Anchor link
Edit: Heb weer geprobeerd om alles gewoon als tekst te plaatsen, maar niet gelukt... sorry hiervoor, het is nu erg onoverzichtelijk.

Ik heb dus even de bestanden als text ge-upload om ze beter te kunnen bekijken:

http://www.costadelweb.com/test/calls.txt

http://www.costadelweb.com/test/edit_call.txt


Hallo Allemaal,

Ik ben bezig met een systeem om gegevens op te slaan en eventueel later te bewerken.

Is een kant en klaar pakket dat ik aan het aanpassen ben en ik zit met een probleem, ben geen echte kenner maar druk lerende, na eerder deze week (met jullie hulp) een kleur probleem te hebben opgelost zit ik nu met iets waar ik dus echt niet uitkom.

Het invoeren van gegevens gaat goed, het later weergeven ook. Er is echter een optie om gegevens aan te passen, zodar ik daar naar toe ga om data aan te passen, en ik ga dat naderhand weer bekijken, zijn er een hoop dingen weg.

Om het te bekijken/testen : http://www.costadelweb.com/test

Username: test

Pass: test

Ik heb daar even 2 keer gegevens ingevoerd, bij de eerste op edit geklikt en na terugkomst op de pagina om het te bekijken zijn er dus dingen weg. Bij de tweede invoer heb ik niet op edit geklikt en staat alles er dus gewoon.

Ik hoop dat jullie me weer een duwtje in de juiste richting kunnen geven.

Groeten uit Spanje

Dit zijn de scripts die ik gebruikt heb:

SQL query:

**********************************************
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.6.0-pl1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Generation Time: May 26, 2006 at 04:14 PM
-- Server version: 4.0.21
-- PHP Version: 4.3.4
--
-- Database: `callcenter`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `call_status`
--

CREATE TABLE `call_status` (
  `status_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `status_desc` varchar(255) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`status_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=4 ;

--
-- Dumping data for table `call_status`
--

INSERT INTO `call_status` VALUES (1, 'open');
INSERT INTO `call_status` VALUES (2, 'closed');
INSERT INTO `call_status` VALUES (3, 'pending');

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `calls`
--

CREATE TABLE `calls` (
  `call_id` int(10) NOT NULL auto_increment,
  `call_date` date default NULL,
  `name` varchar(255) default NULL,
  `geslacht` varchar(255) default NULL,
  `geb_datum` varchar(255) default NULL,
  `adres` varchar(255) default NULL,
  `phone` varchar(20) default NULL,
  `phone_werk` varchar(20) default NULL,
  `mobiel` varchar(255) default NULL,
  `email` varchar(255) default NULL,
  `hoe` varchar(255) default NULL,
  `department_id` int(10) default NULL,
  `issue_id` int(10) default NULL,
  `datum_actie` varchar(255) default NULL,
  `problem_desc` text,
  `problem_solution` text,
  `problem_notes` text,
  `status_id` int(10) NOT NULL default '1',
  `user_id` int(10) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`call_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=9 ;



--
-- Table structure for table `departments`
--

CREATE TABLE `departments` (
  `department_id` int(10) NOT NULL auto_increment,
  `department_desc` varchar(255) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`department_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ;

--
-- Dumping data for table `departments`
--

INSERT INTO `departments` VALUES (1, 'Marketing');
INSERT INTO `departments` VALUES (2, 'Sales');

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `issue_types`
--

CREATE TABLE `issue_types` (
  `issue_id` int(10) NOT NULL auto_increment,
  `issue_desc` varchar(255) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`issue_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=9 ;

--
-- Dumping data for table `issue_types`
--

INSERT INTO `issue_types` VALUES (3, 'monitor');
INSERT INTO `issue_types` VALUES (2, 'keyboard');
INSERT INTO `issue_types` VALUES (4, 'network');
INSERT INTO `issue_types` VALUES (5, 'mouse');
INSERT INTO `issue_types` VALUES (6, 'email');
INSERT INTO `issue_types` VALUES (7, 'word processing');
INSERT INTO `issue_types` VALUES (8, 'password');

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `users`
--

CREATE TABLE `users` (
  `user_id` int(10) NOT NULL auto_increment,
  `fname` varchar(100) default NULL,
  `lname` varchar(100) default NULL,
  `user_name` varchar(100) NOT NULL default '',
  `user_password` varchar(100) NOT NULL default '',
  `access_level` varchar(20) NOT NULL default 'Administrator',
  PRIMARY KEY  (`user_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=4 ;

--
-- Dumping data for table `users`
--

INSERT INTO `users` VALUES (1, 'Joe', 'Admin', 'admin', 'admin', 'Administrator');
INSERT INTO `users` VALUES (2, 'John', 'Smith', 'jsmith', 'pass', 'User');

**********************************************
Gewijzigd op 12/01/2012 01:41:33 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:17:24
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2012 02:40:20
Quote Anchor link
Misschien moet je wat aan beveiliging doen? Je script is nu lek. SQL-Injection. Kijk eens naar mysql_real_escape_string(). Ook mist elke vorm van nette foutafhandeling voor de query's.
 
Hans Spanje

Hans Spanje

12/01/2012 08:40:44
Quote Anchor link
Als dit klaar is wordt het niet publiek toegangekelijk, dit gaat straks in een beveiligde map met toegang voor maar een paar mensen, dus ik weet niet of dit dan echt nodig is.

Groeten,
Hans

Toevoeging op 12/01/2012 09:32:53:

Er is trouwens nog iets raars, als ik éénmaal iets aangepast heb, veranderd het veld "Naam" en geeft "Datum Actie" weer.

Ben nu nog een keer alle codes nagelopen en ik kan het (nog) niet vinden
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2012 13:38:52
Quote Anchor link
Ik zie dat jij de gegevens uit de database direct in je formuliervelden neerzet. Doe dat met htmlentities() er omheen.
 
Hans Spanje

Hans Spanje

12/01/2012 14:47:22
Quote Anchor link
Hallo,

Heb net even zitten lezen over htmlentities en volgens mij snap ik wel een beetje wat dat doet, maar ik vraag me af of het probleem dat ik heb daarmee opgelost wordt.

Ga wel even kijken of ik dat er in kan bouwen, misschien lost het het wel op.

Groeten,
Hans
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/01/2012 17:42:50
Quote Anchor link
Lees een paar topics door en je komt dezelfde tips tegen:
Foutafhandeling, variabelen buiten quotes. Waarom al die variabelen kopieren (zonder controle). if($_POST['submit'] zou ik vervangen door if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
Waarom gebruik je mysql_fetch_array en niet mysql_fetch_assoc?

En om je probleem op te lossen:
Debug: echo je query('s) eens naar het scherm en kijk of het klopt met wat je verwacht.
 
Hans Spanje

Hans Spanje

15/01/2012 14:29:13
Quote Anchor link
OK, probleem opgelost.

Heb alle rijen per stuk toegevoegd en steeds gekeken of het goed ging, nu staat alles er en werkt het naar behoren.

Bedankt voor de hulp/tips!
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2012 17:05:43
Quote Anchor link
En wat was nu het probleem? Graag de oplossing delen op het forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.