Na twee regels afbreken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Kees Mulder

Kees Mulder

16/05/2017 22:31:24
Quote Anchor link
Ik probeer een overzicht te maken van leden die na twee leden een regel break moet geven, alleen weet ik niet goed hoe ik dat moet doen?! Dus het moet zoals bootstrap een <div class="row"></row>.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$sql = "SELECT id, voornaam, achternaam FROM leden";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
    // output data of each row
    while($row = $result->fetch_assoc()) {

     echo '<div class="col-md-2"><img src=""></div>
     echo '<div class="col-md-4">'. $row["voornaam"].' '. $row["achernaam"].'</div>';
    }
} else {
    echo "0 results";
}


Eigenlijk moet het er dan zo uitzien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div class="row">
  <div class="col-md-2"><img src=""></div>
  <div class="col-md-4">Pieter de Vries</div>
  <div class="col-md-2"><img src=""></div>
  <div class="col-md-4">Jan Kees</div>
</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:12:00
 
Marlies Maalderink

Marlies Maalderink

16/05/2017 23:33:52
Quote Anchor link
Dan kun je zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
$sql
= "SELECT id, voornaam, achternaam FROM leden";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {

    //stel een variabele in om tegen te testen
    $i = 0;
    //open de eerste row
    echo '<div class="row">';

    // output data of each row
    while($row = $result->fetch_assoc()) {

        echo '<div class="col-md-2"><img src=""></div>';
        echo '<div class="col-md-4">'. $row["voornaam"].' '. $row["achernaam"].'</div>';

    //als $i 1 is begin je een nieuwe row
    if( $i == 1 ){    
      echo '</div>';
          echo '<div class="row">';
    }


    //verhoog $i met 1
    i++

    //als $i hoger is dan 1 zet je hem weer op 0.
    //wil je bijvoorbeeld 4 resultaten binnen de row ipv 2, kun je deze op > 3 zetten

    if( $i > 1 ){ $i = 0; }

    
    }

   //sluit de laatste row
   echo '</div>';
}
else {
    echo "0 results";
}


?>
Gewijzigd op 17/05/2017 13:28:34 door Marlies Maalderink
 
Ivo P

Ivo P

17/05/2017 11:32:05
Quote Anchor link
Een vergelijkbaar verhaal op http://www.pfz.nl/wiki/resultaat-in-meerdere-kolommen-laten-zien/
Je moet dan even de <table> vervangen door jouw Bootstrap benadering.

Resetten van de teller is niet nodig, als je de mod operator gebruikt (%)

Eventueel kan het ook via CSS. (onderste stukje van mijn link)
En volgens mij lost bootrap dat ook op zo'n manier op: als je aan md-12 zit (2+4+2+4) dan gaat hij toch verder op de volgende regel?
 
Marlies Maalderink

Marlies Maalderink

17/05/2017 13:26:03
Quote Anchor link
Wat Ivo zegt.

Ik heb overigens mijn code aangepast want die had in de praktijk sowieso niet gewerkt, was al laat gisteren (voor mijn doen ;) )
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.