Naam niet weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Joren vh

joren vh

17/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een klant login voor mijn website.
Het login formulier werkt uitstekend.
Na het inloggen wordt er een session gezet en word je doorgestuurd naar de beveiligde pagina. Werkt allemaal nog goed. Maar als je dan binnen die beveiligde pagina bent wil ik dit weergeven " dit is het beveiligde gedeelte 'klant001' "
( kalant001 staat voor de gebruikersnaam )
Dit eeft hij weer : dit is het beveiligde gedeelte.

Dit is mijn code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ");
        $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


Al vast bedankt,
Joren
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:10:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:56:00
Quote Anchor link
En waar controleer je of je query wel gelukt is en of hij wel resultaten opgelevert heeft? Dat ontbreekt nu, dus heb je geen idee of er wel degelijk een naam uit de database opgehaald is...
 

17/01/2008 22:56:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling!!!

Bij mysql_query() or trigger_error(mysql_error());
Zetten
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Klopt blanche. Ik heb regel 8 geupdate naar dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$gegegevensophalen
= mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") or die(mysql_error());
?>


Maar dit verandert niets.

Edit:

@gijs

Is or die (mysql_error()) ook goed ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Ja, en de controle of er wel resultaten opgehaald zijn? Met anderen woorden, ik mis de functie mysql_num_rows() nog?

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sQuery
= "
    SELECT kolom
    FROM tabel
    WHERE kolom = 'waarde'
"
;

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0)
{

    trigger_error('Geen records opgehaald met query: '.$sQuery);
}

else
{
    // Verder met je script
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:05:00
Quote Anchor link
Nog steeds geen verschil. Krijg nog steeds dit.
"dit is het beveiligde gedeelte"

De code is nu als volgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") or die(mysql_error());
        $controlegegevens = mysql_num_rows($gegevensophalen);
        $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


Joren

Edit:

Kan het niet volgens hoe ik het doe ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Dat kan wel. Ik geef alleen maar een opzetje hoe je je query op een nette manier kunt uitvoeren en het resultaat kunt controleren...

In het laatste else statement weet je nu zeker dat 1) je query gelukt is en 2) de query resultaten opgeleverd heeft. Nu kun je dus fijn gaan fetchen en weergeven. In jouw code heb je die twee zekerheden (nog) niet, aangezien je ze niet in een if/else constructie verwerkt.

Verder is een trigger_error() wat netter dan die(). Deze laatste helpt meteen je hele script om zeep en dat is vaak niet wat je wilt...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

17/01/2008 23:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
if(isset($_SESSION['login']))
{

    $controlegegevens = "SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."'";
    if(($gegevensophalen = mysql_query($controlegegevens)) !== false)
    {

       if(mysql_num_rows($gegevensophalen) >= 1)
       {

          $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
          echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
       }

       else {
          echo ' geen rechten tot deze pagina';
        }
    }
}

?>


Ben in een goeie bui, volgens mij klopt ie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:18:00
Quote Anchor link
Ik doe nu dit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") ;
            if(!$gegegevensophalen = mysql_query($gegegevensophalen)) {
                trigger_error(mysql_error(). '<br /> in query: '.$gegegevensophalen);
            }

            elseif(mysql_num_rows(gegegevensophalen) == 0) {
                trigger_error('geen records opgehaald met query: '.$gegegevensophalen);
            }

        else {
        $controlegegevens = mysql_num_rows($gegegevensophalen);
        $row = mysql_fetch_array($gegegevensophalen);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$row['naam'];
        }
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


En daar krijg ik deze foutmelding mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #4' at line 1
in query: in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 10


Dank,
joren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:20:00
Quote Anchor link
@Erik: ik zou er altijd voor kiezen om een foutmelding te genereren al de query mislukt. Er is niets zo frustrerend als iets niet werkt en je niet te zien krijgt waarom het niet werkt.

Kortom, nog even iets van een trigger_error() met de mysql foutmelding en de query erin.

ps. @Joren: kijk nog even goed naar je code. Die klopt niet. Je gaat een mysql_query() uitvoeren met iets dat al een resultaat van mysql_query(). Dat gaat niet werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 23:21:00
Quote Anchor link
$gegegevensophalen = mysql_query ( " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ") ;
if(!$gegegevensophalen = mysql_query($gegegevensophalen)) {

Tja, de bekende problemen met logische namen... Het ene moment is $gegegevensophalen een resultset en het andere moment is $gegegevensophalen een query. Wat dacht je er van om bv. $result en $query te gaan gebruiken? Dan is direct duidelijk wat er nu in de variabele staat!

$gegegevensophalen zegt 10x niks, het is een soort van werkwoord, dus een actie en dus is het een naam voor een functie. Een functie doet iets, een variabele doet niets maar bevat data.

Kortom, ga logische namen verzinnen en toepassen in je systeem. Dan heb je nooit meer last van dit soort zelfgeschreven bugs.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
    //hier ff mysql_query weggehaald.. :) Anders voer je 2x mysql_query uit:)
        $sSql = " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ";
            if(!$rResult = mysql_query($sSql) {
                trigger_error(mysql_error(). '<br /> in query: '.$sSql);
            }

            elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0) {
                trigger_error('geen records opgehaald met query: '.$sSql.'
<br/>'
.mysql_error());
            }

        else {
       if(mysql_num_rows($rResult) == 1){
            $aRow = mysql_fetch_array($rResult);
        echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$aRow['naam'];
        }
    }

    else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
    }

?>


En zo dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:24:00
Quote Anchor link
:o ik leg even in de knoop denk ik.

Wat moet ik nou gaan wijzigen aan de code die ik hier boven poste ?

Dank
joren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:28:00
Quote Anchor link
Kijk nog maar eens naar de laatste reacties van Frank en mij, dan zie je wat je moet wijzigen....

Tipje van de sluier: regel 8, in de code die je eerder postte.
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:28:00
Quote Anchor link
@ Robert. Thx. Nu geeft hij deze notice

Notice: geen records opgehaald met query: Resource id #4 in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 14


dank

Joren

Edit:


Ik probeer Robert zijn script uit maar krijg bovenstaande notice.

zie ik wat over het hoofd ?

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 23:30:00
Quote Anchor link
joren schreef op 17.01.2008 23:28:
@ Robert. Thx. Nu geeft hij deze notice

Notice: geen records opgehaald met query: Resource id #4 in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 14


dank

Joren

Edit:


Ik probeer Robert zijn script uit maar krijg bovenstaande notice.

zie ik wat over het hoofd ?



Probeer nu nog eens? Ik denk dat er nog e.e.a. niet klopte.. :)
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 23:31:00
Quote Anchor link
$gegegevenssql => $query of $sql en voortaan altijd deze namen voor een query/sql gebruiken.

$gegegevensophalen => $result, het betreft een resultset.

$controlegegevens => $iAantal, $iGevonden_records, iets in die geest, het getal (vandaar de i voor Integer) geeft het aantal gevonden records aan in de resultset.

Wanneer je een werkwoord in een naam opneemt, kan dat alleen maar voor een functie. Een functie doet iets, een constante of een variabele doet niets, een werkwoord is dan niet op zijn plaats. Beschrijf altijd het soort data dat in de variabele staat, dat maakt duidelijk wat er in staat. Duhh!

Met het voorvoegstel s, i, a en o kun je aangeven dat het om een string, integer, array of object gaat:
$sNaam, $iHuisnummer, $aMaanden, $oBestelling, etc. etc.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 23:35:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.01.2008 23:31:
Met het voorvoegstel s, i, a en o kun je aangeven dat het om een string, integer, array of object gaat:
$sNaam, $iHuisnummer, $aMaanden, $oBestelling, etc. etc.
En hier zou je de 'r' voor een resource/result nog aan toe kunnen voegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$rResult
= mysql_query($sQuery);
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 23:36:00
Quote Anchor link
@Frank

Zo heb ik het nu ook aangepast in die code. Ik gebruik ook vaak voorvoegsel r voor een Resultset. -> Ik noem ze niet altijd result, maar geef ze vaak namen voor hetgeen waarvoor die query gebruikt wordt. Dit houdt het vaak overzichtelijk en je ziet meteen dat het een resultset betreft :)
 
Frank -

Frank -

17/01/2008 23:38:00
Quote Anchor link
@Blanche: Dat kan, maar ik moet de eerste query nog tegenkomen die geen string is, evenals de eerste resultset die geen resource/resultset is. Vandaar dat ik voor die inhoud simpelweg $query, $result en $row gebruik. Die zijn zó generiek, daar valt verder geen eer aan te behalen.
 
Joren vh

joren vh

17/01/2008 23:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include ("config.php");
    if ( isset($_SESSION['login']) ) {
        $sSql = " SELECT * FROM members WHERE naam = '". $_SESSION['login'] ."' ";
            if(!$rResult = mysql_query($sSql)) {
                trigger_error(mysql_error(). '<br /> in query: '.$sSql);
            }

            elseif(mysql_num_rows($rResult) == 0) {
                trigger_error('geen records opgehaald met query: '.$sSql.'<br/>'.mysql_error());
            }

    else {
       if(mysql_num_rows($rResult) == 1){
            $aRow = mysql_fetch_array($rResult);
            echo 'Dit is het beveiligde gedeelte' .$aRow['naam'];
       }

        else {
        echo ' geen rechten tot deze pagina';
        }
    }

?>


Kreeg net nog wat error, deze heb ik even verholpen maar aan deze geraak ik niet uit.


Parse error: parse error, unexpected $end in D:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\membersysteem\test.php on line 24

Dank voor al jullie hulp ;-)

Joren

Edit:

Robert

je hebt op regel 10 nog een ) vergeten.

Verder moet volgens mij in het begin van het script de 2de if een elseif zijn kan dat ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.