Naam van het subdomain?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Avontuur

Chris Avontuur

18/09/2008 22:01:00
Quote Anchor link
Ik wil op een domain een aantal subdomains aanmaken en daar de zelfde phpbestanden installeren. Ik wil dan de gegevens voor het betreffende subdomain ophalen uit de database.

Hoe kan ik de naam van het subdomain uitlezen?

(in het geval van sub.domain.com moet ik dus de string "sub" terug krijgen!)

Al vast bedankt...
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:25:08
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/09/2008 22:10:00
Quote Anchor link
met $_SERVER['REQUEST_URI'] en de php explode functie?

edit: maar een idee hé, niet geprobeerd en weet dus niet of het werkt/kan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 
Frank -

Frank -

18/09/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($_SERVER);
?>

En pak dan de key die je nodig hebt.

(ik kan zo even niet vinden welke dat precies is...)
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

19/09/2008 19:41:00
Quote Anchor link
Is gelukt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php    
$url
= explode(".",$_SERVER["SERVER_NAME"]);
echo $url[0];
?>


Bedankt voor het op weg helpen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris Avontuur
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.