Naar beneede

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

18/08/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik zie wel eens dat je op een linkje klikt en dat je dan naar een bepaalde hoogte naar een pagina gaat, soms ook helemaal naar Beneden..

Hoe kan ik zo iets maken?
Of naar wat kan ik in dit geval zoeken?

Alvast bedankt!
Greets Mitch

ps. ik heb hem trouwens verkeerd geplaatst
volgens mij moest dit bij Webdesing
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:44:25
 
Mark L

Mark L

18/08/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Plain HTML:

Ergens in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a name="plaats"></a>


En dan bij de url: url.php#plaats

Dat is alles. Dan staat de pagina - als hij helemaal geladen is - op de regel waar <a name="plaats"></a> staat.
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 20:31:00
Quote Anchor link
<a name="helloworld">
en die roep je op met index.php#helloworld

kheb dat vreemd genoeg maar een paar maand geleden geleerd,
vroeg me het al een tijdje af, maar had er eig nooit naar gezegt, en kwam het toen toevallig tegen in een code
 

18/08/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Ankers noemen we dat.

Merk even op dat #dit-gedeelte-in-de-url niet naar de server wordt verzonden.

Je links kan maken naar ankers <a href="bestand.ext#ankernaam">Ga naar bestand.ext en spring naar ankernaam</a> of in hetzelfde document <a href="#toc">Terug naar inhoudsopgave</a>.

Indien het document hetzelfde is en alleen de anker anders zal de pagina niet van de server worden opgehaald.

# wordt vaak gebruikt om url-navigatie-mapping van webapplicaties te maken. Ze worden dan afgevangen met javascript of b.v. silverlight
 
Mitch

Mitch

18/08/2009 22:35:00
Quote Anchor link
ok bedankt jongens!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.