Namespaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »
Jorn Reed

Jorn Reed

25/07/2018 17:16:41
Quote Anchor link
Ik maak in een project veel gebruik van classes, die include ik allemaal in een index.php file. vanuit die file laad ik ook alle pagina's in waar ik vervolgens de functionaliteit van de classes kan gebruiken. Nu zei iemand dat Namepsaces veel handiger waren omdat je eigenlijk per file alleen moet inladen wat er nodig is. Waarom is het gebruik van Namepsace beter, ookal moet je nog steeds de class op dezelfde manier includen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:00:45
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/07/2018 17:35:17
Quote Anchor link
Ik denk dat ze doelen op "autoloading" ( https://secure.php.net/manual/en/language.oop5.autoload.php ). Dan worden je classes "automagisch" geladen op het moment dat je ze nodig hebt (en dus *alleen* de classes die je nodig hebt). Met namespaces (wat sowieso wel handig is, om "ruzie" tussen twee verschillende classes met dezelfde naam te voorkomen) kun je dan eenvoudig je namespace structuur "op" je directory structuur leggen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('autoload.php'); //stelt autoloader in, maar laadt nog geen classes

$x = new \Foo\Bar(); //class Bar in namespace Foo wordt automatisch geladen
                     //uit (bijvoorbeeld) {root}/Foo/Bar.php

?>

Maar dit kan ook prima zonder namespaces:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('autoload.php'); //stelt autoloader in, maar laadt nog geen classes

$x = new Foo_Bar(); //class Foo_Bar wordt automatisch geladen
                    //uit (bijvoorbeeld) {root}/Foo/Bar.php

?>
Gewijzigd op 25/07/2018 17:36:10 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/07/2018 22:51:29
Quote Anchor link
Ik had redelijk recent een reactie gegeven over een mogelijke implementatie voor een autoloader (interne link), mogelijk heb je hier iets aan.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

26/07/2018 14:57:52
Quote Anchor link
En dat autoload.php, dat heeft toch weer iets met vendor te maken? Waar je bijvoorbeeld phpmailer mee inlaad ofzo?

Toevoeging op 26/07/2018 14:58:35:

Thomas van den Heuvel op 25/07/2018 22:51:29:
Ik had redelijk recent een reactie gegeven over een mogelijke implementatie voor een autoloader (interne link), mogelijk heb je hier iets aan.


Ik ga het eventjes doorlezen, dankjewel!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/07/2018 17:03:26
Quote Anchor link
Jorn Reed op 26/07/2018 14:57:52:
En dat autoload.php, dat heeft toch weer iets met vendor te maken? Waar je bijvoorbeeld phpmailer mee inlaad ofzo?

Hoeft niet, kan wel. Composer ( https://getcomposer.org/ ) levert bijvoorbeeld een autoload.php af, maar je kunt 'm ook zelf schrijven zoals in Thomas z'n voorbeeld. Ik had het hier gedaan om de details even "buiten beeld" te laten.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

26/07/2018 18:36:46
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 26/07/2018 17:03:26:
Jorn Reed op 26/07/2018 14:57:52:
En dat autoload.php, dat heeft toch weer iets met vendor te maken? Waar je bijvoorbeeld phpmailer mee inlaad ofzo?

Hoeft niet, kan wel. Composer ( https://getcomposer.org/ ) levert bijvoorbeeld een autoload.php af, maar je kunt 'm ook zelf schrijven zoals in Thomas z'n voorbeeld. Ik had het hier gedaan om de details even "buiten beeld" te laten.

En in die autoload include je dan bijvoorbeeld de classes die je gebruikt? Want stel ik gebruik een shoppingcart class. heb ik die alleen nodig op de winkelwagen pagina. En dus niet op bijvoorbeeld de hoofdpagina etc.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/07/2018 19:01:57
Quote Anchor link
Nee, juist niet. Het hele idee van "autoloading" is dat het laden van de classes (dus de bestanden waar ze in staan) automatisch gebeurt, en dan pas op het moment dat je 'm nodig hebt. PHP geeft dan aan de autoload functie door welke (nog onbekende) class ie zoekt, en de autoloader moet dan aan de hand van de class naam het juiste bestand includen.

Dit voorkomt dat je altijd maar alle classes moet includen, voor die ene keer dat je 'm nodig hebt. Zeker bij grote projecten is dit uiteindelijk niet meer te doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$x = new \Foo\Bar();
//PHP ontdekt nu dat ie class \Foo\Bar nog niet kent.
//De autoloader krijgt dus een aanroep met als parameter 'Foo\Bar'
//De autoloader doet z'n ding, en laadt (bijvoorbeeld) bestand {root}/Foo/Bar.php
//(met daarin dus de definitie van class \Foo\Bar)
//\Foo\Bar is nu wel beschikbaar, en kan dus worden gebruikt om $x aan te maken.
//(als het bestand of de class alsnog niet bestaat, krijg je alsnog een Class "'Foo\Bar' not found")

De autoloader voor bovenstaand geval zou er dus als volgt uit kunnen zien (dit is dan dus autoload.php in mijn eerdere voorbeelden):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

spl_autoload_register(function($class_name){
  //$class_name bevat dus de gezochte class = 'Foo\Bar'

  $root = '/waar/je/classes/staan/';

  $filename = $root . str_replace('\\','/',$class_name) . '.php';
  //$filename is nu dus '/waar/je/classes/staan/Foo/Bar.php'
  //(let op hoofdletters; strtolower d'r omheen als je altijd lowercase filenames gebruikt)

  //het bestand includen

  require($filename);
});


?>

En deze functie wordt dus automatisch aangeroepen zodra je een (nog) onbekende class gebruikt.
Gewijzigd op 26/07/2018 19:08:47 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2018 20:57:40
Quote Anchor link
Sidenote: wellicht is spl_autoload (een klein beetje) sneller dan require, en ook flexibeler. Het eerste kun je meten, het tweede hangt af van hoe flexibel je je code wilt opzetten. Als je bijvoorbeeld "class overrides" wilt maken van classes, zonder daarbij de bron aan te passen (denk aan (geversionde) libraries enzo) biedt spl_autoload mogelijk uitkomst, dit staat ook uitgelegd in de eerder gelinkte reactie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.