Namespaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »
Jorn Reed

Jorn Reed

25/07/2018 17:16:41
Quote Anchor link
Ik maak in een project veel gebruik van classes, die include ik allemaal in een index.php file. vanuit die file laad ik ook alle pagina's in waar ik vervolgens de functionaliteit van de classes kan gebruiken. Nu zei iemand dat Namepsaces veel handiger waren omdat je eigenlijk per file alleen moet inladen wat er nodig is. Waarom is het gebruik van Namepsace beter, ookal moet je nog steeds de class op dezelfde manier includen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:03:31
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/07/2018 17:35:17
Quote Anchor link
Ik denk dat ze doelen op "autoloading" ( https://secure.php.net/manual/en/language.oop5.autoload.php ). Dan worden je classes "automagisch" geladen op het moment dat je ze nodig hebt (en dus *alleen* de classes die je nodig hebt). Met namespaces (wat sowieso wel handig is, om "ruzie" tussen twee verschillende classes met dezelfde naam te voorkomen) kun je dan eenvoudig je namespace structuur "op" je directory structuur leggen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('autoload.php'); //stelt autoloader in, maar laadt nog geen classes

$x = new \Foo\Bar(); //class Bar in namespace Foo wordt automatisch geladen
                     //uit (bijvoorbeeld) {root}/Foo/Bar.php

?>

Maar dit kan ook prima zonder namespaces:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('autoload.php'); //stelt autoloader in, maar laadt nog geen classes

$x = new Foo_Bar(); //class Foo_Bar wordt automatisch geladen
                    //uit (bijvoorbeeld) {root}/Foo/Bar.php

?>
Gewijzigd op 25/07/2018 17:36:10 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/07/2018 22:51:29
Quote Anchor link
Ik had redelijk recent een reactie gegeven over een mogelijke implementatie voor een autoloader (interne link), mogelijk heb je hier iets aan.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

26/07/2018 14:57:52
Quote Anchor link
En dat autoload.php, dat heeft toch weer iets met vendor te maken? Waar je bijvoorbeeld phpmailer mee inlaad ofzo?

Toevoeging op 26/07/2018 14:58:35:

Thomas van den Heuvel op 25/07/2018 22:51:29:
Ik had redelijk recent een reactie gegeven over een mogelijke implementatie voor een autoloader (interne link), mogelijk heb je hier iets aan.


Ik ga het eventjes doorlezen, dankjewel!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/07/2018 17:03:26
Quote Anchor link
Jorn Reed op 26/07/2018 14:57:52:
En dat autoload.php, dat heeft toch weer iets met vendor te maken? Waar je bijvoorbeeld phpmailer mee inlaad ofzo?

Hoeft niet, kan wel. Composer ( https://getcomposer.org/ ) levert bijvoorbeeld een autoload.php af, maar je kunt 'm ook zelf schrijven zoals in Thomas z'n voorbeeld. Ik had het hier gedaan om de details even "buiten beeld" te laten.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

26/07/2018 18:36:46
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 26/07/2018 17:03:26:
Jorn Reed op 26/07/2018 14:57:52:
En dat autoload.php, dat heeft toch weer iets met vendor te maken? Waar je bijvoorbeeld phpmailer mee inlaad ofzo?

Hoeft niet, kan wel. Composer ( https://getcomposer.org/ ) levert bijvoorbeeld een autoload.php af, maar je kunt 'm ook zelf schrijven zoals in Thomas z'n voorbeeld. Ik had het hier gedaan om de details even "buiten beeld" te laten.

En in die autoload include je dan bijvoorbeeld de classes die je gebruikt? Want stel ik gebruik een shoppingcart class. heb ik die alleen nodig op de winkelwagen pagina. En dus niet op bijvoorbeeld de hoofdpagina etc.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/07/2018 19:01:57
Quote Anchor link
Nee, juist niet. Het hele idee van "autoloading" is dat het laden van de classes (dus de bestanden waar ze in staan) automatisch gebeurt, en dan pas op het moment dat je 'm nodig hebt. PHP geeft dan aan de autoload functie door welke (nog onbekende) class ie zoekt, en de autoloader moet dan aan de hand van de class naam het juiste bestand includen.

Dit voorkomt dat je altijd maar alle classes moet includen, voor die ene keer dat je 'm nodig hebt. Zeker bij grote projecten is dit uiteindelijk niet meer te doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$x = new \Foo\Bar();
//PHP ontdekt nu dat ie class \Foo\Bar nog niet kent.
//De autoloader krijgt dus een aanroep met als parameter 'Foo\Bar'
//De autoloader doet z'n ding, en laadt (bijvoorbeeld) bestand {root}/Foo/Bar.php
//(met daarin dus de definitie van class \Foo\Bar)
//\Foo\Bar is nu wel beschikbaar, en kan dus worden gebruikt om $x aan te maken.
//(als het bestand of de class alsnog niet bestaat, krijg je alsnog een Class "'Foo\Bar' not found")

De autoloader voor bovenstaand geval zou er dus als volgt uit kunnen zien (dit is dan dus autoload.php in mijn eerdere voorbeelden):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

spl_autoload_register(function($class_name){
  //$class_name bevat dus de gezochte class = 'Foo\Bar'

  $root = '/waar/je/classes/staan/';

  $filename = $root . str_replace('\\','/',$class_name) . '.php';
  //$filename is nu dus '/waar/je/classes/staan/Foo/Bar.php'
  //(let op hoofdletters; strtolower d'r omheen als je altijd lowercase filenames gebruikt)

  //het bestand includen

  require($filename);
});


?>

En deze functie wordt dus automatisch aangeroepen zodra je een (nog) onbekende class gebruikt.
Gewijzigd op 26/07/2018 19:08:47 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2018 20:57:40
Quote Anchor link
Sidenote: wellicht is spl_autoload (een klein beetje) sneller dan require, en ook flexibeler. Het eerste kun je meten, het tweede hangt af van hoe flexibel je je code wilt opzetten. Als je bijvoorbeeld "class overrides" wilt maken van classes, zonder daarbij de bron aan te passen (denk aan (geversionde) libraries enzo) biedt spl_autoload mogelijk uitkomst, dit staat ook uitgelegd in de eerder gelinkte reactie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.