NEWBEE: OOP Lokale variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn naam is Keulen en heb ooit 6/7 jaar geleden een opdracht gedaan met PHP. Nu wil ik graag weer eens met PHP gaan programmeren maar het is al weer lang geleden. Nu was ik met goede moed weer begonnen maar loop al heeeeeel snel vast. Het declareren van een classe is me al te veel. Kan iemand mij effe helpen, het zal wel een stomme fout van mij zijn....



class cHTTPRequest
{

private $http; <-- Deze variabele wil ik graag VULLEN !

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ $this->$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn() <-- HIER WIL IK HEM UITLEZEN !
{ return $this->$http;
}
}


Nu krijg ik een probleem met variabele $http not defined.... Maar zelfs maak ik $http 'PUBLIC' dan werkt het niet. Ik ben zelf delphi programmeur dus heb wel verstand van OOP maar blijkbaar teweinig verstand van PHP syntax.

Zie in de help van PHP dezelfde syntax staan. Ik heb php 5.3.0 geinstalleerd via wamp server.



Met vriendelijke groet: Keulen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:51:08
 
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:54:00
Quote Anchor link
class cHTTPRequest
{

public static $http;

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ self::$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn()
{ return self::$http;
}
}


Hmm, Ik heb een werkende versie nu... Heb het woordje 'STATIC' toegevoegd. En van "$this->" nu maar eens "self::" van gemaakt. Gaat dit nog vaak veranderen?

Ik heb van een vriend het boek "PHP 5 voor gevorderden" gekregen, 2 jaar oud. Kan ik dit boek nu weg gooien?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roger Keulen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/10/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Het is $this->http; bij gewone variabelen.
self::$http; is voor static variabele, die zijn voor alle instanties van een classe hetzelfde.

Wat jij doe is een variabele variebele aanroepen;

b.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
class Voorbeeld
{
//  private $a = 'test';
  private $test = 'doei';
  
//  public function __construct()
  public function voorbeeldFunctie()
  {

    $a = 'test';
    $this->$a = 'hoi';
    echo $this->test; //geef als tekst: hoi
  }
}

?>


edit:
Even de code verbeterd naar aanleiding van het commentaar van de altijd oplettende Jelmer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Dat boek kan je houden. Het zal niet helemaal meer actueel zijn, en er zullen voor sommige dingen mooiere methodes zijn inmiddels, maar PHP is toch wel behoorlijk goed backwards compatible, wat inhoud dat je code volgens de regeltjes van 5 jaar geleden kan schrijven, en het zal nog werken.

Anyway, wat je fout deed in je begin-post is $this->$a. Zie je? Je hebt nu 2 dollartekens. Zoals TJVB al opmerkt, je maakt nu gebruik van een trucje van PHP, variabele variabelen. $this->$a wordt vertaalt naar $this->test wanneer de waarde van $a 'test' is.

Wat TJVB zegt klopt niet helemaal, want binnen je __construct heb je geen variabele genaamd $a. Je hebt wel $this->a. $this->{$this->a} zou wel werken, maar dat soort constructies zal je waarschijnlijk niet snel gaan gebruiken.

Samenvatting: het is $this->http in plaats van $this->$http.
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb het nu in de gaten.... wat ik fout deed.

En het woordje 'static' heeft bij PHP toch echt een andere betekenis als bij DELPHI. Daar is heeft 'static' en 'dynamic' iets te maken hoe de functie in het geheugen wordt gebruikt en overerving.


Weet iemand ook of je bij PHP published properties hebt?

bv:

class cTest
{
private $prvMyVar;

public function getMyVar() {
return 'OPHALEN '.$prvMyVar;

public function setMyVar($aValue) {
$prvMyVar = 'OPSLAAN'.$aValue; }


published property $MyVar read getMyVar write setMyVar;
}

$oTest = new cTest;

Dus als je nu de variabele MyVar benaderd doe je eigenlijk een functie uitvoeren:

$oTest->MyVar = 'TEST' === dan: cTest-setMyVar('TEST')
$Var = $oTest->MyVar === dan: cTest-getMyVar();



Iemand ???
Bij 'inaccessible properties' lukt het namelijk wel met __set en __get maar ik wil dit ook kunnen bij bound-properties. Wil niet alles un-bound gaan maken omdat dit erg vertragend werkt.



Property overloading

__set() is run when writing data to inaccessible properties.
__get() is utilized for reading data from inaccessible properties.
__isset() is triggered by calling isset() or empty() on inaccessible properties.
__unset() is invoked when unset() is used on inaccessible properties.





Groetjes: Lucifer
 
Jelmer -

Jelmer -

31/10/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Helaas, PHP heeft geen syntax sugar voor getters en setters behalve __get en __set. Daarom zal je in de meeste PHP code ook zien dat we eigenlijk nooit public properties, of properties van andere objecten direct benaderen, maar dat er altijd gebruik wordt gemaakt van methods.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$person
->setNickname($field->value());
// ipv
$person->nickname = $field->value;
?>
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Jah, zo heb ik het nu ook opgelost...

Werkt ook prima trouwens, alleen de code had anders wat 'mooier' uitgezien.

Thanx... en groetjes: Lucifer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.