News bar en link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Something Else

Something Else

16/10/2004 21:41:00
Quote Anchor link
hi,

Ben nieuw hier :), gelijk een vraagje. Ik weet zelf nie waar ik moet beginnen :|.

Mijn test webbie
Mijn php ziet er zo uit, maar staat op een andere server. Op de site hierboven veranderd de link gewoon netjes met de "news" bar(het grijze gedeelte), want dat is ook alleen maar in xhtml geschreven. Maar ik wilde het in php maken, want daar ben ik ook helemaal niet bekend in.

Maar wat ik wilde doen is inlcude gebruiken: dat als ik op bv HOME klik dat hij dan de content(waar het nieuws etc komt te staan) en de grijze bar pakt.

Hier is de html code dat ik heb gebruikt.

--------------------------------------------------------Het news gedeelte is de grijze bar, ik wilde dat met een include dat het telkens veranderen. Dus telkens als ik op de HOME knop klikt moet ie de "content" includen en de "news" .
--------------------------------------------------------

Zo is de code:---------------------------------------

<div id="news">
<img src="Pictures/Site zonder knoppen/images/ECHTE-Nieuwe-lay-out_03.jpg" alt="menu" />
</div>

<div id="menuhome">
<a href="?page=home" target="mainframe"><img border="0" src="Pictures/Site met knoppen/images/ECHTE-Nieuwe-lay-out_01.jpg" alt="home" /></a>
</div>

<div id="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 if(isset($_GET['page'])){
 include('inc/'.$_GET['page'].'.php');
 }
else{
 include('inc/home.php');
}

?>

</div>


Zo moet ie zijn(de gedachte erachter dan:--------------------------------------

<div id="news">
if(isset($_GET['page'])){
include('inc/'.$_GET['page'].'.php');
}else{
include('inc/newsbar.php');
}
?>
</div>

<div id="menuhome">
<a href="?page=home" target="mainframe"><img border="0" src="Pictures/Site met knoppen/images/ECHTE-Nieuwe-lay-out_01.jpg" alt="home" /></a>
</div>

<div id="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 if(isset($_GET['page'])){
 include('inc/'.$_GET['page'].'.php');
 }
else{
 include('inc/home.php');
}

?>

</div>
---------------------------------------------------------

Is het wel mogelijk wat ik wil, is het wel duidelijk :s.
sorry jongens/dames het was een lange dag en ik hoop dat er iemand met een oplossing komt.

tnx,

Jermaine
Gewijzigd op 16/10/2004 23:11:00 door Something Else
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:26:11
 
Something Else

Something Else

17/10/2004 00:36:00
Quote Anchor link
ja dames/heren ik ben vaag vandaag.
vervelende dag....
laat de beveiliging ff en xs4all ondersteund het nie i know, maar zo konden jullie ongeveer zien hoe m'n site in elkaar zit.

De php site zelf staat op een andere server(van de school)

de php site ziet er precies het zelfd uit als de xhtml site op de xs4all... begrijpen jullie het nog :s.... ik probeer het echt...

de code hier boven staat in 1 pagina
Maar wat ik bedoelde is:
Als ik op de knop HOME klik dan moet ie niet 1 pagina maar includen maar 2 :/.

Dan moet ie de news bar (zie mijn xs4all site) pakken van de include map en hij moet de content pakken van de include.

In de 1e code pakt ie alleen de van de content

en in de 2e dan pakt ie netjes de news bar + de content, maar zodra ik op home klik dan gaat het mis. want dan pakt ie alleen de content.

Maar hoe krijg ik het nou voor elkaar dat ie de newsbar + de content pakt door alleen op HOME te klikken :/

zijn jullie nog bij?? i hope so
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.