news script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan jansen

arjan jansen

30/12/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo
Ik heb dit script gemaakt en wil hier wel even verder over praten.
ik denk dat het nog beter kan maar zelf kom ik er niet goed uit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
include('connect.php');
if($_POST['Submit']){
    $melding ='';
    if($_POST['news_titel']!=''){
        $news_titel = $_POST['news_titel'];
    }
else{
        $melding.= 'geef een titel<br/>';
    }

    
    if($_POST['news_item']!=''){
        $news_item = $_POST['news_item'];
    }
else{
        $melding.= 'vul het nieuws item in<br/>';
    }


    $news_datum = time();
    
    
    
    
    
    
    if($melding == ''){

        $sql = 'INSERT INTO `news` (`news_id`, `news_titel`, `news_item`, `news_datum`)
                    VALUES (NULL,
                            \''
.$news_titel.'\', \''.$news_item.'\', \''.$news_datum.'\');';
        

        mysql_query($sql);
        
    }
else{
        //niks
    }
}

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Jansen-design</title>
</head>

<body>
<div class="Stil1">
<form id="form1" name="form1" method="post" action="news.php">

<table>
<tr>
<td>
Titel
</td>
<td>
<input type="text" name="news_titel" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['news_titel'] ?>
"/>
</td>
</tr>


<tr>
<td>
omschrijving
</td>
<td>
<textarea cols="30" rows="5" name="news_item">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['news_item'] ?>
</textarea>
</td>
</tr>
<td>
<input type="submit" name="Submit" value="opslaan" />
</td>
<td></td>
</tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $melding ?>

</div>
<a href="beheer_news.php"> terug naar het overzicht </a>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:26:37
 
Hipska BE

Hipska BE

30/12/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Kan je even al je code tussen en zetten aub? Dan is het voor ons ook even leesbaar.
 
Crispijn -

Crispijn -

30/12/2008 21:10:00
Quote Anchor link
Bij deze nog een keer:

Je bent onnodig variabelen aan het kopiëren zonder dat je er iets mee doet. De functie mysel_real_escape_string is hier wel op zijn plaats. Verder zou ik van melding geen lege string maken maar een boolean. Dit is gewoon wat netter qua programmeren.

Controleer met empty() of er wel iets is ingevuld. Dat is even netter dan met een lege string vergelijken.

Verder snap ik echt totaal het nut niet en is het script niet volledig. Waar laat je zien wat er al in de database staat?
 
Arjan jansen

arjan jansen

30/12/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Hallo Crispijn
Ik heb dit script gemaakt om via een link die op de site staat eenvoudig news te update en als er geen nieuws is word niks weer gegeven

via de link beheer_news.php kan je tekst invoeren en dan word het meteen op je database gezet dat was de gedachten achter dit script

Arjan
 
Hipska BE

Hipska BE

30/12/2008 23:28:00
Quote Anchor link
• SQL query's schrijf je altijd beginnend met " zodanig dat je niet hoeft \' te doen.
• Ook is het gebruik van de `-tekens sterk af te raden, die zorgen enkel voor problemen. (vraag maar aan de meer DB specialisten hier) Die `-tekens kan je gewoon weglaten.
• Waarom steek je NULL in je ID veld? (Ik gok dat het een auto_increment is, dan hoef je er helemaal niets in te steken.

Opgepoetste query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= "
INSERT INTO news
    (news_titel, news_item, news_datum)
VALUES
    ('"
.$news_titel."', '".$news_item."', '".$news_datum."');
"
;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.