Newsberichten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
David Sediq

David Sediq

28/12/2011 00:44:36
Quote Anchor link
Goede avond allemaal,

Ik ben vrij nieuw in PHP, en moet voor school een project maken voor een bestaande klant. Ik moet de home.php maken, en news.php. Op home was het de bedoeling om de laatste 5 nieuwsberichten te weergeven. Dit is keurig gelukt, maar de news pagina moeten dus 10 berichten getoond worden + onderaan zo'n next 10 results linkje of knopje.
Ik heb zitten denken, en heb wat tips gehad van een klasgenoot met meer ervaring. Maar aangezien het nu vakantie is en niet op school ben kan ik het net zo goed hier vragen. Onderaan zal ik wel plaatsen wat ik tot nu toe heb.


Code verwijderd zie TS 2e post.[/modedit]
Gewijzigd op 10/01/2012 20:06:36 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:22:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2011 00:49:45
Quote Anchor link
Plaats aub alleen relevante code, en plaats deze tussen code-tags.
 
David Sediq

David Sediq

28/12/2011 01:01:17
Quote Anchor link
Mijn excuses.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

    //Maak verbinding met de database, als de verbinding mislukt, produceer foutbericht.
$link = mysql_connect("******","*********","********");
 
    mysql_select_db('********',$link);
    
if (! $link)
{

die(mysql_error());
}


//Haal gebruikersnamen twitter en FB op
    $result2 = mysql_query("SELECT * FROM AlgemeneInstellingen") or die(mysql_error());
    $row = mysql_fetch_array($result2);
    
    $TwitterUsername=$row['TwitterGebruikersnaam'];
    $Facebooklink=$row['Facebookaccount'];

    //check of er ?Start=1 of zoiets in de link staat
    if(!isset($_GET['Start']) || empty($_GET['Start'])){
        //Staat er niet in, dus beginnen met 1
        $Start = 1;    
    }

    else{
        //Staat er wel in (er staat ?Start=11 of ?Start=21 etc)
        $Start = $_GET['Start'];    
    }

    //De SQL die je gaat uitvoeren is nu bijvoorbeeld LIMIT 1,10 of 11,20 of 21,30, etc
    //De datum moet anders worden weergegeven (DD-MM-YYYY).

    $result = mysql_query("SELECT Titel, DATE_FORMAT(Nieuwsberichten.DatumGeplaatst, '%d-%m-%Y') AS Datum, Tekst FROM Nieuwsberichten ORDER BY DatumGeplaatst DESC LIMIT \".$Start.\", \".$Start+9\"") or die(mysql_error());

while($nt = mysql_fetch_assoc($result))

{

echo "<tr><td>".$nt['Titel']."</td>";
echo "<td>".$nt['Datum']."</td></tr>";
echo "<tr><td colspan=\"2\">".$nt['Tekst']."</td></tr>";
echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
}


?>
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

28/12/2011 03:32:57
Quote Anchor link
je moet bij limit +10 doen. Als die 11 berichten ophaalt moet die een Next/Volgende knop laten zien.

En dan moet je na het ophalen van de query moet je in de while 10x of minder laten printen (echo).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
while($nt = mysql_fetch_assoc($result))
{
   for($i = 0; $i <= 10; $i++)
   {
      echo "<tr><td>".$nt['Titel']."</td>";
      echo "<td>".$nt['Datum']."</td></tr>";
      echo "<tr><td colspan=\"2\">".$nt['Tekst']."</td></tr>";
      echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
   }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($Start != 1)
  // print/echo Vorige knop



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if(mysql_num_rows($result) == 11)
  // print/echo Volgende knop


er zijn beter oplossingen maar als je snel een oplossing zoekt zou ik het zo doen.
Gewijzigd op 28/12/2011 03:34:19 door Lendl Verschoor
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2011 08:46:36
Quote Anchor link
Zoek anders eens op pagination.
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 17:31:06
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb inmiddels een oplossing gevonden, maar zit nu met een nieuw probleem. Ik moet nu het kunnen bewerken van data, en daar gebruik ik een aparte pagina voor. Ik heb dit ooit in de les moeten doen, maar hoe zou ik echt niet meer weten.
Dit is wat ik zo ver heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    //Maak verbinding met de database, als de verbinding mislukt, produceer foutbericht.
$link = mysql_connect("XXXXXXX","XXXXXXXX","XXXXXXXXXX");
 
    mysql_select_db('XXXXXXX',$link);
    
if (! $link)
{

die(mysql_error());
}


if(isset($_GET['NieuwsberichtID'])){
$NieuwsberichtID = $_GET['NieuwsberichtID'];
}

$result = mysql_query("SELECT * FROM Nieuwsberichten WHERE NieuwsberichtID ='".$_GET['NieuwsberichtID']."'" ) or die(mysql_error());

$row = mysql_fetch_array($result);

if($_SESSION['admin']==1){
?>


<form method="GET" action="news.php">
Titel: <br />
<input type="text" value="<?php $row['Titel'] ?>" />
<br />
Tekst: <br />
<TEXTAREA value="<?php $row['Tekst'] ?>"></TEXTAREA>
<br />
<input type="submit" name="opslaan" value="Opslaan" />

<?php
}
?>

</form>
<body>
</body>
</html>


Code tags toegevoegd[/modedit]
Gewijzigd op 10/01/2012 20:05:49 door Bas IJzelendoorn
 
Eddy B

Eddy B

10/01/2012 17:33:15
Quote Anchor link
David, wil je in je beginpost alleen relevante code tonen? Dat scheelt een hoop scrollen.
 
Jens erd

Jens erd

10/01/2012 17:39:56
Quote Anchor link
De script die je zojuist geplaatst hebt zijn vatbaar voor SQL injectie. Google eens op mysql_real_escape_string(). Verder wordt het gebruik van DIE() afgeraden omdat dat meestal niet de gebruikelijke manier is om fouten af te handelen. Gebruik een simpele if/else constructie om fouten af te handelen, voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM iets");
if(!$query) {
echo "Query mislukt.";
}
else {
# doe iets met je query
echo "Gelukt!";
}

?>

Verder is je Sql query meerdere malen niet helemaal goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("SELECT Titel, DATE_FORMAT(Nieuwsberichten.DatumGeplaatst, '%d-%m-%Y') AS Datum, Tekst FROM Nieuwsberichten ORDER BY DatumGeplaatst DESC LIMIT \".$Start.\", \".$Start+9\"");
?>

wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
= mysql_query("SELECT Titel, DATE_FORMAT(Nieuwsberichten.DatumGeplaatst, '%d-%m-%Y') AS Datum, Tekst FROM Nieuwsberichten ORDER BY DatumGeplaatst DESC LIMIT ".$Start.", ".$Start+9."");
?>


Succes! ;-)
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 17:58:37
Quote Anchor link
@Eddy
excuses nogmaals

@Jens
Dankje, daar was ik al uitgekomen, nu zit ik met een ander probleem.
Ik moet nu if($_SESSION['admin']==1)
twee knoppen genereren bij elk bericht. Een verwijder knop, en een wijzig knop. De wijzig knop laat ik verwijzen naar een andere pagina waarop je de tekst en de titel kan wijzigen. Wat ik heb (zie mijn vorige bericht klein stukje omhoog) werkt niet helemaal, want hij laat de textarea en knop etc wel zien als je admin==1 maar de tekst word niet meegenomen naar de volgende pagina.
:(
 
Eddy B

Eddy B

10/01/2012 18:08:26
Quote Anchor link
David, mijn vraag is eigenlijk: Wil je je beginpost aanpassen?
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 18:16:43
Quote Anchor link
Er staat geen wijzig knop bij. Bij mijn andere berichten wel.
 
Gerhard l

gerhard l

10/01/2012 18:28:27
Quote Anchor link
David Sediq op 10/01/2012 18:16:43:
Er staat geen wijzig knop bij. Bij mijn andere berichten wel.


Dat kan maar een bepaald aantal dagen.
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 19:04:57
Quote Anchor link
Maar kan iemand mij misschien helpen? Loop er de hele tijd mee te knooien maar het wil niet echt.
 
Gerhard l

gerhard l

10/01/2012 19:11:57
Quote Anchor link
Hier een voorbeeldje, nu kan je op news.php de $_POST title en text als het goed is uitlezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();

// hier ergens je query om je gegevens op te halen

if(isset($_SESSION['admin'])){
    if($_SESSION['admin']==1){
        echo '
            <form action="news.php" method="POST">
                <input type="title" value="'
.$row['title'].'"/><br/>
                <textarea id="text">'
.$row['text'].'</textarea>
                <input type="submit"/>
            </form>
        '
;
    }

    else{
        //sessie admin bestaat maar geen goede waarde
    }
}

else{
    //admin niet ingelogt, sessie bestaat niet
}
?>
Gewijzigd op 10/01/2012 19:12:16 door gerhard l
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

10/01/2012 20:09:34
Quote Anchor link
Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. Ze zijn nu allemaal toegevoegd.[/modedit]

Back to topic.
Gewijzigd op 10/01/2012 20:09:57 door Bas IJzelendoorn
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 20:23:11
Quote Anchor link
okay, sorry daarvoor.

@Gerhard
Uhm, dit wil ook niet, is mijn query wel goed eigenlijk?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2012 20:40:57
Quote Anchor link
David Sediq op 10/01/2012 17:58:37:
Wat ik heb (zie mijn vorige bericht klein stukje omhoog) werkt niet helemaal, want hij laat de textarea en knop etc wel zien als je admin==1 maar de tekst word niet meegenomen naar de volgende pagina.
:(


En wat staat er op die volgende pagina aan code dan?
Waarom gebruik je GET bij het formulier?
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 20:51:05
Quote Anchor link
Er word gewoon niks meegenomen.
Uhm, ik weet niet, gewend zo te doen denk ik? Kan ik beter POST gebruiken dan? Zoja waarom eigenlijk?

Toevoeging op 11/01/2012 15:41:25:

Ik ben nu zo ver dat de bewerkpagina het doet, en ook alleen maar als je admin==1 bent. Alleen neemt ie in de URL niet de NieuwsberichtID mee. Er staat alleen NieuwsberichtID= maar als je handmatig iets inzet doet alles prima, ook als je op opslaan drukt.
Enig idee iemand waar mijn fout ligt.

En nog een vraagje. Heb ik dit goed geschreven?

mysql_query("INSERT INTO Nieuwsberichten
(Titel, DatumGeplaatst, Tekst) VALUES
('".$_POST['nTitel']."',
'".$_POST['nDatumGeplaatst']."',
'".$_POST['nTekst']."'

Toevoeging op 11/01/2012 16:32:33:

Laat maar zitten. Ik heb het inmiddels opgelost. Ben jullie allemaal dankbaar, en mocht iemand dit nodig hebben zal ik het wel doorsturen.

Nogmaals bedankt, en een fijne dag! :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.