Nieuw artikel "php 5.3 rc 1"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bilel

bilel

25/03/2009 19:34:00
Quote Anchor link
PHP 5.3 rc 1 is gisteren uitgekomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
The key features of the PHP 5.3 branch include:

    * Support for namespaces
    * Under the hood performance improvements
    * Late static binding
    * Lambda functions and closures
    * Syntax additions: NOWDOC, limited GOTO, ternary short cut "?:" and __callStatic()
    * Optional garbage collection for cyclic references
    * Optional mysqlnd PHP native replacement for libmysql
    * Improved windows support including VC6 and VC9 binaries
    * More consistent float rounding
    * Deprecation notices are now handle via E_DEPRECATED (part of E_ALL) instead of the E_STRICT error level
    * Several enhancements to enable more flexiblity in php.ini (and ini parsing in general)
    * New bundled extensions: ext/phar, ext/intl, ext/fileinfo, ext/sqlite3, ext/enchant
    * Countless bug fixes and improvements to existing extensions in particular to: ext/openssl, ext/spl and ext/date

This release also drops several extensions and unifies usage of internal APIs. Users should be aware of the following known backwards compatibility breaks:

    * Parameter parsing API unification will cause some functions to behave more or less strict when it comes to type juggling
    * Removed the following extensions: ext/mhash (see ext/hash), ext/msql, ext/pspell (see ext/enchant), ext/sybase (see ext/sybase_ct)
    * Moved the following extensions to PECL: ext/ming, ext/fbsql, ext/ncurses, ext/fdf
    * Removed zend.ze1_compatibility_mode
    * See the upgrading guide for other minor changes
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:59:40
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/03/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Veel plezier er mee.
 
Jelmer -

Jelmer -

25/03/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Ze hebben de knoop dus toch echt doorgehakt wat betreft de namespaces.

Ik vraag me echter af wat ze hebben gedaan met de closures en $this, want daar was de laatste keer dat ik erover las nog wat onduidelijkheid over. Wanneer mag een closure bij $this. Ben benieuwd of ze dit nog definitief oplossing voordat 5.3 uitkomt.

En dan op weg naar 6: unicode support (ook in je code zelf, dus straks zou je functienamen als € en √ moeten kunnen gebruiken) en hopelijk Traits als goed alternatief voor multiple inheritance.

Zie trouwens voor meer plannen de rfs's. Dat zou de manier moeten worden om nieuwe features in de taal te krijgen.
 
Han eev

Han eev

25/03/2009 21:22:00
Quote Anchor link
Interessant om al die rfs's te lezen :) Sommige dingen lijken me erg handig, maar of dat altijd de taal echt beter (/duidelijker) maakt? Waar ik naar uitkijk zijn closures en ook het ?: verhaal :)
Unicode heb ik nog niet heel veel mee te maken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet handig is. Alhoewel, ó en ò in de functie namen. Of het daar nu duidelijker van wordt? :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Jelmer -

Jelmer -

25/03/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Na, dat dat kan is gewoon leuk, maar volgens mij is het meer een leuke bijkomstigheid die unicode support met zich meebrengt.

Waar het met unicode vooral om gaat is dat functies als strlen en str_replace, de veelgebruikte standaard string functies waar je eigenlijk vanuit gaat dat die het gewoon goed doen ook goed om kunnen gaan met multibyte karakters. Want nu is het bijvoorbeeld zo dat strlen('€') 3 in plaats van 1 teruggeeft wat voor mensen die niet precies weten wat strlen intern doet (strlen telt het aantal bytes, en € neemt 3 bytes in beslag) een heel vreemd antwoord is. En het is natuurlijk bijzonder onhandig :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.