Nieuw bestand / directory maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik

Rik

27/11/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Ik heb al vanalles geprobeerd, maar het resulteerd in een error (waardoor het script niet werkt) of hij schrijft niks bij (of beide)

Mijn code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?        //Log
        if (!empty($IP)) {
            $file = "Logs/" . $year . "/" . $month . "/" . $IP . ".html";
            mkdir("Logs/" . $year . "/" . $month); // Deze regel errord en dat komt omdat de directory al bestaat, maar ik heb al vanalles geprobeerd voor als de map bestaat hij dit overslaat
            $open = fopen( $file, "a+" );  
            fputs( $open, $date . "text <BR>");
            fclose( $open );
        }
Else {
            $file = "Errors/" . $year . "/" . $month . "/errors.html";
            mkdir("Errors/" . $year . "/" . $month); // Deze regel errord en dat komt omdat de directory al bestaat, maar ik heb al vanalles geprobeerd voor als de map bestaat hij dit overslaat
            $open = fopen( $file, "a+" );  
            fputs( $open, $date . "text <BR>" );
            fclose( $open );
        }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:05:19
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2008 16:04:00
Quote Anchor link
En de error is?
 
Rik

Rik

27/11/2008 16:44:00
Quote Anchor link
Owh sorry:

Warning: mkdir() [function.mkdir]: File exists in P:\xampp\htdocs\bot3.4\robotvincent.php on line 58

waarbij de code in eerste post 48 tot 62 is :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/11/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van een file_exists checkk voor je de dir aanmaakt om te kijken of de dir al bestaat?

if(!file_exists('jedir'))
{
//aanmaken
}
 
Rik

Rik

27/11/2008 16:55:00
Quote Anchor link
natuurlijk, soms verkijk je je op de simpelste dingen :doh:
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/11/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Maar je controleert dan ook nergens of de map al bestaat?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!file_exists('pad/naar/map'))
{

    // Maak map aan
}
?>


edit: traag?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Er bestaat blijkbaar al een file met dezelfde naam.
 
Rik

Rik

27/11/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Okee

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!file_exists('pad/naar/map'))
{

    // Maak map aan
}
?>


probeerde ik net, maar hij maakt nu niks aan :S

(natuurlijk wel code gezet bij // maak map aan, ben niet dom)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Zo ook niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(!file_exists('pad/naar/map'))
{

    mkdir('pad/naar/map/nieuwe_map');
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/11/2008 17:15:00
Quote Anchor link
PHP heeft wel voldoende rechten in de map waarin de nieuwe map aangemaakt moet worden?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/11/2008 17:18:00
Quote Anchor link
Quote:

(natuurlijk wel code gezet bij // maak map aan, ben niet dom)


ook zo slim geweest om pad/naar/map aan te passen dan?
 
Rik

Rik

27/11/2008 18:57:00
Quote Anchor link
@SanThe, moet het per se tuseen '' Want ik heb een aantal variables erin, en die worden dan niet meegenomen...
@Blanche, Ja, want alles draait op mijn localhost op de administartor account enzo.
@Jacco, Tuurlijk...
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Rik schreef op 27.11.2008 18:57:
@SanThe, moet het per se tuseen '' Want ik heb een aantal variables erin, en die worden dan niet meegenomen...

$Vars altijd buiten de quotes houden.
 
Rik

Rik

27/11/2008 19:38:00
Quote Anchor link
Ik heb ze nu binnen dubbele quotes en nu werkt het wel o.O
Het is toch aleen maar voor localhost dus zoveel maakt het verder niet uit (als ik vars uiten de quotes deed dan werkte het weer niet >.>)
 
Thijs Damen

Thijs Damen

27/11/2008 20:38:00
Quote Anchor link
Vars in/uit quotes doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$text
= "text";
$longtext = "long" . $text;

echo $longtext; //returns longtext

[/code]

let op de punt.
 
Rik

Rik

27/11/2008 21:01:00
Quote Anchor link
Thijs Damen schreef op 27.11.2008 20:38:
Vars in/uit quotes doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$text
= "text";
$longtext = "long" . $text;

echo $longtext; //returns longtext

[/code]

let op de punt.[/quote]

Dat weet ik wel, dat kun je ook zien in de code helemaal bovenaan ... Maar in mkdir() werkt het op een of andere manier niet...
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 21:06:00
Quote Anchor link
en waar haal je dat vandaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2008 21:17:00
Quote Anchor link
Dan zal je $var wel leeg zijn.
 
Rik

Rik

27/11/2008 21:26:00
Quote Anchor link
@Tikkes, uit mijn error (dat de directory niet bestaat terwijl ik hem weldegelijk aanmaak(
@SanThe, nee er staat iets in :)

Maar het probleem is waarsch. opgelost =]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.