Nieuw mailformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny

Donny

26/05/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Beste mense. Na wat hulp van jullie is het formulier goed gekomen... Nu ben ik met een nieuwe bezig... Nu heb ik alles geprobeert maar hij doet het niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<html>

<head>
    <title>Mailform</title>
</head>

<body>


<?php

error_reporting (1)

?>


<?php

ini_set("smtp", "smtp.gmail.com");
ini_set("smtp_port", 587);
ini_set("sendmail_from", "[email protected]");
$to = $_POST["to"];
if ($_POST["verzendbutton"] != "verzenden" || !$_POST["naam"] ||!$_POST["postcode"] || !$_POST["woonplaats"] || !$_POST["straatnaam"] || !$_POST["achternaam"]) { //Als het formulier leeg is of een waarde niet is ingevult    
?>


<form action="mailform3.php" method="post">
<input type="hidden" name="subject" value="to">
<?php

if ($_POST["verzendbutton"] && !$_POST["naam"]){
    
    echo "<font color=\"red\">U bent uw naam vergeten!</font><br>";

}

?>


Voornaam: <input type="text" name="naam" value="<?php echo $_POST["naam"] ?>"><br>
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !$_POST["achternaam"]){
    
    echo "<font color=\"red\">U bent uw achternaam vergeten!</font><br>";
    }

    ?>

    
    Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="<?php echo $_POST["achternaam"] ?>"><br>

    <?php
    
    if ($_POST["verzendbutton"] && !$_POST["straatnaam"]){
        
        echo "<font color=\"red\">U bent uw straatnaam vergeten!</font><br>";
    }

    ?>

    Straat Naam: <input type="text" name="straatnaam" value="<?php echo $_POST["straatnaam"] ?>"><br>
    <?php
    
    if ($_POST ["verzendbutton"] && !$_POST["postcode"]){
    
        echo "<font color=\"red\">U bent uw postcode vergeten</font><br>";
    }

    ?>

    Postcode: <input type="text" name="postcode" value="<?php echo $_POST["postcode"] ?>"><br>
    
    <?php
    
    if ($_POST["verzendbutton"] && !$_POST["plaats"]){
        
    echo "<font color=\"red\">U bent uw woonplaats vergeten!</font><br>";
    }

    
    ?>

    Woonplaats: <input type="text" name="plaats" value="<?php echo $_POST["plaats"]?>"><br>
    
    
    <input type="submit" value="verzenden" name="verzendbutton">
    </form>
    
    
    <?php
    
} else { //in alle meerdere gevallen
$boodschap = "Naam: ".$_POST["naam"]."\nAchternaam: ".$_POST["achternaam"]. "\nStraatnaam: ".$_POST["straatnaam"]. "\nPostcode ".$_POST["postcode"]. "Woonplaats ". $_POST["woonplaats"];
mail($to, $_POST["achternaam"], $boodschap);
echo "De email wordt verzonden naar ".$_POST["achternaam"];
}


?>
    
    
</body>
</html>


Het is de bedoeling dat ie het aangeeft als er lege velden zijn... Als je het veld vergeet in te vullen dat de vorige velden blijven staan. Bijvoorbeeld bij de postcode doet ie dat niet... Nadat alles correct is ingevuld dat ie het naar me email stuurt... [email protected]

Groetjes Donny

PS: bedankt voor de vorige keer!!!:D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:45:20
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

26/05/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Je controleert ook nergens of hij leeg is. Kijk eens naar empty().

Bovendien, zet je code tussen .
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Donny

Donny

26/05/2009 21:29:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Hij controleert het wel:S:S:S Zet het eens in localhost en laat alles leeg... Druk daarna op verzend en hij geeft alles aan wat niet is ingevuld... Daarna vul je alles in op de onderste na dan snap je wat ik bedoel
 

26/05/2009 21:30:00
Quote Anchor link
Kijk even naar mail, want je stuurt nu altijd Donny.
Wat misschien ook beter is om met swiftmailer te werken, dan heb je geen mailinjections en gelijk de goede email-headers.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

26/05/2009 21:31:00
Quote Anchor link
Nee, hij controleert dat niet. Hij controleert of de variabelen bestaan. Ze mogen dan misschien bestaan, of ze ook daadwerkelijk met data gevuld zijn, dat is iets anders.

Je moet ook de laatste twee $_POST-waardes in de values echo'en.

Zet nu alles eens tussen en , da's een stuk overzichtelijker!
 
Donny

Donny

26/05/2009 21:32:00
Quote Anchor link
`Hoe bedoelen jullie? Ik ben met het boek bezig an arjan burger maar is ook niet echt eenvoudig...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

26/05/2009 21:34:00
Quote Anchor link
Doe nu eindelijk eens niet zo eigenwijs en zet je code hier op PHPhulp tussen en !
 
Donny

Donny

26/05/2009 21:35:00
Quote Anchor link
Als je dat zo bedoelde had ik dat gelijk gedaan... Ik wist niet dat je dat zo kon doen... Thnx
 

26/05/2009 21:39:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 26.05.2009 21:31:
Nee, hij controleert dat niet. Hij controleert of de variabelen bestaan. Ze mogen dan misschien bestaan, of ze ook daadwerkelijk met data gevuld zijn, dat is iets anders.

Je moet ook de laatste twee $_POST-waardes in de values echo'en.

En de derde parameter van mail is message, en die staat hier als Donny. Dus altijd mailt ie donny.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

26/05/2009 21:39:00
Quote Anchor link
Hehe, kan ik eindelijk laten zien wat ik bedoelde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Woonplaats: <input type="text" name="plaats" value="<?php $_POST["plaats"]?>"><br>

Daar moet je echo $_POST['plaats']; van maken, zelfde geldt voor de postcode. Dan zullen ze het wel doen.
Misschien wel verstandig om van te voren te kijken of ze dan al bestaan, anders krijg je ontzettend veel foutmeldingen.

Je error_reporting klopt overigens ook niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
// rest van je code
?>
 
Donny

Donny

26/05/2009 21:50:00
Quote Anchor link
En hoe krijg ik nou dat ik die manier dat als je op verzend klikt dat de gegevens in mn mail komen???

Oja de error check heb ik veranderd en de echo's ingevoegd
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

26/05/2009 21:53:00
Quote Anchor link
De gegevens in de body van je mail zetten. Op de plek van 'donny' dus. Lees: mail(). Je vult maar wat variabelen daar in, kijk eens wat er echt in moet.
 

26/05/2009 21:55:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 26.05.2009 21:53:
De gegevens in de body van je mail zetten. Op de plek van 'donny' dus. Lees: mail(). Je vult maar wat variabelen daar in, kijk eens wat er echt in moet.

Dit bedoelde ik :-).
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

26/05/2009 21:55:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 26.05.2009 21:55:
Jezpur schreef op 26.05.2009 21:53:
De gegevens in de body van je mail zetten. Op de plek van 'donny' dus. Lees: mail(). Je vult maar wat variabelen daar in, kijk eens wat er echt in moet.

Dit bedoelde ik :-).

Ja, klopt, maar hij leest niet alles. Dat had ik meteen al door. Ach, dan weet hij het nu :-P.
 
Donny

Donny

26/05/2009 22:11:00
Quote Anchor link
Heb het geupdate... De "Donny" moet weg die doe ik gelijk... Welke code's mis ik of heb ik verwisseld???
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.