Nieuw met PHP - Waar beginnen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 15:26:47
Quote Anchor link
Hee jongens!

Ik wou al van jongs af aan al websites maken!
Ik kan al goed HTML & wil graag beginnen met PHP.
Nu ben ik van plan om een boek te bestellen maar dat pas over 2 weken.
Ik wil nu alvast graag een beetje kennis hebben over PHP, ik heb al een kleine tutorial gevolgd.
Nu kan ik dus $naam = "blablabla"; terug laten komen in de script zelf dus verder ben ik er ook niet!
Hebben jullie misschien een site waar stap voor stap wordt uitgelegd wat ik moet leren?

Dankjewel!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:09:49
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 15:31:26
 
- Dave -

- Dave -

10/12/2010 15:39:01
Quote Anchor link
http://www.tizag.com/phpT/index.php

Ook een goede site om te beginnen met PHP.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

10/12/2010 15:39:16
Quote Anchor link
Boek afwachten. In de meeste boeken staat stap voor stap alles uitgelegd. Tutorials zijn er op internet en hier zat te vinden, daar kan je ook naar kijken.

En begin niet gelijk met:
membersystemen, contentmanagement systemen of iets in de richting van dat soort grote systemen, want daar maak je het in het begin alleen maar lastiger mee voor het leren.
 
Mitchel V

Mitchel V

10/12/2010 15:39:40
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/12/2010 15:49:09
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 15:50:28
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 10/12/2010 15:39:16:
Boek afwachten. In de meeste boeken staat stap voor stap alles uitgelegd. Tutorials zijn er op internet en hier zat te vinden, daar kan je ook naar kijken.

En begin niet gelijk met:
membersystemen, contentmanagement systemen of iets in de richting van dat soort grote systemen, want daar maak je het in het begin alleen maar lastiger mee voor het leren.


Ik ben niet begonnen met een boek maar met tuts. en ik ben wel begonnen met een member systeem. :) Ik vond het juist makkelijker.
 
John D

John D

10/12/2010 16:05:54
Quote Anchor link
voor beginners: http://www.christiansfeldcentret.dk/documents/00008.pdf
iedereen zeikt het af maar het is te downloaden. Skip de reclame op pagina 1
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:03:53
Quote Anchor link
John D op 10/12/2010 16:05:54:
voor beginners: http://www.christiansfeldcentret.dk/documents/00008.pdf
iedereen zeikt het af maar het is te downloaden. Skip de reclame op pagina 1


Jammer dat het in het engels is :(
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:04:35
Quote Anchor link
check mijn link ofdie van dolando
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:05:50
Quote Anchor link
PHP jasper op 10/12/2010 18:04:35:
check mijn link ofdie van dolando


die van jou ga ik gebruiken & hopen dat ik er ver mee kom, wat ik eigenlijks tot nu toe wil is alleen een simpel gastenboek in elkaar zetten zonder naar enkele code's te kijken dus helemaal zelf maar ben nog maar net begonnen dus moet even leren.
Maarja bedankt!
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:11:50
Quote Anchor link
dan zou ik ook sql gaan leren.
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:23:35
Quote Anchor link
Wat ik nu heb geprobeerd kijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo "hoi";
// Zinnen die je kunt gebruiken
$swelkomtekst = 'Welkom op mijn website!';
$sintrotekst  = 'Ik ben dus bezig met een eigen website <br>Ik zal er zo snel mogelijk veranderingen inbrengen!';
$scopyright   = 'Deze website wordt medemogelijk gemaakt door: Volkan Yazicioglu!';

// Betalingen
$iAantal = 7;
$fPrijs  = 9.93;

$fKosten = $iAantal - $fPrijs;
echo "prijs: " $fKosten'<br />';
echo "hoi";
?>


Dat staat in mijn index.php
als ik naar www.street-place.nl/php/index.php ga is die leeg hoe kan dat?
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:25:49
Quote Anchor link
dit is beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
echo 'hoi';

// Zinnen die je kunt gebruiken
$welkomtekst = 'Welkom op mijn website!';
$introtekst  = 'Ik ben dus bezig met een eigen website <br>Ik zal er zo snel mogelijk veranderingen inbrengen!';
$copyright   = 'Deze website wordt medemogelijk gemaakt door: Volkan Yazicioglu!';

// Betalingen
$Aantal = 7;
$Prijs  = 9.93;

$Kosten = $Aantal - $Prijs; // is het niet maal dat je moet doen?!
echo 'prijs:'.$Kosten.'<br />';
echo 'hoi';
?>


en je server is offline?
Gewijzigd op 10/12/2010 18:28:12 door Jasper DS
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:28:23
Quote Anchor link
Dus de letter voor de variable gedoe heb je weggehaald?
Verhinderd dat de code?
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:30:19
Quote Anchor link
Neen dat heb je niet nodig. Verder echo je met singel quotes '' en haal je een $var buiten quotes met een punt. dus $var.'tekst'; of 'tekst'.$var.'terug tekst'; ...
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:30:30
Quote Anchor link
Ik snap het al het lag aan die 2 punten maar waar zijn die 2 punten dan voor want dat stond niet in de tutorial.
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$var
= 'Dit is een var';

echo 'Nu weergeef ik gewoon tekst';

// wat als je nu een var wilt echoen?

echo 'Dit is tekst en ik hang mijn var daar aan dmv een punt'.$var;

// zo kan ook: een var in het midden

echo 'test test'.$var.'test test';

// als ju nu alleen een var wilt echoen wordt het:

echo $var;

?>


verder kan je dit bovenaan de pagina zetten voor errors. (tussen de php tags!!!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
# Error
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 0); // 1 = aan , 0 = uit
?>
Gewijzigd op 10/12/2010 18:35:49 door Jasper DS
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:36:26
Quote Anchor link
PHP jasper op 10/12/2010 18:34:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$var
= 'Dit is een var';

echo 'Nu weergeef ik gewoon tekst';

// wat als je nu een var wilt echoen?

echo 'Dit is tekst en ik hang mijn var daar aan dmv een punt'.$var;

// zo kan ook: een var in het midden

echo 'test test'.$var.'test test';

// als ju nu alleen een var wilt echoen wordt het:

echo $var;

?>


verder kan je dit bovenaan de pagina zetten voor errors. (tussen de php tags!!!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
# Error
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 0); // 1 = aan , 0 = uit
?>



oowh, ik snap het nu haha, dus als ik het midden in een zin wil echoeen moet ik ene . er voor en . erachter zetten?
Ik ben niet zo'n persoon die het niet meteen snapt haha
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:37:31
Quote Anchor link
Ja als je een var wilt echoen tussen je tekst moet je er puntjes aan plakken :)
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 18:37:57
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitleg super!

Toevoeging op 10/12/2010 18:46:49:

Ik vind het echt moeilijk vooral met die if & else gedoe..
Iemand nog films die je inspireert over het scripten zoals; The Social Network of Wargames?


Toevoeging op 10/12/2010 18:52:28:

Ze zeggen bij de tutorial van If & else.

Dat als dus x=4 is en de getal 5 dat hij dus de tekst krijgt is lager dan.
& als x=5 was geweest stond er de getal is precies hetzelfde.
& als x=6 was geweest stond er dus het getal is hoger!

Maar bij die echo daarvan staat helemaal niet in van als die hoger ofzo zou zijn hoe weet de systeem welke text er moet verschijnen?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.