Nieuw met PHP - Waar beginnen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 19:19:19
Quote Anchor link
Ik begrijp je vraag niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:58:13
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 19:33:25
Quote Anchor link
Hier duidelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$x
= 4;
if($x > 5)
{

    echo $x.' is groter dan 5';
}

else
{
    echo $x.' is niet groter dan 5';
}

?>


Hier zie je dat x=4 is, en de vraag is dus of het groter is of niet groter.
Hoe ziet het systeem welke echo hij moet pakken?
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 19:38:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$x
= 4;

# Letterlijk staat hier: if ($x > 5)                 { echo $x.' is groter dan 5'; } ELSE   {echo $x.' is niet groter dan 5';}
# Letterlijk staat hier: ALS(4 groter is dan 5) DAN { Hier is $x groter dan 5 }     ANDERS {Hier is $x kleiner dan 5}

if($x > 5)
{

    #Hier is $x groter dan 5
    echo $x.' is groter dan 5';
}

else
{
    #Hier is $x kleiner dan 5
    echo $x.' is niet groter dan 5';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/12/2010 19:40:32
Quote Anchor link
Je kan het gewoon letterlijk vertalen.

We doen in $x het getal 4;
Als $x groter is dan 5
{
doe een echo $x.' is groter dan 5';
}
en anders (dus als het niet groter is dan 5)
{
doe een echo $x.' is niet groter dan 5';
}


Toevoeging op 10/12/2010 19:43:46:

PHP jasper op 10/12/2010 19:38:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$x
= 4;

if($x > 5)
{

    #Hier is $x groter dan 5
    echo $x.' is groter dan 5';
}

else
{
    #Hier is $x kleiner dan 5
    echo $x.' is niet groter dan 5';
}

?>


Deze regel is niet correct: #Hier is $x kleiner dan 5.
Dat moet zijn kleiner dan 5 of gelijk aan 5.
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 19:44:58
Quote Anchor link
Ik snap het al een beetje bedankt!
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 19:46:58
Quote Anchor link
@ santhe, klopt!
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 19:53:13
Quote Anchor link
En ja hoor haha, hij doet het weer niet heb even gekeken maar kon de fout er niet zelf uithalen.
Hij laad weer eens niet :(
Is er geen programma voor die de bug automatisch vind?
Ik gebruik nu TextMate voor op de Mac.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// Zinnen die je kunt gebruiken
$welkomtekst = 'Welkom op mijn website!';
$introtekst  = 'Ik ben dus bezig met een eigen website <br>Ik zal er zo snel mogelijk veranderingen inbrengen!';
$copyright   = 'Deze website wordt medemogelijk gemaakt door: Volkan Yazicioglu!';

// Betalingen
$Aantal = 7;                                       // Dus de aantal hoeveel hij het moet vermeenigvuldigen.
$Prijs  = 3;                                       // Hoeveel de prijs is met hoeveel moet hij vermenig vuldigen? (7 * ... )

$Kosten = $Aantal + $Prijs;                        // $Kosten = $Aantal * Prijs dus het Aantal * Prijs is het = kost.
echo 'prijs: '.$Kosten.'<br />';

$x = 4;
if ($x > 5);
{

#Hier is $x groter dan 5
echo $x.' is groter dan 5.';
}

else
{
#Hier is $x kleiner dan 5
echo $x.' is kleiner dan 5.';
}

?>
 
Bram Boos

Bram Boos

10/12/2010 19:56:54
Quote Anchor link
Heb je error reporting aan?
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 19:58:10
Quote Anchor link
Die is er volgens mij niet op TextMate?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2010 19:58:35
Quote Anchor link
; op lijn 15 weg.

Volkan Yazicioglu op 10/12/2010 19:58:10:
Die is er volgens mij niet op TextMate?

textmate heeft er niks mee te maken.

Zie ook PHP Jaspers opmerking een stukje terug.
Gewijzigd op 10/12/2010 19:59:40 door - Ariën -
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 20:10:16
Quote Anchor link
Thankyou..!

Toevoeging op 10/12/2010 20:17:37:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Rekenen
$Aantal = 7;                                       // Dus de aantal hoeveel hij het moet vermeenigvuldigen.
$Prijs  = 3;                                       // Hoeveel de prijs is met hoeveel moet hij vermenig vuldigen? (7 * ... )

$Kosten = $Aantal + $Prijs;                        // $Kosten = $Aantal * Prijs dus het Aantal * Prijs is het = kost.
echo 'prijs: '.$Kosten.'<br />';
?>


Ik wil zeg maar dat boven de antwoord staat van 7+3
Hoe moet ik strings echhoeen achter elkaar in 1 regel?
ik probeerde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Betalingen
$Aantal = 7;                                       // Dus de aantal hoeveel hij het moet vermeenigvuldigen.
$Prijs  = 3;                                       // Hoeveel de prijs is met hoeveel moet hij vermenig vuldigen? (7 * ... )

echo '.$Aantal. + .$Prijs.'
$Kosten = $Aantal + $Prijs;                        // $Kosten = $Aantal * Prijs dus het Aantal * Prijs is het = kost.
echo 'prijs: '.$Kosten.'<br />';
?>


Maar zie al gauw dat ie dan weer niet laad.

Toevoeging op 10/12/2010 20:18:50:

- Aar - op 10/12/2010 19:58:35:
; op lijn 15 weg.

Volkan Yazicioglu op 10/12/2010 19:58:10:
Die is er volgens mij niet op TextMate?

textmate heeft er niks mee te maken.

Zie ook PHP Jaspers opmerking een stukje terug.


Nee, iemand vroeg van staat je ding wel aan zodat die de fouten vond en daarop reageerde ik dus: Die is er volgens mij niet op Textmate?
 
Victor Php

Victor Php

10/12/2010 20:19:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Rekenen
$aantal = 7;  
$prijs  = 3;

$kosten = $aantal * $prijs;
echo 'Prijs: '.$kosten;
?>


Nu krijg je dus: Aantal * Prijs.
En dan laat je de kosten zien.

Toevoeging op 10/12/2010 20:26:15:

Dit is error reporting:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

?>


Bovenaan zetten (Nooit boven session_start();)


Je moet deze code ook weghalen op een live site.
Gewijzigd op 10/12/2010 20:24:42 door Victor Php
 
Mavalier D

Mavalier D

10/12/2010 20:33:27
Quote Anchor link
@Victor Php, ik snap niet echt wat je bedoelt ik heb maar 1 php pagina, waar moet ik het inzetten? Na het begin tag van PHP?
Gewijzigd op 10/12/2010 20:33:53 door Mavalier D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2010 21:00:40
Quote Anchor link
ja, helemaal bovenaan.
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 22:04:38
Quote Anchor link
PHP jasper op 10/12/2010 18:34:00:
verder kan je dit bovenaan de pagina zetten voor errors. (tussen de php tags!!!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
# Error
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 0); // 1 = aan , 0 = uit
?>

 
- SanThe -

- SanThe -

10/12/2010 23:51:23
Quote Anchor link
Victor Php op 10/12/2010 20:19:27:
Bovenaan zetten (Nooit boven session_start();)


En waarom niet? Werkt namelijk gewoon.
 
Jasper DS

Jasper DS

11/12/2010 10:05:16
Quote Anchor link
Victor Php op 10/12/2010 20:19:27:
Bovenaan zetten (Nooit boven session_start();)


Je moet er alleen voor zorgen dat je geen output hebt boven session_start()

Victor Php op 10/12/2010 20:19:27:
Je moet deze code ook weghalen op een live site.


Je kan hem ook gewoon uit zetten als er dan een foutje is kan je hem snel terug even aan zetten om de error te zien. Anders moet je het beginnen kopieren/zoeken in een ander script. (Tenzij je het vanbuiten kent)
 
Mavalier D

Mavalier D

11/12/2010 10:16:59
Quote Anchor link
Maar wat doet die code dan?
Laat die het error zien?
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

11/12/2010 10:23:16
Quote Anchor link
Volkan Yazicioglu op 11/12/2010 10:16:59:
Maar wat doet die code dan?
Laat die het error zien?


Die code laat alle errors op de pagina zien. Zet dit eens boven je script en kijk of de pagina iets raars aangeeft.
 
Victor Php

Victor Php

11/12/2010 10:27:59
Quote Anchor link
PHP jasper op 11/12/2010 10:05:16:
Victor Php op 10/12/2010 20:19:27:
Bovenaan zetten (Nooit boven session_start();)


Je moet er alleen voor zorgen dat je geen output hebt boven session_start()

Victor Php op 10/12/2010 20:19:27:
Je moet deze code ook weghalen op een live site.


Je kan hem ook gewoon uit zetten als er dan een foutje is kan je hem snel terug even aan zetten om de error te zien. Anders moet je het beginnen kopieren/zoeken in een ander script. (Tenzij je het vanbuiten kent)


Ooh.. ik dacht dat er níks boven session_start(); mocht staan.
En met code weghalen bedoelde ik natuurlijk gewoon zorgen dat ie het niet doet. 1 naar 0 veranderen, commentaar van maken, weghalen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.