Nieuwe site bouwen, met welke bouwstenen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Richard veldman

richard veldman

09/04/2017 20:35:22
Quote Anchor link
Beste mensen,

Al jaren hebben wij een site op internet welke ik gebouwd heb met html en php.
Het geheel is gekoppeld aan een MYSQL database en werkt best goed.

Maar nu loop ik tegen wat zaken aan:

- De site dient ook geschikt te zijn voor op een telefoon
- Google vindt bepaalde zaken niet zo leuk
- De site moet op 'html-niveau' bijgewerkt worden. Dat is niet handig voor een ander die geen kennis hier van heeft.
- Je hebt de ene 'lek' weggewerkt of je staat al weer voor de volgende.

Daarom wil ik graag de boel opnieuw opzetten.

Ik heb al zitten kijken naar Joomla. Daar heb ik een paar sites mee gedaan maar die waren relatief eenvoudig.
Meer van 'plaatje/tekst/plaatje/tekst'.

De site die wij hebben heeft ook een (eigengemaakt) boekingssysteem welke weer gekoppeld is etc.

Joomla werkt opzich, als je het kent, best leuk.
Maar ik heb het gevoel dat je een hoop bagage hebt welke je niet gebruikt.
Voor de site specifieke zaken kan je zelf php plugins maken.
Voor de rest heb je zelf weinig te zeggen over de gebruikte (html) codes dus ben je afhankelijk van de de updates die gaan komen.

Of zijn er (naast andere CMS systemen) nog andere mogenlijkheden?
Gewijzigd op 09/04/2017 20:37:52 door Richard veldman
 
PHP hulp

PHP hulp

25/10/2021 12:48:01
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/04/2017 21:11:46
Quote Anchor link
Mogelijkheden zat. Ik zelf verafschuw Joomla. Ben overigens ook geen voorstander van een CMS over het algemeen. Ik hou meer van websites die gemaakt zijn met een php framework en voorzien zijn van een backpanel waarin de dynamische content aangemaakt of veranderd kan worden. Bij een CMS kan een user zogenaamd eigen pagina's aanmaken. Dit is echter maar ten dele waar want de uiteindelijke pagina heeft ook CSS en misschien javascript nodig. Daarnaast geef je zelf al aan dat je je pagina's ook responsive wilt hebben. Deze zaken maken het dat het bouwen van een HTML pagina geen werk is voor een eindgebruiker maar voor een specialist. Gebruikers moeten dus geen pagina's maken maar bijvoorbeeld artikelen, nieuwsitems en advertenties kunnen toevoegen, bewerken of verwijderen.

Met een goed PHP framework heb je direct beschikking over een aantal belangrijke dingen die een moderne website nodig heeft zoals:

- userfriendly URL's
- login en beveiliging
- paginatie
- menu
- database driver
- template engine
- etc..

Zelf werk ik met Symfony, een ware krachtpatser maar een flinke leercurve. Om te beginnen zou ik dan ook CakePHP willen aanraden. Laravel is ook een zeer profesioneel framework. Voor alle frameworks is enige kennis in object oriented programming wel een vereiste.

Front
Om je nieuwe website responsive te maken zou je kunnen werken met bootstrap.
Gewijzigd op 09/04/2017 21:19:44 door Frank Nietbelangrijk
 
Joakim Broden

Joakim Broden

10/04/2017 09:25:12
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd MODX als CMS. Heb veel CMS systemen geprobeerd maar MODX springt er met kop en schouders boven uit, gebruiksvriendelijk, veel mogelijkheden etc.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/04/2017 16:50:30
Quote Anchor link
Net zoals een schoenenverkoper je niet op voorhand kan vertellen wat voor schoenen jij nodig hebt zonder dat je een schoenmaat of toepassing (strandwandeling? bergbeklimming?) opgeeft, kunnen wij je moeilijk op voorhand vertellen wat je zou moeten gebruiken voor de herbouw van deze site.

Ik zou zeggen, begin bij het einde: stel een specificatie op van wat je wilt (her)bouwen. Misschien is dit ook een goed moment om wensen die je wellicht had over veranderingen/verbeteringen nu in te voegen? Of misschien om concepten te heroverwegen. Of om bijvoorbeeld een webservice toe te voegen voor je boekingssysteem?

Vervolgens zou je eens een vergelijkend warenonderzoek doen waarna enkele geschikte kandidaten over blijven. Hier zou je dan wat kleine pilots voor kunnen draaien om te zien wat fijn werkt?

Deel dit hele traject op in stappen en begin bij het begin (of het einde, net hoe je het wilt zien): de specificatie.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.