Nieuwe website in css

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milo

Milo

11/09/2009 19:20:00
Quote Anchor link
Hey,
Ik ben bezig met een nieuwe site, maar er gaan twee divs steeds over elkaar heen.

http://after-party.nl/Party-Vision/?page=1

het betreft deze css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
.tabs {
    width: 784px;
    height: 33px;
}
.tab {    
    width: 109px;
    height: 33px;
    float: left;
    
    background-image: url('_IMAGES/tab_1.png');
}
.tabs-info {
    width: 784px;
    height: 33px;
    
    background-image: url('_IMAGES/tab_balk_1.png');
}


Weet iemand wat ik fout doe?
gr,
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:09:28
 
Leen M

Leen M

11/09/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Begin eerst eens met de juiste opbouw van een html pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html>
<head>
<title>titel</title>
</head>

<body>
de inhoud van de pagina
</body>
</html>
 
Milo

Milo

11/09/2009 19:26:00
Quote Anchor link
???, php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
// De pagina (header, content, footer etc.)
echo '<div class="main">';
    // De tabbladen (Party-Vision / DJ-Milo)
    echo '<div class="tab-container">';
        echo '<a class="tab" href="?page=1">Tab 1</a>';
        echo '<a class="tab" href="?page=2">Tab 2</a>';
    echo '<div>';
    
    echo '<div class="tab-info"><div>';


echo '</div>';
 
Leen M

Leen M

11/09/2009 19:28:00
Quote Anchor link
ik bedoel, als ik rechtermuisknop - view source doe zie ik geen kloppende html-pagina

edit:
wat is het nut van al deze echo's? het is alleen html.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leen M
 
Milo

Milo

11/09/2009 19:31:00
Quote Anchor link
Het gaat er toch om dat me website er als code goed uit ziet???

En ik schrijf mijn hele site in php dus om alle html een echo..
 
Leen M

Leen M

11/09/2009 19:43:00
Quote Anchor link
Milo schreef op 11.09.2009 19:31:
Het gaat er toch om dat me website er als code goed uit ziet???


Als je een html pagina genereert met php, doe dat dan wel xhtml valid. als je bezig bent, doe dat dan gelijk goed.

edit:
probleem opgelost zie ik, (of niet?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leen M
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 19:52:00
Quote Anchor link
Milo schreef op 11.09.2009 19:31:
En ik schrijf mijn hele site in php dus om alle html een echo..

Waarom?
 
Milo

Milo

11/09/2009 20:27:00
Quote Anchor link
Weet niet, vind ik netter... en indd probleem opgelost..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Milo schreef op 11.09.2009 20:27:
Weet niet, vind ik netter

Ik zie niet waarom dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo '
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>PHPhulp</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    </head>
    
    <body>
    </body>
</html>
'
;
?>

netter zou zijn dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>PHPhulp</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    </head>
    
    <body>
    </body>
</html>

Je hebt niets meer aan syntax coloring in je HTML editor bijvoorbeeld. Maar goed, iedereen heeft zo zijn eigen methodes.
 
Paul de Zwaan

Paul de Zwaan

11/09/2009 21:03:00
Quote Anchor link
Hier ben ik het wel mee eens het is beter de html en php code van elkaar te scheiden.

(En bestaad is met een t op het einde.(sorry kon het niet laten))
 
The Ultimate

The Ultimate

11/09/2009 21:59:00
Quote Anchor link
Van de site geplukt:
/*
Webdisign: Milo van Soest
Datum: 17 augustus 2009
All right reserved

Internet Explorer, Firefox compitabel
*/


/* Algemeene waarden */


OMG. Sorry hoor, ik weet dat mijn reactie inhoudelijk weinig/niets bijdraagt aan de oplossing van jouw probleem, maar dit is gewoon verschrikkelijk...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Ultimate
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

11/09/2009 22:05:00
Quote Anchor link
Errors found while checking this document as HTML 4.01 Transitional!Result: 6 Errors, 5 warning(s)
 

11/09/2009 22:32:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 11.09.2009 21:59:
OMG. Sorry hoor, ik weet dat mijn reactie inhoudelijk weinig/niets bijdraagt aan de oplossing van jouw probleem, maar dit is gewoon verschrikkelijk...

En wat is het probleem nou?
 
The Ultimate

The Ultimate

11/09/2009 22:45:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 11.09.2009 22:32:
Bart schreef op 11.09.2009 21:59:
OMG. Sorry hoor, ik weet dat mijn reactie inhoudelijk weinig/niets bijdraagt aan de oplossing van jouw probleem, maar dit is gewoon verschrikkelijk...

En wat is het probleem nou?


Wie heeft het over een probleem? Maar als u mij toestaat zal ik mijn eerdere uitspraak toelichten:
Wanneer men op een dusdanig slordige wijze omgaat met alledaags taalgebruik dan zal dit hoogstwaarschijnlijk tevens problemen opleveren indien men tracht correct te scripten. Het gaat niet er niet om dat men de Nederlandse taal feilloos beheerst en zonder spel- en taalfouten zinnen opbouwt, echter is 'slordigheid' een kwalijke eigenschap welke het scripten zeker niet ten goede zal komen en waar men zelf aan dient te werken. Door vlijt en ijver wordt men rijk, immers: de slordigheid ligt voor het oprapen!

Amen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.