nieuws in een tabel weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

27/01/2004 20:41:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,
ik zit met het volgende probleem. Ik heb een prachtig werkend nieuwsscript gemaakt, maar nu wil ik dat elk bericht in een speciaal tabelleke wordt weergegeven. Aan de linkerkant moet het fotoke komen, bovenaan de titel, datum en auteur en rechts de tekst... Allemaal dus in een tabel dik ik opsplits.
Hoe moet ik dit echter doen? Het lukte mij al op één bericht in de tabel te steken, maar de andere berichten wou hij dan niet meer tonen :(

--dit is de pagina die de nieuwsberichten toont!--
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl-be">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<title>Rembert Torhout Heren&nbsp;&nbsp; &gt;&gt;Nieuws&lt;&lt;</title>
</head>

<body background="http://www.rth.be/lrock005.jpg">
<p align="center" style="border-bottom-style: solid"><font face="Verdana" size="6" color="#008000">RTH-Nieuws<br>
<img border="0" src="../images/vraagteken.jpg" width="64" height="87"></font></p>

<p align="left"><font face="Verdana" size="6" color="#008000">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
  // Configfile includen
include ("connect.inc");

$resultaten = mysql_query("SELECT * FROM nieuws ORDER BY id DESC ");

while ($gegevens = mysql_fetch_object($resultaten))
    {

        $nieuws = nl2br ($obj->nieuws);
      $titel = ($gegevens->titel);
    $auteur = ($gegevens->auteur);
    $datum = ($gegevens->datum);
    $bericht = ($gegevens->bericht);
    $plaatje = ($gegevens->plaatje);
     echo "<br> <font face=\"verdana\" size=\"2\" color=\"#009900\"><b>";
echo "$gegevens->datum";
echo "</b></font>";

echo " <font face=\"verdana\" size=\"1\" color=\"#009900\"><em>";
echo " door $gegevens->auteur";
echo "</b></em></font>";

echo "<br> <font face=\"verdana\" size=\"3\" color=\"#009900\"><b>";
echo "$gegevens->titel";
echo "</b></font>";
if (!$plaatje){
echo"";
}

else{
echo"<img src=\"$plaatje\" align=\"left\">";
}


echo "<br> <font face=\"verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">";
echo " $gegevens->bericht";
echo "</font>";



}


?>

</font>
</body>

</html>


alvast bedankt iedereen voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:46:40
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:06:00
Quote Anchor link
Uhm... Even verduidelijken.

Is het de bedoeling dat elk nieuwsbericht een eigen tabel krijgt?

Zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
+----------+----------+
|
Titel               |
+----------+----------+
|
Plaatje  | Nieuws-  |
|          |
bericht  |
+----------+----------+

+----------+----------+
|
Titel               |
+----------+----------+
|
Plaatje  | Nieuws-  |
|          |
bericht  |
+----------+----------+

?>


Of wil je per bericht twee nieuwe regels aan een tabel toevoegen?

Zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
+----------+----------+
|
Titel               |
+----------+----------+
|
Plaatje  | Nieuws-  |
|          |
bericht  |
+----------+----------+
|
Titel               |
+----------+----------+
|
Plaatje  | Nieuws-  |
|          |
bericht  |
+----------+----------+

?>


Elwin
Gewijzigd op 27/01/2004 21:07:00 door Elwin - Fratsloos
 

27/01/2004 21:09:00
Quote Anchor link
Ieder bericht zou dus zo moeten opgebouwd worden.....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
+----------+----------+
|
Titel               |
+----------+----------+
|
Plaatje  | Nieuws-  |
|          |
bericht  |
+----------+----------+


thx,
gtz,
Nolfie
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:21:00
Quote Anchor link
Ik hou me even niet verder bezig met de rest van de opmaak hoor, maar je moet dan de tabel elke keer in de while-statement zetten...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
$resultaten
= mysql_query("SELECT * FROM nieuws ORDER BY id DESC ");

while ($gegevens = mysql_fetch_object($resultaten))
{

   $nieuws = nl2br($obj->nieuws);
   $titel = ($gegevens->titel);
   $auteur = ($gegevens->auteur);
   $datum = ($gegevens->datum);
   $bericht = ($gegevens->bericht);
   $plaatje = ($gegevens->plaatje);

   // Tabel maken
   echo "<table>\n"; // De breedte ed. meot je er maar even bijdenken
   echo "<tr>\n"; // Een rij in de tabel
   echo "<td colspan=\"2\">\n"; // Een kolom, met een breedte van 2 kolommen
   echo "$title";
   echo "</td>\n"; // Einde van een kolom
   echo "</tr>\n"; // Einde van een rij
   echo "<tr>\n";
   echo "<td>\n"; // Kolom
   if (!empty($plaatje))
   {

       echo"<img src=\"$plaatje\" align=\"left\">";
   }

   echo "</td>\n";
   echo "<td>\n";
   echo "Door: $auteur op $datum<br>\n";
   echo "$nieuws\n";
   echo "</td>\n";
   echo "</tr>\n";
   echo "</table>\n"; // Tabel afsluiten
}
?>


Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.