nieuws item en de nieuwste reactie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Massimo W

Massimo W

09/01/2010 09:59:00
Quote Anchor link
Ik kom er niet aan uit hoe ik de sql op moet zetten.

Ik heb een tabel nieuws en een tabel reacties.

Per nieuws item kunnen er meerdere reacties geplaatst worden.

Normaal gebruik ik een join om alle reacties op te halen in dezelfde query. Echter wil ik alleen de nieuwste reactie erbij hebben staan zonder eerst alle reacties op te moeten halen.

Kan dit met een join? of waar moet ik dan precies op zoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:26:22
 
Mr.Moe

Mr.Moe

09/01/2010 10:46:00
 
Massimo W

Massimo W

09/01/2010 11:10:00
Quote Anchor link
Met limit limiteer je het totaal aantal resultaten niet alleen van de reacties.

oftewel, ik haal de nieuwsitems en per nieuwsitem de laatste reactie op in 1 query. echter haalt hij met join alle reacties op. nu wil ik het aantal reacties limiteren tot 1 wat met limit niet werkt omdat hij dan ook maar 1 nieuws item neemt.
 
John D

John D

09/01/2010 11:18:00
Quote Anchor link
Je wilt het aantal reacties limiteren tot 1 en dan alleen de nieuwste ?
kan met een subquery:
select reactie from reacties where reactie_id = select max(reactie_id) from reacties Uiteraard moet je met een where nog wel verder filteren op de specifieke reactie zoals bijv nieuws_id
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 
Mr.Moe

Mr.Moe

09/01/2010 11:20:00
Quote Anchor link
kan je die LIMIT niet uitvoeren op het join gedeelte?
Ik weet wel niet of dat gaat eigenlijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM table1 LEFT JOIN (table2 ON table1.column=table2.column LIMIT 0, 1)


Achteraf bekeken is dit natuurlijk helemaal niet de bedoeling van een JOIN.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Massimo W

Massimo W

10/01/2010 20:24:00
Quote Anchor link
Heb het nu inderdaad met de subquery gedaan. Dit werkt wel prima maar kan het zijn dat dit niet echt optimaal is? je kan daar maar 1 veld mee ophalen tenzij je meerdere subqueries erin verwerkt lijkt me.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.