Nieuws op categorie idelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer / Overheid / Complexiteit

Functieomschrijving Wil jij als Java Developer een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland en je als Java Developer bezig houden met zeer complexe bedrijfskritische applicaties? Lees dan snel verder! Doorontwikkelen bedrijfskritische applicaties; Aanpassingen maken in de bestaande applicatie; Vertalen van jouw visie op continuous integration en continuous delivery; Debuggen van de applicatie; In gesprek gaan met eindgebruikers om verbetervoorstellen op te halen. Functie-eisen Minimaal HBO-werk en denkniveau; Minimaal 5 jaar werkervaring als Java Developer; Je bent minimaal OCP-Java SE 6 gercertificeerd; Je hebt kennis van Webservices en Continuous Integration; Je bent analytisch sterk en zowel klant- als resultaatgericht. Bedrijfsomschrijving Binnen

Bekijk vacature »

Senior DevOps-ontwikkelaar eIDAS

Functie­omschrijving Burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar digitaal toegang geven tot diensten en producten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Als senior DevOps-ontwikkelaar bouw je daar letterlijk aan mee. En dat doe je bij DICTU: een van de grootste en meest vooruitstrevende ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid. Jij werkt mee aan de doorontwikkeling van eIDAS, dat staat voor Electronic IDentification Authentication and trust Services. Deze koppeling maakt de grensoverschrijdende authenticatie op overheidswebsites binnen de Europese Unie mogelijk. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft één moderne toegangspoort voor zijn diensten en inspecties. Enkele daarvan zijn dankzij eIDAS inmiddels

Bekijk vacature »

Front-end Developer Vue.js Meewerkend voorman

Functieomschrijving Ben jij een ervaren Front-end Developer, bedreven in Vue.js en lijkt het jou gaaf om als meewerkend voorman verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van drie junior ontwikkelaars? Werk jij graag aan diverse projecten t.b.v. het vergroten van klant- en medewerkerbeleving? Lee dan snel verder! Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en api ontwerp; Participeren in

Bekijk vacature »

Mike vd Veer

Mike vd Veer

18/03/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Beste Php-ers,

Ik heb een vraagje. Ik ben voor iemand anders een site aan het maken met een nieuwssysteem, waarbij het nieuws kan worden ingedeeld in een categorie. Deze categorieën kunnen worden aangegeven bij het toevoegen van het nieuws:

Categorie: <SELECT NAME="hoofdcategorie">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$query
= mysql_query("SELECT id, categorienaam FROM categorie ORDER BY id ASC") or die(mysql_error());

while($data = mysql_fetch_assoc($query)) {
echo "<OPTION VALUE='" . $data['id'] . "'>" . $data['categorienaam'] . "";
      }

      ?>
</select>

Nou heb ik dus 2 mysql tabellen, een voor alle categorieën (waar id en naam van de categorie staan) en een voor het nieuws, waarin ook het id van de aangegeven categorie staat.

Nou wil ik dus aparte pagina's maken voor elke categorie, dus bijv. voor categorie 1, 2, 3, 4, etcetera. Maar hoe moet ik dit doen? Gewoon op elke pagina's aangeven welk id (lijkt me sterk dat dit goeie methode is) of bijvoorbeeld zo: index.php?cat=1 ? Alleen ik zou eerlijk gezegt níet weten hoe dit moet! Kan iemand me helpen hiermee? Alvast bedankt!

Mike,
 
PHP hulp

PHP hulp

08/08/2020 05:07:39
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

18/03/2008 16:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= sprintf("SELECT * FROM categories WHERE category_id = %d",
     mysql_real_escape_string($_REQUEST['cat']));
// en dan SQL querien etc
?>


Dan kan je dus idd via index.php?cat=2 etc
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

18/03/2008 20:44:00
Quote Anchor link
Dankje! Hij doet het.
 
GaMer B

GaMer B

18/03/2008 21:04:00
Quote Anchor link
@ Gerber Jacobs, holy crap, $_REQUEST??? Gebruik liever $_GET :)
 
Bo az

Bo az

18/03/2008 21:10:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 18.03.2008 21:04:
@ Gerber Jacobs, holy crap, $_REQUEST??? Gebruik liever $_GET :)

Omdat? $_REQUEST is gewoon een combinatie van get en post, welke je gebruikt maakt niks uit, als je maar netjes net zoals bij get alles valideert.
 
Crispijn -

Crispijn -

18/03/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Toch heb ik de voorkeur om alles netjes uit te splitsen in GET en POST. Dan weet je precies waar iets mis kan gaan. Het is soms wel wat meer zoeken, maar je weet precies wat de variabelen zijn en wat ze (moeten) doen.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.