NieuwsArchief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 10:45:33
Quote Anchor link
Mijn Tabel Tbl_Nieuws:
Velddefinitie
. Datum: timestamp NOT NULL,
. Auteur: varchar(20) NOT NULL,
. Titel: varchar(50) NOT NULL,
. Verhaal: text,
. Categorie: varchar(10) default 'Senioren'

Het idee:
Ik wil een lijst met nieuwstitels presenteren waaruit men kan kiezen welk item men wil zien.
De lijst wil ik uit mijn tabel genereren. Met een code zoals;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    // Performing SQL Query
    $query= 'SELECT Titel FROM Tbl_Nieuws WHERE Categorie=\'Senioren\' ORDER BY Datum ASC'.' ';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
        
    // Printing results in HTML
    echo '<table width="100%" border="1">';
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<tr><td nowrap><div class="style1">'.$line['Titel'].'</div></td>';
        echo "\t</tr>\n";
    }
    // do
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
    echo "</table>\n";
?>


Nu wil ik het datumveld van de het gekozen item als selectie overhouden zodat ik deze kan gebruiken in het presenteren van het nieuwsartikel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    // Performing SQL Query
    $query= 'SELECT Titel, Verhaal FROM Tbl_Nieuws WHERE GekozenDatum=Datum';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
                
    // Printing results in HTML
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<h1>'.$line['Titel'].'</h1>';
        echo $line['Verhaal'];
    }
    // do
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
                
    // Free resultset
    mysql_free_result($result);
                
    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Mijn bedoeling is om in de linkerkolom het verhaal te presenteren terwijl er in de rechterkolom het nieuwsarchief staat.

Kunnen jullie me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:52:18
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 10:56:01
Quote Anchor link
Begrijp je vraag niet helemaal.

Waar maak je de link aan naar een artikel? Zie nergens a href staan.

Je wilt de datum gebruiken om je artikel te presenteren, maar wat als er 2 artikelen zijn met dezelfde datum? Is het niet logischer om in je tabel een kolom id op te nemen en dat te koppelen aan een artikel?

Als er 1 artikel gekozen wordt, waarom dan do/while lus?

Andere opmerking: script op 1 manier. Zie in je 1e code de ene keer echo " staan en de andere keer echo ' . Niet consequent en de kans dat je daar een keer de mist mee ingaat.
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 11:46:01
Quote Anchor link
Verder uitleg van mijn verhaal:

Het maken van die link is het probleem, ik wil nl niet van de pagina gaan maar op dezelfde pagina blijven en daarvervolgens het artikel presenteren.

Ik kan natuurlijk een id sleutelveld gebruiken ipv datum.

De do/while lus kan anders net zoals het scripten met ' en " dat is inderdaad best lastig om consequent te blijven.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 11:53:53
Quote Anchor link
Wat is er lastig om een a href op te nemen?

Uit mijn hoofd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td nowrap><div class="style1"><a href="link_naar_pagina.php?id='.$line['artikel_id'].'">'.$line['Titel'].'</a></div></td>
Gewijzigd op 22/01/2012 11:54:18 door Obelix Idefix
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 12:47:19
Quote Anchor link
Best leuk zo'n href maar wat er nu gebeurt is het volgende;
Ik vertrek vanaf http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws

Daar kies ik in de rechterkolom een ander nieuws bericht en krijg nu een lege pagina http://mttv72.nl/index.php?pid=10 bijvoorbeeld.

Mijn bedoeling was dat ik op http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws artikel 10 (in dit voorbeeld) gepresenteerd krijg.

Hoe los ik dat nu op?
 
Jurgen B

Jurgen B

22/01/2012 13:07:19
Quote Anchor link
De pagina (index) die nu met de pid kijkt of de pagina een string is en voorkomt in een bekend lijstje met pagina's (of wordt opgezocht in de database) en deze dan laat zien kan aangepast worden. In geval dat pid een string is kan de lijst met pagina's afgewerkt/geladen worden. In geval van een ctype_digit kan gekeken worden of deze pagina in de database voorkomt en, zoja, geladen worden.

Een andere en duidelijkere oplossing is een tweede parameter meegeven bij pid=nieuws&artikel=[id naar artikel]. Indien de pagina bestaat uit nieuws kan gekeken worden of er ook een artikel id is meegegeven en kan deze worden weergegeven na controle of deze ook echt bestaat.

Uiteraard is het misschien voor de overzichtelijkheid/structuur mooier om een pagina nieuws.php te maken die dit stuk afhandelt, maar voor het idee maakt het niks uit.
Gewijzigd op 22/01/2012 13:12:10 door Jurgen B
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 13:12:23
Quote Anchor link
Ik snap het idee (denk ik) alleen hoe voer je dat nu uit?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 15:19:59
Quote Anchor link
Toine van der Ven op 22/01/2012 12:47:19:

Ik vertrek vanaf http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws

Daar kies ik in de rechterkolom een ander nieuws bericht en krijg nu een lege pagina http://mttv72.nl/index.php?pid=10 bijvoorbeeld.

Ik zou in ieder geval niet pid gebruiken voor een categorie (nieuws) en een nummer (10); dat gaat (in de toekomst) zeker verwarring geven.

Begin de pagina met php en controleer of er een artikel-id in de url staat. Zo ja; voer een query uit en zoek dat artikel er bij en toon het. Zo niet, dan geen query en een 'standaard'tekst dat ze uit nieuwsitems kunnen kiezen.
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

23/01/2012 14:10:35
Quote Anchor link
Aangezien ik het bovenstaande verhaal niet werkend krijg, wil ik het over een andere boeg gooien en wel d.m.v een keuze menu.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $query
= 'SELECT NieuwsID, Titel FROM Tbl_Nieuws WHERE Categorie=\'Senioren\' ORDER BY Datum DESC'.' ';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());

    // Vul Nieuwsarchief
    echo '<form><select name="$NieuwsNummer">';    //begin standaard het formulier
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<option value="'.$line['NieuwsID'].'" >'.$line['Titel'].'</option>';
        }

    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
    echo '</select>';
    echo '</form>';

    $NieuwsNummer = intval($NieuwsNummer);
    echo '$NieuwsNummer = '.$NieuwsNummer;

    // Free resultset
    mysql_free_result($result);

    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Zoals je kunt zien wil ik het $NieuwsNummer overhouden, tot mijn verbazing blijft deze variabele leeg.

Weet iemand de oplossing?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 15:40:16
Quote Anchor link
$NieuwsNummer = intval($NieuwsNummer);

En waar moet $NieuwsNummer vandaan komen?
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

23/01/2012 16:14:42
Quote Anchor link
In regel 6 denk ik deze variabele te definieren
echo '<form><select name="$NieuwsNummer">'; //begin standaard het formulier

Uit jou vraag moet ik afleiden dat dat niet de manier is?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 16:30:19
Quote Anchor link
Voorbeeldje van wat je daar doet/wilt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
= 'blabla';
echo '<form><select name="$var">';
?>


Resultaat zou dan moeten zijn: <form><select name="blabla">
Maar de $var is onbekend. En dat is in jouw geval ook niet echt belangrijk want je gebruikt bij de echo enkele quotes. Daardoor zal $var niet worden geparsed. Dus in jouw geval is het uiteindelijk resultaat: <form><select name="$var">
Gewijzigd op 23/01/2012 16:31:03 door - SanThe -
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

24/01/2012 09:08:55
Quote Anchor link
Het spijt me verschrikkelijk, maar of ik nu enkele of dubbele quotes gebruik, ik krijg nog steeds geen bruikbar $NieuwsNummer als uitslag van dit select statement.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2012 10:57:56
Quote Anchor link
echo '<form><select name="NieuwsNummer">';
Kun je ophalen na submit met $_POST['NieuwsNummer'].
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

24/01/2012 15:19:36
Quote Anchor link
YESS hij doet het ....
N aeen hoop gepuzzel kwam ik erachter dat mijn script meerdere fouten had waardoor het niet wilde werken

Bedankt voor je geduld

Toine
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.