NieuwsArchief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 10:45:33
Quote Anchor link
Mijn Tabel Tbl_Nieuws:
Velddefinitie
. Datum: timestamp NOT NULL,
. Auteur: varchar(20) NOT NULL,
. Titel: varchar(50) NOT NULL,
. Verhaal: text,
. Categorie: varchar(10) default 'Senioren'

Het idee:
Ik wil een lijst met nieuwstitels presenteren waaruit men kan kiezen welk item men wil zien.
De lijst wil ik uit mijn tabel genereren. Met een code zoals;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    // Performing SQL Query
    $query= 'SELECT Titel FROM Tbl_Nieuws WHERE Categorie=\'Senioren\' ORDER BY Datum ASC'.' ';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
        
    // Printing results in HTML
    echo '<table width="100%" border="1">';
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<tr><td nowrap><div class="style1">'.$line['Titel'].'</div></td>';
        echo "\t</tr>\n";
    }
    // do
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
    echo "</table>\n";
?>


Nu wil ik het datumveld van de het gekozen item als selectie overhouden zodat ik deze kan gebruiken in het presenteren van het nieuwsartikel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    // Performing SQL Query
    $query= 'SELECT Titel, Verhaal FROM Tbl_Nieuws WHERE GekozenDatum=Datum';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
                
    // Printing results in HTML
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<h1>'.$line['Titel'].'</h1>';
        echo $line['Verhaal'];
    }
    // do
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
                
    // Free resultset
    mysql_free_result($result);
                
    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Mijn bedoeling is om in de linkerkolom het verhaal te presenteren terwijl er in de rechterkolom het nieuwsarchief staat.

Kunnen jullie me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 18:17:29
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 10:56:01
Quote Anchor link
Begrijp je vraag niet helemaal.

Waar maak je de link aan naar een artikel? Zie nergens a href staan.

Je wilt de datum gebruiken om je artikel te presenteren, maar wat als er 2 artikelen zijn met dezelfde datum? Is het niet logischer om in je tabel een kolom id op te nemen en dat te koppelen aan een artikel?

Als er 1 artikel gekozen wordt, waarom dan do/while lus?

Andere opmerking: script op 1 manier. Zie in je 1e code de ene keer echo " staan en de andere keer echo ' . Niet consequent en de kans dat je daar een keer de mist mee ingaat.
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 11:46:01
Quote Anchor link
Verder uitleg van mijn verhaal:

Het maken van die link is het probleem, ik wil nl niet van de pagina gaan maar op dezelfde pagina blijven en daarvervolgens het artikel presenteren.

Ik kan natuurlijk een id sleutelveld gebruiken ipv datum.

De do/while lus kan anders net zoals het scripten met ' en " dat is inderdaad best lastig om consequent te blijven.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 11:53:53
Quote Anchor link
Wat is er lastig om een a href op te nemen?

Uit mijn hoofd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td nowrap><div class="style1"><a href="link_naar_pagina.php?id='.$line['artikel_id'].'">'.$line['Titel'].'</a></div></td>
Gewijzigd op 22/01/2012 11:54:18 door Obelix Idefix
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 12:47:19
Quote Anchor link
Best leuk zo'n href maar wat er nu gebeurt is het volgende;
Ik vertrek vanaf http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws

Daar kies ik in de rechterkolom een ander nieuws bericht en krijg nu een lege pagina http://mttv72.nl/index.php?pid=10 bijvoorbeeld.

Mijn bedoeling was dat ik op http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws artikel 10 (in dit voorbeeld) gepresenteerd krijg.

Hoe los ik dat nu op?
 
Jurgen B

Jurgen B

22/01/2012 13:07:19
Quote Anchor link
De pagina (index) die nu met de pid kijkt of de pagina een string is en voorkomt in een bekend lijstje met pagina's (of wordt opgezocht in de database) en deze dan laat zien kan aangepast worden. In geval dat pid een string is kan de lijst met pagina's afgewerkt/geladen worden. In geval van een ctype_digit kan gekeken worden of deze pagina in de database voorkomt en, zoja, geladen worden.

Een andere en duidelijkere oplossing is een tweede parameter meegeven bij pid=nieuws&artikel=[id naar artikel]. Indien de pagina bestaat uit nieuws kan gekeken worden of er ook een artikel id is meegegeven en kan deze worden weergegeven na controle of deze ook echt bestaat.

Uiteraard is het misschien voor de overzichtelijkheid/structuur mooier om een pagina nieuws.php te maken die dit stuk afhandelt, maar voor het idee maakt het niks uit.
Gewijzigd op 22/01/2012 13:12:10 door Jurgen B
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 13:12:23
Quote Anchor link
Ik snap het idee (denk ik) alleen hoe voer je dat nu uit?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 15:19:59
Quote Anchor link
Toine van der Ven op 22/01/2012 12:47:19:

Ik vertrek vanaf http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws

Daar kies ik in de rechterkolom een ander nieuws bericht en krijg nu een lege pagina http://mttv72.nl/index.php?pid=10 bijvoorbeeld.

Ik zou in ieder geval niet pid gebruiken voor een categorie (nieuws) en een nummer (10); dat gaat (in de toekomst) zeker verwarring geven.

Begin de pagina met php en controleer of er een artikel-id in de url staat. Zo ja; voer een query uit en zoek dat artikel er bij en toon het. Zo niet, dan geen query en een 'standaard'tekst dat ze uit nieuwsitems kunnen kiezen.
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

23/01/2012 14:10:35
Quote Anchor link
Aangezien ik het bovenstaande verhaal niet werkend krijg, wil ik het over een andere boeg gooien en wel d.m.v een keuze menu.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $query
= 'SELECT NieuwsID, Titel FROM Tbl_Nieuws WHERE Categorie=\'Senioren\' ORDER BY Datum DESC'.' ';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());

    // Vul Nieuwsarchief
    echo '<form><select name="$NieuwsNummer">';    //begin standaard het formulier
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<option value="'.$line['NieuwsID'].'" >'.$line['Titel'].'</option>';
        }

    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
    echo '</select>';
    echo '</form>';

    $NieuwsNummer = intval($NieuwsNummer);
    echo '$NieuwsNummer = '.$NieuwsNummer;

    // Free resultset
    mysql_free_result($result);

    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Zoals je kunt zien wil ik het $NieuwsNummer overhouden, tot mijn verbazing blijft deze variabele leeg.

Weet iemand de oplossing?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 15:40:16
Quote Anchor link
$NieuwsNummer = intval($NieuwsNummer);

En waar moet $NieuwsNummer vandaan komen?
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

23/01/2012 16:14:42
Quote Anchor link
In regel 6 denk ik deze variabele te definieren
echo '<form><select name="$NieuwsNummer">'; //begin standaard het formulier

Uit jou vraag moet ik afleiden dat dat niet de manier is?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 16:30:19
Quote Anchor link
Voorbeeldje van wat je daar doet/wilt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
= 'blabla';
echo '<form><select name="$var">';
?>


Resultaat zou dan moeten zijn: <form><select name="blabla">
Maar de $var is onbekend. En dat is in jouw geval ook niet echt belangrijk want je gebruikt bij de echo enkele quotes. Daardoor zal $var niet worden geparsed. Dus in jouw geval is het uiteindelijk resultaat: <form><select name="$var">
Gewijzigd op 23/01/2012 16:31:03 door - SanThe -
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

24/01/2012 09:08:55
Quote Anchor link
Het spijt me verschrikkelijk, maar of ik nu enkele of dubbele quotes gebruik, ik krijg nog steeds geen bruikbar $NieuwsNummer als uitslag van dit select statement.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2012 10:57:56
Quote Anchor link
echo '<form><select name="NieuwsNummer">';
Kun je ophalen na submit met $_POST['NieuwsNummer'].
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

24/01/2012 15:19:36
Quote Anchor link
YESS hij doet het ....
N aeen hoop gepuzzel kwam ik erachter dat mijn script meerdere fouten had waardoor het niet wilde werken

Bedankt voor je geduld

Toine
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.