NieuwsArchief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 10:45:33
Quote Anchor link
Mijn Tabel Tbl_Nieuws:
Velddefinitie
. Datum: timestamp NOT NULL,
. Auteur: varchar(20) NOT NULL,
. Titel: varchar(50) NOT NULL,
. Verhaal: text,
. Categorie: varchar(10) default 'Senioren'

Het idee:
Ik wil een lijst met nieuwstitels presenteren waaruit men kan kiezen welk item men wil zien.
De lijst wil ik uit mijn tabel genereren. Met een code zoals;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    // Performing SQL Query
    $query= 'SELECT Titel FROM Tbl_Nieuws WHERE Categorie=\'Senioren\' ORDER BY Datum ASC'.' ';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
        
    // Printing results in HTML
    echo '<table width="100%" border="1">';
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<tr><td nowrap><div class="style1">'.$line['Titel'].'</div></td>';
        echo "\t</tr>\n";
    }
    // do
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
    echo "</table>\n";
?>


Nu wil ik het datumveld van de het gekozen item als selectie overhouden zodat ik deze kan gebruiken in het presenteren van het nieuwsartikel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    // Performing SQL Query
    $query= 'SELECT Titel, Verhaal FROM Tbl_Nieuws WHERE GekozenDatum=Datum';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
                
    // Printing results in HTML
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<h1>'.$line['Titel'].'</h1>';
        echo $line['Verhaal'];
    }
    // do
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
                
    // Free resultset
    mysql_free_result($result);
                
    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Mijn bedoeling is om in de linkerkolom het verhaal te presenteren terwijl er in de rechterkolom het nieuwsarchief staat.

Kunnen jullie me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:36:12
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 10:56:01
Quote Anchor link
Begrijp je vraag niet helemaal.

Waar maak je de link aan naar een artikel? Zie nergens a href staan.

Je wilt de datum gebruiken om je artikel te presenteren, maar wat als er 2 artikelen zijn met dezelfde datum? Is het niet logischer om in je tabel een kolom id op te nemen en dat te koppelen aan een artikel?

Als er 1 artikel gekozen wordt, waarom dan do/while lus?

Andere opmerking: script op 1 manier. Zie in je 1e code de ene keer echo " staan en de andere keer echo ' . Niet consequent en de kans dat je daar een keer de mist mee ingaat.
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 11:46:01
Quote Anchor link
Verder uitleg van mijn verhaal:

Het maken van die link is het probleem, ik wil nl niet van de pagina gaan maar op dezelfde pagina blijven en daarvervolgens het artikel presenteren.

Ik kan natuurlijk een id sleutelveld gebruiken ipv datum.

De do/while lus kan anders net zoals het scripten met ' en " dat is inderdaad best lastig om consequent te blijven.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 11:53:53
Quote Anchor link
Wat is er lastig om een a href op te nemen?

Uit mijn hoofd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td nowrap><div class="style1"><a href="link_naar_pagina.php?id='.$line['artikel_id'].'">'.$line['Titel'].'</a></div></td>
Gewijzigd op 22/01/2012 11:54:18 door Obelix Idefix
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 12:47:19
Quote Anchor link
Best leuk zo'n href maar wat er nu gebeurt is het volgende;
Ik vertrek vanaf http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws

Daar kies ik in de rechterkolom een ander nieuws bericht en krijg nu een lege pagina http://mttv72.nl/index.php?pid=10 bijvoorbeeld.

Mijn bedoeling was dat ik op http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws artikel 10 (in dit voorbeeld) gepresenteerd krijg.

Hoe los ik dat nu op?
 
Jurgen B

Jurgen B

22/01/2012 13:07:19
Quote Anchor link
De pagina (index) die nu met de pid kijkt of de pagina een string is en voorkomt in een bekend lijstje met pagina's (of wordt opgezocht in de database) en deze dan laat zien kan aangepast worden. In geval dat pid een string is kan de lijst met pagina's afgewerkt/geladen worden. In geval van een ctype_digit kan gekeken worden of deze pagina in de database voorkomt en, zoja, geladen worden.

Een andere en duidelijkere oplossing is een tweede parameter meegeven bij pid=nieuws&artikel=[id naar artikel]. Indien de pagina bestaat uit nieuws kan gekeken worden of er ook een artikel id is meegegeven en kan deze worden weergegeven na controle of deze ook echt bestaat.

Uiteraard is het misschien voor de overzichtelijkheid/structuur mooier om een pagina nieuws.php te maken die dit stuk afhandelt, maar voor het idee maakt het niks uit.
Gewijzigd op 22/01/2012 13:12:10 door Jurgen B
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

22/01/2012 13:12:23
Quote Anchor link
Ik snap het idee (denk ik) alleen hoe voer je dat nu uit?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 15:19:59
Quote Anchor link
Toine van der Ven op 22/01/2012 12:47:19:

Ik vertrek vanaf http://mttv72.nl/index.php?pid=nieuws

Daar kies ik in de rechterkolom een ander nieuws bericht en krijg nu een lege pagina http://mttv72.nl/index.php?pid=10 bijvoorbeeld.

Ik zou in ieder geval niet pid gebruiken voor een categorie (nieuws) en een nummer (10); dat gaat (in de toekomst) zeker verwarring geven.

Begin de pagina met php en controleer of er een artikel-id in de url staat. Zo ja; voer een query uit en zoek dat artikel er bij en toon het. Zo niet, dan geen query en een 'standaard'tekst dat ze uit nieuwsitems kunnen kiezen.
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

23/01/2012 14:10:35
Quote Anchor link
Aangezien ik het bovenstaande verhaal niet werkend krijg, wil ik het over een andere boeg gooien en wel d.m.v een keuze menu.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $query
= 'SELECT NieuwsID, Titel FROM Tbl_Nieuws WHERE Categorie=\'Senioren\' ORDER BY Datum DESC'.' ';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());

    // Vul Nieuwsarchief
    echo '<form><select name="$NieuwsNummer">';    //begin standaard het formulier
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    foreach (array_keys($line) as $col_value)
    do  {
        echo '<option value="'.$line['NieuwsID'].'" >'.$line['Titel'].'</option>';
        }

    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
    echo '</select>';
    echo '</form>';

    $NieuwsNummer = intval($NieuwsNummer);
    echo '$NieuwsNummer = '.$NieuwsNummer;

    // Free resultset
    mysql_free_result($result);

    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Zoals je kunt zien wil ik het $NieuwsNummer overhouden, tot mijn verbazing blijft deze variabele leeg.

Weet iemand de oplossing?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 15:40:16
Quote Anchor link
$NieuwsNummer = intval($NieuwsNummer);

En waar moet $NieuwsNummer vandaan komen?
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

23/01/2012 16:14:42
Quote Anchor link
In regel 6 denk ik deze variabele te definieren
echo '<form><select name="$NieuwsNummer">'; //begin standaard het formulier

Uit jou vraag moet ik afleiden dat dat niet de manier is?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 16:30:19
Quote Anchor link
Voorbeeldje van wat je daar doet/wilt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
= 'blabla';
echo '<form><select name="$var">';
?>


Resultaat zou dan moeten zijn: <form><select name="blabla">
Maar de $var is onbekend. En dat is in jouw geval ook niet echt belangrijk want je gebruikt bij de echo enkele quotes. Daardoor zal $var niet worden geparsed. Dus in jouw geval is het uiteindelijk resultaat: <form><select name="$var">
Gewijzigd op 23/01/2012 16:31:03 door - SanThe -
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

24/01/2012 09:08:55
Quote Anchor link
Het spijt me verschrikkelijk, maar of ik nu enkele of dubbele quotes gebruik, ik krijg nog steeds geen bruikbar $NieuwsNummer als uitslag van dit select statement.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2012 10:57:56
Quote Anchor link
echo '<form><select name="NieuwsNummer">';
Kun je ophalen na submit met $_POST['NieuwsNummer'].
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

24/01/2012 15:19:36
Quote Anchor link
YESS hij doet het ....
N aeen hoop gepuzzel kwam ik erachter dat mijn script meerdere fouten had waardoor het niet wilde werken

Bedankt voor je geduld

Toine
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.