nieuwsbrief maken in html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene Wennekes

Rene Wennekes

28/05/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwsbrief functie gemaakt en deze werkt goed.
Alleen het is normale tekst en ik wil eens experimenteren met een andere opmaak, dus in html.
Alleen dan komt in de mail de html tags te staan.
Moet ik nog iets speciaals doen?????

Mvg,

Rene

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php

print "<P>$datum_nl</P>\n";                /* Datum */
print "<P><B><I>\"$line[2]\"</I></B></P>\n";        /* Onderwerp */
print "<P>$line[3]</P>\n";                /* Hele artikel */
print "<P align=\"center\">(Bron: $line[4])</P>\n";    /* Auteur */
print "</p>";

/* gegevens verzamelen en sendmail */

$subject=$line[2];
$message=$line[3];



/* Hier de e-mail adressen in een loop ophalen uit news,mail,email */

$sql="SELECT * FROM `mail`";
$result=mysql_db_query("$db","$sql",$mysql_id) or die("Fout bij uitvoeren query");

while ($line=mysql_fetch_row($result)) {

  $email_naam = $line[1];
  $email_adres = $line[2];
  
  /* Verzenden */
  
  /*
    <html>
    <head>
    </head>
    <body bgcolor='#06081D' text='#CBBB9F' topmargin='0' leftmargin='0' link='#800000' vlink='#808080' alink='#008080'>

    </body>
    </html>

  */

  
echo "<p>";

  if(mail("$email_adres", "$subject",
    "Nieuwsbrief van $datum_nl\n\nbeste $email_naam,\n\n$message\n
    \nMet vriendelijke groet,\n\nRene Wennekes\nwww.wennekes.info\n
    \nDit is een automatisch versuurd bericht.\nS.v.p. NIET beantwoorden!\n
    \nIndien men de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de volgende link\n
    www.wennekes.info/afmelden_news.php?email_adres=$email_adres\n
    \nIndien men de nieuwsbrief weer wenst te ontvangen, klik dan op de volgende link\n
    www.wennekes.info/aanmelden_news.php?email_adres=$email_adres\n"

    , "From: [email protected]")) {
    echo "Het bericht naar ".$email_adres." is met succes verstuurd.<br>";
    }

    else {
    echo "Het versturen van ".$email_adres." is mislukt!<br>";
    }


echo "</p>";

  /* Einde loop */
  }

}


mysql_close($mysql_id);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Wennekes
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:53:19
 
Bart van Asselt

Bart van Asselt

28/05/2007 21:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

/* To send HTML mail, you can set the Content-type header. */
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";

/* additional headers */
$headers .= "To: " . $ontvanger . "\r\n";
$headers .= "From: " . $email . "\r\n";
 

@
mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart van Asselt
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

28/05/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Inetressant scriptje.

Ik ga er morgen meteen mee aan de slag.

ik hoef natuurlijk $bericht alleen maar te vooorzien van head en body tags, want het bereicht staat gewoon in txt op mysql.

grt,

Rene
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

29/05/2007 17:28:00
Quote Anchor link
Bartjuh, bedankt.

het ging hem idd om de header. Ik wist helemaal niet wat de syntax was.

Ff aan de slag geweest en het ziet er al wat mooier uit.

En weer wat bijgeleerd he.

Mvg,

Rene
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

29/05/2007 18:56:00
Quote Anchor link
Heb je ook de code die nu wel werkt?
BVD!!!
 
Jelle Giesbers

Jelle Giesbers

23/04/2013 11:28:51
Quote Anchor link
Is een kant een klaar systeempje als deze niet gemakkelijk?

http://codecanyon.net/item/newsletter-system/52667

Scheelt je weer tijd!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/04/2013 11:34:36
Quote Anchor link
Jelle Giesbers op 23/04/2013 11:28:51:
Is een kant een klaar systeempje als deze niet gemakkelijk?

http://codecanyon.net/item/newsletter-system/52667

Scheelt je weer tijd!

..en kost je onnodig geld...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.