Nieuwssysteem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Fabian Tack

Fabian Tack

08/01/2008 14:44:00
Quote Anchor link
Hoi.

Ik ben momenteel bezig aan een eigen nieuwssysteem. Nu zit ik bij een bericht posten. Nu zit ik met het volgende probleem. Ik wil dus een bericht invoeren na een trim en een real_escape_string. Nu, als ik dat bericht laat tonen op de site ziet het eruit als volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Ik\r\nBen\r\nTof

wat op hetzelfde neerkomt als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Ik
Ben
Tof


Nu voegt hij niet het eerste maar het 2de in de database. Hoe komt dit? En hoe komt hetdan dat dat op mijn site dan weer als 1 regel wordt geplaatst? Dit is trouwens mijn db
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `news` (
  `id` int(3) NOT NULL auto_increment,
  `topic` varchar(255) default NULL,
  `message` longtext,
  `date` varchar(11) default NULL,
  `time` time default NULL,
  `poster` varchar(100) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;


Dit is trouwens de opbouw voor het maken van een bericht
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?
// Menu Boven
echo '<b>Welkom '.$username.':</b> <a href="./">Overzicht</a> - <a href="./?action=logout">Loguit</a> - <a href="./?action=post">Post een bericht</a> - <a href="./?action=edit">Een bericht bewerken</a><br><br>';

// We gaan eerst kijken of er op de knop is gedrukt
if(isset($_POST['zt_sub_post'])) {
 // Variable's Maken
 $ms_topic = $_POST['topic'];
 $ms_messa = $_POST['message'];
 $ms_screen = $_POST['screen'];
 $ms_date = date('d-m-Y');
 $ms_time = date('H:i:s');
 
 // Controle van velden
 if (trim($ms_topic == "")) {
  echo 'U hebt geen onderwerp ingevuld!<br><br><b>Ga terug</b>';
 }
elseif (trim($ms_messa == "")) {
  echo 'U hebt geen bericht ingevuld!<br><br><b>Ga terug</b>';
 }
else {
  // Spaties omzetten naar een teken
  $ms_messa_end = trim($ms_messa);
  $ms_messa_end = mysql_real_escape_string($ms_messa_end);
  
  // upload database
  $con = mysql_query("INSERT INTO news (topic, message, date, time, poster) VALUES ('".$ms_topic."', '".$ms_messa_end."', '".$ms_date."', '".$ms_time."', '".$ms_screen."')");
  echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=./" />';
  echo 'Uw bericht is gepost!<br>U wordt doorgeschakeld';
 }
}
else {

 // Maken van Layout
 echo '<form method="POST" action="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?action=post">';
 echo '<font size="2" color="red"><b>Een nieuw berichtje maken</b></font><br>';
 echo '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="5">';
 echo '<tr>';
 echo '<td><b>Onderwerp:</b>&nbsp;</td>';
 echo '<td><INPUT type="text" name="topic" size="50"></td>';
 echo '</tr>';
 echo '<tr>';
 echo '<td align="top" valign="top"><b>Bericht:</b>&nbsp;</td>';
 echo '<td><TEXTAREA cols="50" rows="6" name="message"></textarea></td>';
 echo '</tr>';
 echo '</table>';
 echo '<input type="submit" value="Verzenden" name="zt_sub_post">';
 echo '<input type="reset" value="Wis Velden">';
 echo '<input type="hidden" value="'.$_SESSION['log_zuta_suc_screen'].'" name="screen">';
 echo '</form>';
 
}


// Menu onder
echo '<br><br>';
echo '<b>Menu:</b> <a href="./">Overzicht</a> - <a href="./?action=logout">Loguit</a> - <a href="./?action=post">Post een bericht</a> - <a href="./?action=edit">Een bericht bewerken</a>';

?>


Een pagina voor het nieuws weer te geven heb ik nog niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:23:46
 

08/01/2008 14:48:00
Quote Anchor link
nl2br gebruiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Fabian Tack

Fabian Tack

08/01/2008 23:50:00
Quote Anchor link
hey, bedankt, dat helpt al. Nu zit ik met het volgende probleem. Als ik een lange text wil toevoegen, zegt hij dat het gepost is, maar wordt het toch niet in de database gezet. Hoe zou dit komen?

ps: ik gebruik nog steeds dezelfde code als hierboven! Behalve dan de real_escape_string
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

09/01/2008 04:58:00
Quote Anchor link
En hij geeft geen error?

En als hij maar een gedeelte invoert moet je even controleren of de DB op LONGTEXT staat en niet toevalig op VARCHAR.

Ps. zet dit even bovenaan je scipt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting("E_ALL");
[
/b]
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/01/2008 07:56:00
Quote Anchor link
LONGTEXT is niet echt nodig, TEXT is ruim voldoende voor een gemiddeld nieuwsbericht. Maar inderdaad, wel even checken. Als het een VARCHAR is, slaat MySQL vrolijk datgene op wat in het veld past. De rest ben je kwijt.

Tip:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if(isset($_POST['zt_sub_post'])) {
     // Variable's Maken
         $ms_topic = $_POST['topic'];
         $ms_messa = $_POST['message'];
         $ms_screen = $_POST['screen'];
         $ms_date = date('d-m-Y');
         $ms_time = date('H:i:s');
    }

?>

Is overbodige code. De ene variabele kopiëren in de andere zonder er iets mee te doen is tijd/geheugenverlies. Je manier om te controleren of het formulier verzonden is kan ook beter. De datum en de tijd kun je automatisch laten invullen door MySQL. Gebruik daarvoor een DATETIME veld. Jouw datumformaat (d-m-Y) daar kan een database helemaal niets mee. Niet rekenen, niet sorteren, noppes. Beter zo (code niet getest):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        // hier checks uitvoeren of ze wel iets ingevuld hebben
        // dan INSERTen in je DB

        $sql = "
            INSERT INTO tabelnaam
            (
                topic,
                message,
                screen,
                datumtijd
            )
            VALUES
            (
                '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['topic']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['message']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['screen']) . "',
                NOW()
            )
            "
;
        if (mysql_query ($sql)) {
            if (mysql_affected_rows ()) {
                $msg = '<p class="msg">Record toegevoegd</p>';
            }

            else {
                $msg = '<p class="err">Record toevoegen mislukt</p>';
            }
        }

        else {
            $msg = '<p class="err">INSERT query mislukt</p>';
        }
    }

    
    // en dan verderop in je script, op een plek waar je errors en meldingen wilt laten zien:
    
    if (isset ($msg)) {
        echo $msg;
    }

?>
 
Fabian Tack

Fabian Tack

10/01/2008 17:25:00
Quote Anchor link
Hey thx jan. Nu werkt het perfect met deze code ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.