Nieuwssysteem...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Marien xD

Marien xD

11/02/2004 14:44:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuws systeem in php en mysql maar nu wil ik op de voorpagina de teksten inkorten tot een nog onbepaald aantal woorden en/of tekens! weet iemand hier iets op (ik weet dat het kan...)

Marien
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:18:19
 
Mitch X

Mitch X

11/02/2004 14:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?  
# het maximaal weer te geven tekens
$maxletters = 100;  

function
breekaf ($tekst)
{
  
   if (strlen($tekst) > $maxletters)
   {
  
   return substr($tekst,100) . "..";  
   }

   else
   {  
    return $tekst;  
    }
}
  
?>


Nu wist ik hem uit mn hoofd $_ADJE :P
Gewijzigd op 11/02/2004 16:52:00 door Mitch X
 
Marien xD

Marien xD

11/02/2004 14:57:00
Quote Anchor link
Ga em meteen uitproberen...
 
Marien xD

Marien xD

11/02/2004 15:05:00
Quote Anchor link
Lukt nie ech...

Ben maar een beginner.

hij moet hier in komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
Geplaatst op: $row[datum]<br />$row[titel]<br />Bericht:<br />$row[msg]<br /><a href=$PHP_SELF?id=$row[id]>$count reactie('s)</a>
?>
 
Mitch X

Mitch X

11/02/2004 15:39:00
Quote Anchor link
Je plaatst de functie in je php file en dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$row
[msg] = breekaf($row[msg]);
# Zo wordt ie dus afgebroken tot bv. 100 tekens
# En dan wordt ie zo geplaatst :D

Geplaatst op: $row[datum]<br />$row[titel]<br />Bericht:<br />$row[msg]<br /><a href=$PHP_SELF?id=$row[id]>$count reactie('s)</a>
?>
 
Marien xD

Marien xD

11/02/2004 16:28:00
Quote Anchor link
Parse error: parse error, expecting `')'' in /data/members/free/tripod/nl/f/o/r/forumvanmarien/htdocs/sitsat/nieuws.php on line 40



Krijg ik te zien wat doe ik fout...

Ik heb van alles geprobeert.

Code is nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
    $maxletters
= 100;  

    function
breekaf($row[msg])  
    {
  
    if (strlen($row[msg]) > $maxletters)  
    {
  
    return substr($row[msg],100) . "...";  
    }
  
    else  
    {    
    return $row[msg];
    }

 
    $row[msg] = breekaf($row[msg]);
?>

+ verder op in de code:

<p>Geplaatst op: $row[datum]<br />$row[titel]<br />Bericht:<br />$row[msg]<br /><a href=$PHP_SELF?id=$row[id]>$count reactie('s)</a></p>
Gewijzigd op 11/02/2004 16:33:00 door Marien xD
 
Mitch X

Mitch X

11/02/2004 16:53:00
Quote Anchor link
Zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
    $maxletters
= 100;    

    function
breekaf($row[msg])  
    {
    
    if (strlen($row[msg]) > $maxletters)  
    {
    
    return substr($row[msg],100) . "...";    
    }
  
    else  
    {    
    return $row[msg];  
    }  
}

    $row[msg] = breekaf($row[msg]);  
?>
 
Mitch X

Mitch X

11/02/2004 16:54:00
Quote Anchor link
Was eerder een } vergeten :P
 
Marien xD

Marien xD

11/02/2004 17:11:00
Quote Anchor link
hij geeft nog steeds een fout aan...

ik weet het niet meer

hier is de source:

http://members.lycos.nl/forumvanmarien/sitsat/nieuws.txt

De pagina:

http://members.lycos.nl/forumvanmarien/sitsat/nieuws.txt
 
Mitch X

Mitch X

11/02/2004 17:18:00
Quote Anchor link
Damn je maakt me in de war:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?  
# het maximaal weer te geven tekens
$maxletters = 100;  

function
breekaf ($tekst)  
{
  
   if (strlen($tekst) > $maxletters)  
   {
  
   return substr($tekst,100) . "..";  
   }
  
   else  
   {    
    return $tekst;  
    }
}
  
?>

Zo zei ik en niet met $row[msg] en dan in je doc wel met $row[msg] dus:
$row[msg] = breekaf($row[msg]);

Edit : Al doe je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
function breekaf ($hallo)  
{
  
   if (strlen($hallo) > $maxletters)  
   {
  
   return substr($hallo,100) . "..";  
   }
  
   else  
   {    
    return $hallo;  
    }
}
  
# de variabele tekst of hallo geeft alleen aan dat
# er met een variabele gewerkt moet worden

?>
Gewijzigd op 11/02/2004 17:22:00 door Mitch X
 
Marien xD

Marien xD

11/02/2004 17:29:00
Quote Anchor link
je zal wel zeggen dat ik een zeikerd ben maar hij kort em niet in... ik heb meer dan 100 tekens en nog doettie et niee

heb je een oplossing
 
Mitch X

Mitch X

11/02/2004 17:32:00
Quote Anchor link
Dan gaat er iets mis
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
# hier gebeurt het namelijk:
return substr($tekst,100) . "..";
# hier stopt hij de tekst na 100 tekens en vervangt
# de rest door die twee puntjes

?>

Dus waarschijnlijk gaat er iets anders mis
Gewijzigd op 11/02/2004 17:33:00 door Mitch X
 
PHP erik

PHP erik

11/02/2004 20:38:00
Quote Anchor link
ik gebruik zelf een andere functie, die ervoor zorgt dat er wordt afgerond op woorden. dus bijvoorbeeld :

"Hallo, mijn naam is phperik enzo"
kan NIET dit worden:
"Hallo mijn naam is phpe..."
maar WEL:
"Hallo mijn naam is..."

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
function short($text, $max)
{


    // is de text langer? dan het maximale?
    if (strlen($text) >= $max)
    {

        // maak van deze string een array
        $l = split(" ", $text);

        $tmp = "";
        // loop door de array heen
        foreach ($l as $key => $value)
        {

            // als de lengte niet groter is dan het maximale of kan worden, dan     toevoegen anders...
            if (strlen($tmp) + strlen($value) < $max)
            {

                // voeg de text en spatie toe.
                $tmp .= $value . " ";
            }

            else
            {
                // haal 1 spatie weg van de string en plak er .. aanvast.
                $tmp = substr($tmp, 0, strlen($tmp) -1) . "...";

                // is $tmp alleen .. dan pak de eerste $max carakters
                if ($tmp == "..")
                {

                    // geef deze waarden terug.
                    return substr($text, 0, $max) . "...";
                }

                else
                {
                    // geef deze waarden terug.
                    return $tmp;
            }
        }
    }}

    else
    {
        // deze text is nu lang genoeg dus kan je gelijk weer terug geven.
        return $text;
    }
}


?>


Het gebruik werkt hetzelfde als die van Mitch, dus bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?

function short()
{

// DIT IS DUS DE BOVENSTAANDE FUNCTIE
}

$voorbeeld = "Ikke ga vanavond phpen met piet en jaap";

short($voorbeeld, 25);

// output: 'Ikke ga vanavond phpen...'

?>


Die van Mitch ziet er ook goed uit. Misschien werkt die van mij wel bij jou :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.