Nieuwste Lid uit DB Halen.

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:31:44
Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een nieuwe website, en nu wil ik op de homepage het nieuwste lid laten zien.

kan ik dit doen met behulp van een mysql code?

Dit is mijn Database Structuur:

`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(50) NOT NULL,
`real_name` varchar(100) NOT NULL DEFAULT '',
`password` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '-',
`mail` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '[email protected]',
`auth_ticket` varchar(1250) NOT NULL DEFAULT '0',
`rank` int(11) unsigned NOT NULL DEFAULT '1',
`credits` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`vip_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`activity_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`activity_points_lastupdate` double NOT NULL DEFAULT '0',
`look` varchar(100) NOT NULL DEFAULT 'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
`gender` enum('M','F') NOT NULL DEFAULT 'M',
`motto` varchar(50) NOT NULL,
`account_created` varchar(50) NOT NULL,
`last_online` varchar(50) NOT NULL,
`online` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`ip_last` varchar(120) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
`ip_reg` varchar(120) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
`home_room` int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`respect` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`daily_respect_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '3',
`daily_pet_respect_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '3',
`newbie_status` int(11) NOT NULL DEFAULT '2',
`is_muted` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`mutant_penalty` enum('0','1','2') NOT NULL DEFAULT '0',
`mutant_penalty_expire` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`block_newfriends` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`bb_ball` varchar(500) NOT NULL DEFAULT 'none',
`baldosas_pulsadas` int(255) NOT NULL DEFAULT '0',
PRIMARY KEY (`id`)


Zou iemand me hiermee willen helpen?
Greetz Marvin
Gewijzigd op 14/12/2010 22:52:41 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:16:27
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:37:18
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username FROM users ORDER BY id DESC LIMIT 1
 

14/12/2010 19:38:19
Anchor link
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:39:20
Anchor link
Om de nieuwste lid te kunnen selecteren (met zekerheid, want id biedt je geen zekerheid) heb je een DATETIME veld nodig met daarin het tijdstip van registratie, en dit veld zie ik niet in uw tabel staan.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:39:44
Anchor link
Karl Karl op 14/12/2010 19:38:19:
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.


Wat dat is maakt toch niet uit? En waarom zou het niet gaan? Kijk een naar mijn vorige post?


Hipska BE op 14/12/2010 19:39:20:
Om de nieuwste lid te kunnen selecteren (met zekerheid, want id biedt je geen zekerheid) heb je een DATETIME veld nodig met daarin het tijdstip van registratie, en dit veld zie ik niet in uw tabel staan.


Als je id auto_increment is is dit toch goed? Tenzij je misschien ook nog een activeersysteem gebruikt. Dan moet je ergens de datetime gaan bijhouden van de activatie. En anders, moet je gewoon een datetime gaan gebuiken. (account_created waarschijnlijk, al moet dat dan wel een datetime worden)
Gewijzigd op 14/12/2010 19:42:38 door Jens V
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:42:14
Anchor link
@Jens: Die is zo fout als dat het maar zou kunnen..
 

14/12/2010 19:43:47
Anchor link
Jens V op 14/12/2010 19:39:44:
Karl Karl op 14/12/2010 19:38:19:
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.


Wat dat is maakt toch niet uit? En waarom zou het niet gaan? Kijk een naar mijn vorige post?


Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...

Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:47:48
Anchor link
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...


Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt hij MySQL, aangezien hij hulp nodig heeft met een simpele query. En auto_increment geeft ALTIJD een hogere waarde terug. Waarom denk je dat er INCREMENT staat?

Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.

Als die data zin heeft voor hem mag daar toch staan wat je wilt? Wie zegt dat dat geen gestructureerde data is? Ik kan het niet weten, maar ja. Daar gaat het hier niet om :)
Gewijzigd op 14/12/2010 19:48:45 door Jens V
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:49:13
Anchor link
en dat is een standaard uiterlijk.
ik werk met een profiel systeem.

Allemaal bedankt, met de tip van Jens is het gelukt!

Nu heb ik nog een vraag, ik wil het nieuws ook laten zien op mijn site maar dan de laatste 3, moet ik dan ook met id gaan werken?
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:50:47
Anchor link
Marvin Radioo op 14/12/2010 19:49:13:
en dat is een standaard uiterlijk.
ik werk met een profiel systeem.

Allemaal bedankt, met de tip van Jens is het gelukt!

Nu heb ik nog een vraag, ik wil het nieuws ook laten zien op mijn site maar dan de laatste 3, moet ik dan ook met id gaan werken?


Daarbij sorteer je best op datum. Maar uiteindelijke zou het ook met het id kunnen gaan, ja. Gewoon die LIMIT 1 verhogen....
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 19:50:52
Anchor link
dan moet je met LIMIT werken het kan met id maar het kan ook met datum
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:55:56
Anchor link
Nee, zeker niet met id! De database kan niet garanderen dat het hoogste id ook effectief het laatst toegevoegde record is. Pas met een datetime veld weet je dit 100% zeker.

Dit kom je onderandere tegen als je met meerdere gelinkte database servers werkt of bij terugplaatsen van backups of een andere manier van synchroniseren.

Wat Jens je hier aanpraat is STERK af te raden, hoe dan ook zal het ooit mis gaan op die manier.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:57:17
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $sql = "SELECT title FROM site_news ORDER BY id DESC LIMIT 3";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$hoeveel = mysql_result($query,0,0);

echo $hoeveel;  ?>


Deze gebruik ik nu.

Maar ik krijg dit:
http://i51.tinypic.com/1zmmid4.png

En het moet worden:
http://i54.tinypic.com/290uemu.png

Wie weet het antwoord.

Trouwens, dat wat het moet worden komt van een andere site.

Groetjes Marvin
Gewijzigd op 14/12/2010 19:58:03 door Marvin Radioo
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 20:00:03
Anchor link
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:01:02 door Hipska BE
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 20:00:25
Anchor link
?
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 20:04:28
Anchor link
Hipska BE op 14/12/2010 20:00:03:
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Zoals ik al zei; voor nieuws gebruik je best een datum. Die is altijd accuraat. Voor iets triviaal als de laatste nieuwe gebruiker tonen, kan een id gebruiken geen kwaad (naar mijn inzien), maar kan dezelfde constructie gebruikt worden met een datetime veld.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:05:15 door Jens V
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 20:05:50
Anchor link
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 20:07:49
Anchor link
Hipska BE op 14/12/2010 20:05:50:
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.


Leg eens verder uit, als je wilt. (Ik geloof je wel hoor ;) ) Ik zou eens willen weten hoe dat komt. :)
 

14/12/2010 20:08:20
Anchor link
Dit wordt zeker phphulp's nieuwe ondertitel:
PHPhulp: Voor idioten door idioten!.

Echt, echt echt. Ik heb er gewoon geen woorden voor.

Jens V op 14/12/2010 19:47:48:
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...


Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt hij MySQL, aangezien hij hulp nodig heeft met een simpele query. En auto_increment geeft ALTIJD een hogere waarde terug. Waarom denk je dat er INCREMENT staat?

Alsjeblieft, wees nou niet zo'n arrogant omhooggevallen kut joch. Twee mensen zeggen hier direct al dat het fout is. Als je even verder kijkt dan je neus lang is (dus niet in mysql's handleiding, of wat nouw de betekenis van een woord is (daarom vind ik je een arrogant omhooggevallen kut joch)).
Het is een ontzettend grote fout. Ik heb ergens gelezen dat je op school zit en java kan ofzo. Daaruit zou je al moeten kunnen beredeneren dat een id niet echt juist is om het nieuwste lid op te halen. Want wat zou je moeten doen als je het nieuwste lid per week wilt ophalen? Dat kan niet met je leuke 'gebruik toch die id' theorie

Het is zo zonde dat MySQL zoveel wordt gebruikt. Want het heeft zoveel fouten. Alleen al met auto increment:
Auto increment.
Dingen die je moet weten over databases # records kennen geen volgorde.
De auto increment functie is een verhaal apart, daarom een hoofdstuk apart.
De slechte punten van MySQL op een rijtje # geen getal uit auto increment zonder een record in te voeren.
De slechte punten van Mysql op een rijtje # slechts één auto increment kolom per tabel.
De slechte punten van mysql op een rijtje # auto increment slechts in een tabel tegelijk te gebruiken.
En nu zal je waarschijnlijk gaan zeiken dat dit allemaal van dezelfde website komt. Inderdaad, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat achter deze websites database guru's zitten. Die voor hun dagelijks werk met databases werken. En als je dus een beetje verder kijkt, dan zul je inderdaad vaker zien dat je auto increment niet op deze manier moet gebruiken.

Volgens mij stond het zelfs in de manual van mysql dat het alleen maar een rijtje getallen genereert.

Jens V op 14/12/2010 19:47:48:
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.

Als die data zin heeft voor hem mag daar toch staan wat je wilt? Wie zegt dat dat geen gestructureerde data is? Ik kan het niet weten, maar ja. Daar gaat het hier niet om :)

Als die data zin zou hebben (heb sterk mijn twijfels, ook als ik naar de rest kijk van deze entiteit), dan zou het een zinnige naam moeten hebben.

Deze onzin wijst, zoals ik al eerder heb aangegeven heb, op een verkeerd databasemodel. Dat betekend dat de TS-er gemakkelijk in de problemen kan raken door de onzin die hij heeft. Als hij in de problemen zit, dan komt hij hier terecht.
Verder weet hij niet hoe hij de laatste gebruiker kan opzoeken (jij ook niet), wat er ook nog eens op wijst dat hij niet erg veel verstand heeft van databases. Daarom zou hij dus beter eerst eens kunnen leren hoe je daar precies mee om moet gaan (jij misschien ook?)

Edit:
Marvin Radioo op 14/12/2010 20:00:25:
?

Je hebt vingers gekregen om mee te tikken. Tik dan ook wat zinnigs.

Jens V op 14/12/2010 20:04:28:
Hipska BE op 14/12/2010 20:00:03:
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Zoals ik al zei; voor nieuws gebruik je best een datum. Die is altijd accuraat. Voor iets triviaal als de laatste nieuwe gebruiker tonen, kan een id gebruiken geen kwaad (naar mijn inzien), maar kan dezelfde constructie gebruikt worden met een datetime veld.

TRIVIAALS? WTF! Jezus christus. Ik geloof mijn ogen niet.
Jij moet je echt diep schamen.
Stel je voor dat dit een bedrijf is. En die heeft werknemers. Is het dan TRIVIAAL hoe lang iemand in dienst is??!?!?!?

Jens V op 14/12/2010 20:07:49:
Hipska BE op 14/12/2010 20:05:50:
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.


Leg eens verder uit, als je wilt. (Ik geloof je wel hoor ;) ) Ik zou eens willen weten hoe dat komt. :)

Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan?
Lijkt wel alsof je dit doet. En dat doen kleuters.
Kunnen we nu met logica stellen dat jij een kleuter bent? Ik vind van WEL!
Gewijzigd op 14/12/2010 20:11:49 door
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 20:12:52
Anchor link
ik heb geen zin om dat te lezen maar soms vind ik dat je wel gelijk hebt karl
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 20:35:55
Anchor link
:S

Maar wat kan ik nu gebruiken als code?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.