Nieuwste Lid uit DB Halen.

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:31:44
Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een nieuwe website, en nu wil ik op de homepage het nieuwste lid laten zien.

kan ik dit doen met behulp van een mysql code?

Dit is mijn Database Structuur:

`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(50) NOT NULL,
`real_name` varchar(100) NOT NULL DEFAULT '',
`password` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '-',
`mail` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '[email protected]',
`auth_ticket` varchar(1250) NOT NULL DEFAULT '0',
`rank` int(11) unsigned NOT NULL DEFAULT '1',
`credits` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`vip_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`activity_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`activity_points_lastupdate` double NOT NULL DEFAULT '0',
`look` varchar(100) NOT NULL DEFAULT 'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
`gender` enum('M','F') NOT NULL DEFAULT 'M',
`motto` varchar(50) NOT NULL,
`account_created` varchar(50) NOT NULL,
`last_online` varchar(50) NOT NULL,
`online` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`ip_last` varchar(120) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
`ip_reg` varchar(120) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
`home_room` int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`respect` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`daily_respect_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '3',
`daily_pet_respect_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '3',
`newbie_status` int(11) NOT NULL DEFAULT '2',
`is_muted` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`mutant_penalty` enum('0','1','2') NOT NULL DEFAULT '0',
`mutant_penalty_expire` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`block_newfriends` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`bb_ball` varchar(500) NOT NULL DEFAULT 'none',
`baldosas_pulsadas` int(255) NOT NULL DEFAULT '0',
PRIMARY KEY (`id`)


Zou iemand me hiermee willen helpen?
Greetz Marvin
Gewijzigd op 14/12/2010 22:52:41 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:47:15
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:37:18
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username FROM users ORDER BY id DESC LIMIT 1
 

14/12/2010 19:38:19
Anchor link
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:39:20
Anchor link
Om de nieuwste lid te kunnen selecteren (met zekerheid, want id biedt je geen zekerheid) heb je een DATETIME veld nodig met daarin het tijdstip van registratie, en dit veld zie ik niet in uw tabel staan.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:39:44
Anchor link
Karl Karl op 14/12/2010 19:38:19:
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.


Wat dat is maakt toch niet uit? En waarom zou het niet gaan? Kijk een naar mijn vorige post?


Hipska BE op 14/12/2010 19:39:20:
Om de nieuwste lid te kunnen selecteren (met zekerheid, want id biedt je geen zekerheid) heb je een DATETIME veld nodig met daarin het tijdstip van registratie, en dit veld zie ik niet in uw tabel staan.


Als je id auto_increment is is dit toch goed? Tenzij je misschien ook nog een activeersysteem gebruikt. Dan moet je ergens de datetime gaan bijhouden van de activatie. En anders, moet je gewoon een datetime gaan gebuiken. (account_created waarschijnlijk, al moet dat dan wel een datetime worden)
Gewijzigd op 14/12/2010 19:42:38 door Jens V
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:42:14
Anchor link
@Jens: Die is zo fout als dat het maar zou kunnen..
 

14/12/2010 19:43:47
Anchor link
Jens V op 14/12/2010 19:39:44:
Karl Karl op 14/12/2010 19:38:19:
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.


Wat dat is maakt toch niet uit? En waarom zou het niet gaan? Kijk een naar mijn vorige post?


Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...

Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:47:48
Anchor link
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...


Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt hij MySQL, aangezien hij hulp nodig heeft met een simpele query. En auto_increment geeft ALTIJD een hogere waarde terug. Waarom denk je dat er INCREMENT staat?

Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.

Als die data zin heeft voor hem mag daar toch staan wat je wilt? Wie zegt dat dat geen gestructureerde data is? Ik kan het niet weten, maar ja. Daar gaat het hier niet om :)
Gewijzigd op 14/12/2010 19:48:45 door Jens V
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:49:13
Anchor link
en dat is een standaard uiterlijk.
ik werk met een profiel systeem.

Allemaal bedankt, met de tip van Jens is het gelukt!

Nu heb ik nog een vraag, ik wil het nieuws ook laten zien op mijn site maar dan de laatste 3, moet ik dan ook met id gaan werken?
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:50:47
Anchor link
Marvin Radioo op 14/12/2010 19:49:13:
en dat is een standaard uiterlijk.
ik werk met een profiel systeem.

Allemaal bedankt, met de tip van Jens is het gelukt!

Nu heb ik nog een vraag, ik wil het nieuws ook laten zien op mijn site maar dan de laatste 3, moet ik dan ook met id gaan werken?


Daarbij sorteer je best op datum. Maar uiteindelijke zou het ook met het id kunnen gaan, ja. Gewoon die LIMIT 1 verhogen....
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 19:50:52
Anchor link
dan moet je met LIMIT werken het kan met id maar het kan ook met datum
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:55:56
Anchor link
Nee, zeker niet met id! De database kan niet garanderen dat het hoogste id ook effectief het laatst toegevoegde record is. Pas met een datetime veld weet je dit 100% zeker.

Dit kom je onderandere tegen als je met meerdere gelinkte database servers werkt of bij terugplaatsen van backups of een andere manier van synchroniseren.

Wat Jens je hier aanpraat is STERK af te raden, hoe dan ook zal het ooit mis gaan op die manier.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:57:17
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $sql = "SELECT title FROM site_news ORDER BY id DESC LIMIT 3";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$hoeveel = mysql_result($query,0,0);

echo $hoeveel;  ?>


Deze gebruik ik nu.

Maar ik krijg dit:
http://i51.tinypic.com/1zmmid4.png

En het moet worden:
http://i54.tinypic.com/290uemu.png

Wie weet het antwoord.

Trouwens, dat wat het moet worden komt van een andere site.

Groetjes Marvin
Gewijzigd op 14/12/2010 19:58:03 door Marvin Radioo
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 20:00:03
Anchor link
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:01:02 door Hipska BE
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 20:00:25
Anchor link
?
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 20:04:28
Anchor link
Hipska BE op 14/12/2010 20:00:03:
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Zoals ik al zei; voor nieuws gebruik je best een datum. Die is altijd accuraat. Voor iets triviaal als de laatste nieuwe gebruiker tonen, kan een id gebruiken geen kwaad (naar mijn inzien), maar kan dezelfde constructie gebruikt worden met een datetime veld.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:05:15 door Jens V
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 20:05:50
Anchor link
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 20:07:49
Anchor link
Hipska BE op 14/12/2010 20:05:50:
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.


Leg eens verder uit, als je wilt. (Ik geloof je wel hoor ;) ) Ik zou eens willen weten hoe dat komt. :)
 

14/12/2010 20:08:20
Anchor link
Dit wordt zeker phphulp's nieuwe ondertitel:
PHPhulp: Voor idioten door idioten!.

Echt, echt echt. Ik heb er gewoon geen woorden voor.

Jens V op 14/12/2010 19:47:48:
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...


Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt hij MySQL, aangezien hij hulp nodig heeft met een simpele query. En auto_increment geeft ALTIJD een hogere waarde terug. Waarom denk je dat er INCREMENT staat?

Alsjeblieft, wees nou niet zo'n arrogant omhooggevallen kut joch. Twee mensen zeggen hier direct al dat het fout is. Als je even verder kijkt dan je neus lang is (dus niet in mysql's handleiding, of wat nouw de betekenis van een woord is (daarom vind ik je een arrogant omhooggevallen kut joch)).
Het is een ontzettend grote fout. Ik heb ergens gelezen dat je op school zit en java kan ofzo. Daaruit zou je al moeten kunnen beredeneren dat een id niet echt juist is om het nieuwste lid op te halen. Want wat zou je moeten doen als je het nieuwste lid per week wilt ophalen? Dat kan niet met je leuke 'gebruik toch die id' theorie

Het is zo zonde dat MySQL zoveel wordt gebruikt. Want het heeft zoveel fouten. Alleen al met auto increment:
Auto increment.
Dingen die je moet weten over databases # records kennen geen volgorde.
De auto increment functie is een verhaal apart, daarom een hoofdstuk apart.
De slechte punten van MySQL op een rijtje # geen getal uit auto increment zonder een record in te voeren.
De slechte punten van Mysql op een rijtje # slechts één auto increment kolom per tabel.
De slechte punten van mysql op een rijtje # auto increment slechts in een tabel tegelijk te gebruiken.
En nu zal je waarschijnlijk gaan zeiken dat dit allemaal van dezelfde website komt. Inderdaad, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat achter deze websites database guru's zitten. Die voor hun dagelijks werk met databases werken. En als je dus een beetje verder kijkt, dan zul je inderdaad vaker zien dat je auto increment niet op deze manier moet gebruiken.

Volgens mij stond het zelfs in de manual van mysql dat het alleen maar een rijtje getallen genereert.

Jens V op 14/12/2010 19:47:48:
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.

Als die data zin heeft voor hem mag daar toch staan wat je wilt? Wie zegt dat dat geen gestructureerde data is? Ik kan het niet weten, maar ja. Daar gaat het hier niet om :)

Als die data zin zou hebben (heb sterk mijn twijfels, ook als ik naar de rest kijk van deze entiteit), dan zou het een zinnige naam moeten hebben.

Deze onzin wijst, zoals ik al eerder heb aangegeven heb, op een verkeerd databasemodel. Dat betekend dat de TS-er gemakkelijk in de problemen kan raken door de onzin die hij heeft. Als hij in de problemen zit, dan komt hij hier terecht.
Verder weet hij niet hoe hij de laatste gebruiker kan opzoeken (jij ook niet), wat er ook nog eens op wijst dat hij niet erg veel verstand heeft van databases. Daarom zou hij dus beter eerst eens kunnen leren hoe je daar precies mee om moet gaan (jij misschien ook?)

Edit:
Marvin Radioo op 14/12/2010 20:00:25:
?

Je hebt vingers gekregen om mee te tikken. Tik dan ook wat zinnigs.

Jens V op 14/12/2010 20:04:28:
Hipska BE op 14/12/2010 20:00:03:
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Zoals ik al zei; voor nieuws gebruik je best een datum. Die is altijd accuraat. Voor iets triviaal als de laatste nieuwe gebruiker tonen, kan een id gebruiken geen kwaad (naar mijn inzien), maar kan dezelfde constructie gebruikt worden met een datetime veld.

TRIVIAALS? WTF! Jezus christus. Ik geloof mijn ogen niet.
Jij moet je echt diep schamen.
Stel je voor dat dit een bedrijf is. En die heeft werknemers. Is het dan TRIVIAAL hoe lang iemand in dienst is??!?!?!?

Jens V op 14/12/2010 20:07:49:
Hipska BE op 14/12/2010 20:05:50:
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.


Leg eens verder uit, als je wilt. (Ik geloof je wel hoor ;) ) Ik zou eens willen weten hoe dat komt. :)

Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan?
Lijkt wel alsof je dit doet. En dat doen kleuters.
Kunnen we nu met logica stellen dat jij een kleuter bent? Ik vind van WEL!
Gewijzigd op 14/12/2010 20:11:49 door
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 20:12:52
Anchor link
ik heb geen zin om dat te lezen maar soms vind ik dat je wel gelijk hebt karl
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 20:35:55
Anchor link
:S

Maar wat kan ik nu gebruiken als code?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.