nl2br doet het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Markson

Mark Markson

02/05/2013 20:38:59
Quote Anchor link
Hoi, ik heb een script geschreven en hij doet het ook, alleen wordt het niet goed weergegeven, nog steeds als een lap tekst...Dit is mijn simpele code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

include("connection.php");
$titel = mysql_real_escape_string($_GET['titel']);
$bericht = mysql_real_escape_string(nl2br($_GET['bericht']));
$titel = htmlspecialchars($_GET['titel']);
$bericht = htmlspecialchars(nl2br($_GET['bericht']));

echo nl2br($bericht);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:51:49
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 20:51:57
Quote Anchor link
Goed:
- Wat staat er in de $_GET variabelen?
- mysql_real_escape_string is alleen gemaakt voor mysql, dus als je iets met de database doet. Anders niet
- we hakken regel 7 en 9 even in stukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$bericht1
= nl2br($str);
$bericht2 = htmlspecialchars($bericht1);

echo nl2br($bericht2);
?>

Stel $str bevat "Hello\nWorld". Beredeneer, dus niet testen, wat de waardes van $bericht1, $bericht2 en de echo zijn? (en plaats dat eens hier op het forum)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/05/2013 20:52:02
Quote Anchor link
Alleen die functie op je output plaatsen.
 
Mark Markson

Mark Markson

02/05/2013 20:54:31
Quote Anchor link
Wouter J op 02/05/2013 20:51:57:
Goed:
- Wat staat er in de $_GET variabelen?
- mysql_real_escape_string is alleen gemaakt voor mysql, dus als je iets met de database doet. Anders niet
- we hakken regel 7 en 9 even in stukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$bericht1
= nl2br($str);
$bericht2 = htmlspecialchars($bericht1);

echo nl2br($bericht2);
?>

Stel $str bevat "Hello\nWorld". Beredeneer, dus niet testen, wat de waardes van $bericht1, $bericht2 en de echo zijn? (en plaats dat eens hier op het forum)


Aha, de html tag <br> verdwijnt dan, toch? Htmlspecialchars filtert dat eruit, of niet?
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 22:18:01
Quote Anchor link
We beginnen al in de buurt te komen. Allereerst moet je bij die code gaan afvragen waarom je 2x de nl2br functie gebruikt. Dan weet je dat er 1tje weg moet. Welke er weg moet moet je dus gaan beredeneren en dat heb je zojuist al gedaan.

De eindconclusie is dan hopelijk de goede en dan heb jij weer geleerd hoe je problemen kunt oplossen: in stukken hakken en nadenken :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.