nl2br -> nl2p functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk

Dirk

04/04/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een mysql tabel met een artikel. Ik gebruik daarvoor de functie nl2br() om de \n te veranderen in <br /> Nu wil ik als er een new line komt, de twee <br /><br /> worden vervangen door een <p>tekst</p>
Op internet zag ik wel een aantal van deze functies, maar geen een waar bij een normale enter de <br /> bleef staan. Daar maakte ze dan <p></p> van...

dit is een voorbeeld van de output die ik zou willen hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
test<br />
test test
<p>blablalalblblalbl</p>
<
p>test test test <br /> test </p>
?>

Heeft iemand hier een oplossing voor?
Alvast erg bedankt!!

Dirk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:06:16
 
Baarr

Baarr

04/04/2007 21:22:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je een paragraph <p> wilt maken voor de tekst die tussen 2 <br /><br /> komt ? Want ik snap dat je een <p> wilt beginnen bij een dubbele br maar hij moet dan ook einden bij een dubbele br lijkt me.

Niet getest, maar zoiets zou moeten werken ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(preg_match('/<br \/><br \/>(.*)<br \/><br \/>/', $text, $matches))
{

    echo '<p>' . $matches[1] . '</p>';
}

?>
 
Dirk

Dirk

04/04/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Bedankt, Ik heb nu wel een idee hoe ik het moet oplossen!

groeten,

Dirk
 
K i p

K i p

04/04/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    function nl2p ( $tekst )
    {

        $tekst = nl2br ( $tekst );
        $tekst = str_replace ( '<br /><br />' , '</p><p>' , $tekst );
        $tekst = '<p>' . $tekst . '</p>';
        return $tekst;
    }

    
    $tekst = 'Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In sem nunc, ultrices ut, convallis at, scelerisque eu, massa. Proin tempus sollicitudin sapien. Pellentesque ultricies nulla ac felis consectetuer tempus.
Nunc pharetra, turpis ac molestie vehicula, libero ligula posuere quam, vitae condimentum ligula lectus ac mauris. Fusce elementum. Nullam libero nisl, blandit a, congue ultrices, placerat ut, eros.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aliquam sed diam.
Quisque congue ultrices quam. Ut porttitor turpis condimentum turpis. Donec quam.
Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vivamus commodo ultrices dui.'
;
    $tekst = nl2p ( $tekst );
    echo htmlentities ( $tekst );
    /*
    ••Output:
        <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In sem nunc, ultrices ut, convallis at, scelerisque eu, massa. Proin tempus sollicitudin sapien. Pellentesque ultricies nulla ac felis consectetuer tempus. <br /> Nunc pharetra, turpis ac molestie vehicula, libero ligula posuere quam, vitae condimentum ligula lectus ac mauris. Fusce elementum. Nullam libero nisl, blandit a, congue ultrices, placerat ut, eros. <br /> <br /> Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aliquam sed diam. <br /> Quisque congue ultrices quam. Ut porttitor turpis condimentum turpis. Donec quam. <br /> Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vivamus commodo ultrices dui.</p>
    */

?>
Zoiets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.