No database selected

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  paul

peter paul

26/08/2014 15:38:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal. Ik ben er een hele tijd uit geweest en heb zelfs weer moeite met de meeste simpele dingen.

Ik heb het volgende gemaakt

connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
   //-- MySQL conectie
    $user = "root";
    $pass = "usbw";
    $host = "localhost:3307";
    $dbdb = "WebsiteDB";
    
    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }

?>


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

include 'Connect.php';

...
...
...



for ($col = 0; $col < 156; $col++) {

    $sql =  "INSERT INTO categorieen (ID, Categorie, Cat_URL) VALUES ('', '{$matches[2][$col]}', '{$matches[0][$col]}')";
     mysql_query($sql) or die(mysql_error());

    echo $matches[2][$col] . ' - ' . $matches[0][$col] . '<br/>';
  }

  
?>


Ik heb een groot gedeelte van mijn script weg gelaten om het duidelijker te maken dit zijn de gedeeltes waar ik met de DB probeer te communiceren.

wanneer ik nu naar index.php ga krijg ik de melding "no database selected" maar zover ik weet heb ik dat wel gedaan. Mijn vraag is dan ook zien jullie wat ik fout doe?
Gewijzigd op 26/08/2014 15:40:16 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:21:10
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/08/2014 15:45:53
Quote Anchor link
Weet je zeker dat de database naam : WebsiteDB is?
 
Peter K

Peter K

26/08/2014 15:54:35
Quote Anchor link
Splits het verbinding maken en db selecten anders eens. En bouw op beide een foutafhandeling in van mysql met mysql_error()
 
Peter  paul

peter paul

26/08/2014 16:05:23
Quote Anchor link
Ik heb connect.php veranderd. en deze lijkt te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

    $user
= "root";
    $pass = "usbw";
    $host = "localhost:3307";
    $dbdb = "WebsiteDB";

$con = mysql_connect($host, $user, $pass);
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


$db_selected = mysql_select_db($dbdb, $con);

if (!$db_selected)
  {

  die ("Can\'t use db : " . mysql_error());
  }


echo 'Connected successfully';

mysql_close($con);

?>


Dus moet er een fout zitten in index.php maar waar ?

Toevoeging op 26/08/2014 16:08:34:

vraag me niet waarom maar het werkt nu wel ik heb alleen connect.php veranderd :S. Toch bedankt voor jullie tijd.
Gewijzigd op 26/08/2014 16:05:41 door peter paul
 
Peter  Flos

Peter Flos

26/08/2014 16:26:11
Quote Anchor link
Regel 23, lees die eens en bedenk erbij wat het doet.

E: Al opgelost zie ik
Gewijzigd op 26/08/2014 16:26:30 door Peter Flos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.