Nodes opnieuw indelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

19/07/2014 23:41:12
Quote Anchor link
Ik heb een ingewikkeld javascript probleem.
Ik heb een aantal <pre> elementen. In die elementen staan <span> tags, en gewone text nodes.
Het is ongeveer zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<pre>Tekst</pre>
<pre><span>In span</span> buiten span <span>in span</span></pre>
<pre>...</pre>


Nu wil ik met javascript een span kunnen invoegen op een plek in de tekst. Je zou misschien zegggen dat je dit met innerHTML heel makkelijk kunt doen. Dat is dus niet zo, want innerHTML geeft de letterlijke html code.
Als voorbeeld neem ik de tweede <pre>
De textContent van de tweede <pre> is: In span buiten span in span
De innerHTML van de tweede <pre> is: <span>In span</span> buiten span <span>in span</span>
Ik wil dus een span invoegen op bijv. de tiende plek in de tekst.
Je kunt het zien als een soort cursor die je ergens in de tekst neerzet. De bestaande span elementen mogen niet worden beïnvloed hierdoor. Hoe doe ik dit? Ik heb echt al van alles geprobeerd.
Gewijzigd op 19/07/2014 23:42:12 door Mark Hogeveen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:19:39
 
Pipo Clown

Pipo Clown

20/07/2014 13:10:11
Quote Anchor link
Kijk eens naar document.createElement()
 
Wouter J

Wouter J

20/07/2014 13:32:40
Quote Anchor link
document.createElement() gaat je niet echt veel helpen...

Met document.createElement() kun je elementen aanmaken en die een bepaalde plek in de DOM tree gegeven, bijv. als child van (element.appendChild()) of voor een element (element.insertBefore()). In jouw geval wil je een element in een tekst plaatsen, tekst wordt in een DOM tree als een enkele TextNode gezien, daar kun je dus niks in plaatsen.

Je zult dus de Text Node moeten opvragen en die dan splitten in een array. Vervolgens op een bepaalde plek in die array een open tag moeten zetten en het element erna een sluit tag en dan de array omzetten tot een string en weer invoegen als innerHTML van het element.

Bijv. http://jsbin.com/bubew/2/edit

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
HTMLElement.prototype.addElementAtPosition = function (position, openTag, split) {
  split || (split = ' ');

  if (this.childElementCount) {
    throw('addElementAtPosition can only be used when the element contains only text');
  }

  
  var textPositions = this.innerHTML.split(split);

  textPositions.splice(position, 0, openTag);
  textPositions.splice(position + 2, 0, '</' + openTag.substr(1));

  this.innerHTML = textPositions.join(split);
};
Gewijzigd op 20/07/2014 13:34:35 door Wouter J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 14:34:16
Quote Anchor link
Ik ben ook even bezig geweest :-)

Je moet als eerste niet de innerHTML uitlezen maar een array van childNodes die in je <pre> zitten.

Vervolgens kun je insertBefore() gebruiken om een nieuwe Node voor een bestaande node in te voegen.

http://codepen.io/anon/pen/Cpgrq
 
Wouter J

Wouter J

20/07/2014 14:42:42
Quote Anchor link
Frank, maar je kan toch niet elk woord afzonderlijk opvragen als Text Node?

(btw, dit is een mooie app om snel de DOM nodes te zien, dan hoef je niet zelf het script te schrijven :) http://software.hixie.ch/utilities/js/live-dom-viewer/)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 14:45:06
Quote Anchor link
Nee dat is zo Wouter. dan zou je de tekstblokken nog moeten splitten op de spaties. Maar je hebt wel text-nodes en span-nodes in een array staan.

Toevoeging op 20/07/2014 14:47:51:

#text =>
SPAN => 'hallo'
#text => 'dit is'
SPAN => 'leuk'
#text =>

zo zou je array er uit kunnen zien.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

20/07/2014 22:51:48
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor jullie hulp, maar het probleem is nog iets ingewikkelder.
Het gaat niet om het onderscheid tussen stukjes tekst gescheiden door spaties.
Als ik deze tekst heb:

Ze hebben weer regen voorspeld voor morgen

En ik wil op de zesde 'plek' een span invoegen, dan moet je dat zien als:
Ze heb|ben weer regen voorspeld voor morgen

En dus niet:
Ze hebben weer regen voorspeld | voor morgen

Bij dit invoegen van de span, mogen niet de bestaande elementen die eventueel in de tekst staan beschadigd worden.
Ik deed eerst dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
function insertAt(obj, pos, elemToInsert) {
    
    var nodesBefore = [];
    var nodesAfter = [];
    
    var lengthCounter = 0;
    
    var nodes = obj.childNodes;
    for(var i = 0; i < nodes.length; i++) {
        
        var node = nodes[i];
        
        if(lengthCounter + node.textContent.length <= pos) {
            
            nodesBefore.push(node);
            lengthCounter += node.textContent.length;
        }
        
        if(lengthCounter + node.textContent.length > pos) {
            
            var ntBefore = node.textContent.substring(0, pos - lengthCounter);
            var nBefore = document.createTextNode(ntBefore);
            nodesBefore.push(nBefore);
            
            var ntAfter = node.textContent.substring(pos - lengthCounter, node.textContent.length);
            console.log(ntAfter);
            var nAfter = document.createTextNode(nAfter);
            nodesAfter.push(nAfter);
        }
    }
    
    var nodeSet = [];
    nodeSet.concat(nodesBefore);
    nodeSet.push(elemToInsert);
    nodeSet.concat(nodesAfter);
    
    
    return nodeSet; // Is nu een array van de hele inhoud van het pre element
}


Maar dit werkt niet. Er komen dan steeds stukjes "undefined" in de tekst te staan, maar ik kan niet vinden wat er nou precies undefined is.
Gewijzigd op 20/07/2014 23:02:36 door Mark Hogeveen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 23:02:54
Quote Anchor link
Maar hoe weet jouw script waar de span moet komen? is dat een kwestie van karakters tellen? en zijn het alleen span's die in de tekst voorkomen of ook nog andere html elementen?


Toevoeging op 20/07/2014 23:07:03:

Jij wilt dus een span in een span. dat maakt het inderdaad wel veel ingewikkelder omdat dit tot een 'oneindige' diepte kan. Hier zul je dan in ieder geval een recursive function voor moeten maken.
Gewijzigd op 20/07/2014 23:11:37 door Frank Nietbelangrijk
 
Wouter J

Wouter J

21/07/2014 09:18:13
Quote Anchor link
Een voorbeeldje van zo'n recursieve functie: http://jsbin.com/bubew/3/edit
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

21/07/2014 11:15:46
Quote Anchor link
Ja! Wat Wouter heeft is precies wat ik wil. Allemaal bedankt voor jullie voorbeelden en hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.