Nodes opnieuw indelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

19/07/2014 23:41:12
Quote Anchor link
Ik heb een ingewikkeld javascript probleem.
Ik heb een aantal <pre> elementen. In die elementen staan <span> tags, en gewone text nodes.
Het is ongeveer zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<pre>Tekst</pre>
<pre><span>In span</span> buiten span <span>in span</span></pre>
<pre>...</pre>


Nu wil ik met javascript een span kunnen invoegen op een plek in de tekst. Je zou misschien zegggen dat je dit met innerHTML heel makkelijk kunt doen. Dat is dus niet zo, want innerHTML geeft de letterlijke html code.
Als voorbeeld neem ik de tweede <pre>
De textContent van de tweede <pre> is: In span buiten span in span
De innerHTML van de tweede <pre> is: <span>In span</span> buiten span <span>in span</span>
Ik wil dus een span invoegen op bijv. de tiende plek in de tekst.
Je kunt het zien als een soort cursor die je ergens in de tekst neerzet. De bestaande span elementen mogen niet worden beïnvloed hierdoor. Hoe doe ik dit? Ik heb echt al van alles geprobeerd.
Gewijzigd op 19/07/2014 23:42:12 door Mark Hogeveen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:36:22
 
Pipo Clown

Pipo Clown

20/07/2014 13:10:11
Quote Anchor link
Kijk eens naar document.createElement()
 
Wouter J

Wouter J

20/07/2014 13:32:40
Quote Anchor link
document.createElement() gaat je niet echt veel helpen...

Met document.createElement() kun je elementen aanmaken en die een bepaalde plek in de DOM tree gegeven, bijv. als child van (element.appendChild()) of voor een element (element.insertBefore()). In jouw geval wil je een element in een tekst plaatsen, tekst wordt in een DOM tree als een enkele TextNode gezien, daar kun je dus niks in plaatsen.

Je zult dus de Text Node moeten opvragen en die dan splitten in een array. Vervolgens op een bepaalde plek in die array een open tag moeten zetten en het element erna een sluit tag en dan de array omzetten tot een string en weer invoegen als innerHTML van het element.

Bijv. http://jsbin.com/bubew/2/edit

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
HTMLElement.prototype.addElementAtPosition = function (position, openTag, split) {
  split || (split = ' ');

  if (this.childElementCount) {
    throw('addElementAtPosition can only be used when the element contains only text');
  }

  
  var textPositions = this.innerHTML.split(split);

  textPositions.splice(position, 0, openTag);
  textPositions.splice(position + 2, 0, '</' + openTag.substr(1));

  this.innerHTML = textPositions.join(split);
};
Gewijzigd op 20/07/2014 13:34:35 door Wouter J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 14:34:16
Quote Anchor link
Ik ben ook even bezig geweest :-)

Je moet als eerste niet de innerHTML uitlezen maar een array van childNodes die in je <pre> zitten.

Vervolgens kun je insertBefore() gebruiken om een nieuwe Node voor een bestaande node in te voegen.

http://codepen.io/anon/pen/Cpgrq
 
Wouter J

Wouter J

20/07/2014 14:42:42
Quote Anchor link
Frank, maar je kan toch niet elk woord afzonderlijk opvragen als Text Node?

(btw, dit is een mooie app om snel de DOM nodes te zien, dan hoef je niet zelf het script te schrijven :) http://software.hixie.ch/utilities/js/live-dom-viewer/)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 14:45:06
Quote Anchor link
Nee dat is zo Wouter. dan zou je de tekstblokken nog moeten splitten op de spaties. Maar je hebt wel text-nodes en span-nodes in een array staan.

Toevoeging op 20/07/2014 14:47:51:

#text =>
SPAN => 'hallo'
#text => 'dit is'
SPAN => 'leuk'
#text =>

zo zou je array er uit kunnen zien.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

20/07/2014 22:51:48
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor jullie hulp, maar het probleem is nog iets ingewikkelder.
Het gaat niet om het onderscheid tussen stukjes tekst gescheiden door spaties.
Als ik deze tekst heb:

Ze hebben weer regen voorspeld voor morgen

En ik wil op de zesde 'plek' een span invoegen, dan moet je dat zien als:
Ze heb|ben weer regen voorspeld voor morgen

En dus niet:
Ze hebben weer regen voorspeld | voor morgen

Bij dit invoegen van de span, mogen niet de bestaande elementen die eventueel in de tekst staan beschadigd worden.
Ik deed eerst dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
function insertAt(obj, pos, elemToInsert) {
    
    var nodesBefore = [];
    var nodesAfter = [];
    
    var lengthCounter = 0;
    
    var nodes = obj.childNodes;
    for(var i = 0; i < nodes.length; i++) {
        
        var node = nodes[i];
        
        if(lengthCounter + node.textContent.length <= pos) {
            
            nodesBefore.push(node);
            lengthCounter += node.textContent.length;
        }
        
        if(lengthCounter + node.textContent.length > pos) {
            
            var ntBefore = node.textContent.substring(0, pos - lengthCounter);
            var nBefore = document.createTextNode(ntBefore);
            nodesBefore.push(nBefore);
            
            var ntAfter = node.textContent.substring(pos - lengthCounter, node.textContent.length);
            console.log(ntAfter);
            var nAfter = document.createTextNode(nAfter);
            nodesAfter.push(nAfter);
        }
    }
    
    var nodeSet = [];
    nodeSet.concat(nodesBefore);
    nodeSet.push(elemToInsert);
    nodeSet.concat(nodesAfter);
    
    
    return nodeSet; // Is nu een array van de hele inhoud van het pre element
}


Maar dit werkt niet. Er komen dan steeds stukjes "undefined" in de tekst te staan, maar ik kan niet vinden wat er nou precies undefined is.
Gewijzigd op 20/07/2014 23:02:36 door Mark Hogeveen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/07/2014 23:02:54
Quote Anchor link
Maar hoe weet jouw script waar de span moet komen? is dat een kwestie van karakters tellen? en zijn het alleen span's die in de tekst voorkomen of ook nog andere html elementen?


Toevoeging op 20/07/2014 23:07:03:

Jij wilt dus een span in een span. dat maakt het inderdaad wel veel ingewikkelder omdat dit tot een 'oneindige' diepte kan. Hier zul je dan in ieder geval een recursive function voor moeten maken.
Gewijzigd op 20/07/2014 23:11:37 door Frank Nietbelangrijk
 
Wouter J

Wouter J

21/07/2014 09:18:13
Quote Anchor link
Een voorbeeldje van zo'n recursieve functie: http://jsbin.com/bubew/3/edit
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

21/07/2014 11:15:46
Quote Anchor link
Ja! Wat Wouter heeft is precies wat ik wil. Allemaal bedankt voor jullie voorbeelden en hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.