normalisatie vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
Peter de Vos

Peter de Vos

06/02/2010 12:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een vraagje omtrent normalisatie.

Ik zal het vereenvoudigd uitleggen hoe mijn database eruit ziet.
Ik heb 3 beheerstabellen (naar dit voorbeeld worden effectieve productie aanmeldingen gelogd):
- tabel1 met het artikelbestand:
ID autoint (primary key en dus aanpasbaar)
Artikelnummer (unique key)
Omschrijving

- tabel2 met mogelijke informatie die je aan een artikel kan hangen:
ID autoint (primary key en dus niet aanpasbaar)
Informatie (unique key)

Mogelijke waarden: magazijn, THT, type pallet, ...

- tabel3 waarbij men kan opgeven welke informatie er moet opgevraagd worden bij een aanmelding van een artikel:
ID autoinit (primary key en dus niet aanpasbaar)
ID_artikel
ID_info

De unique key is hier de combinatie van artikel en info.
Met deze tabel definieer je dus dat je bij artikel <x> zowel info "THT" als "magazijn" moet opvragen.


Hierboven zijn de beheerstabellen en kwa normalisatie zit dat volgens mij wel goed (nergens dubbele info gebruikt en telkens gewerkt met ID)

Ik stel mij echter de vraag of ik bij mijn HISTORIEK tabellen ook moet werken met id's of daar met de effectieve waarden?
(historiek = bij elke aanmelding wordt de nodige info opgevraagd en wordt dat weggeschreven in de historiek tabellen onder een uniek nummer in de vorm van JAAR-MAAND-VOLGNUMMER)

Bv:
historiek tabel 1 (artikel) bevat bijvoorbeeld zo'n record:
2010020001 artikel x omschrijving x

historiek tabel 2 (info artikel) bevat bijvoorbeeld volgende records:
2010020001 magazijn test (uniek nummer, info, waarde)
2010020001 THT 01/01/2011 (uniek nummer, info, waarde)

Mijn vraag: zou ik het doen zoals hierboven of zou ik in de historiek tabellen ook id's wegschrijven? (dus niet artikelnummer en omschrijving wegschrijven maar enkel de "ID"; niet de info (naam) wegschrijven maar de info id?)
Op die manier zijn mijn tabellen wel veel kleiner MAAR als ik van de ene op de andere dag mijn info "magazijn" zijn aanpassen naar "verpakking", dan zou het lijken alsof gans mijn historiek op "verpakking" zit ipv "magazijn" wat ik natuurlijk NIET wens!
Ik zou natuurlijk kunnen afblokken dat men het beheer niet meer kan wijzigen van zodra er een aanmelding op gebeurt is maar dat lijkt mij ook niet wenselijk aangezien ik dan bv artikelnummers die ik niet meer wil aanmelden niet meer kan verwijderen..

Hopelijk is het een beetje duidelijk uitgelegd en kunnen jullie mij raad geven!

Alvast bedankt.

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:04:42
 
Midas

Midas

06/02/2010 13:41:00
Quote Anchor link
Je koppelt natuurlijk de historie aan echte records. Wat je je vooral moet bedenken is hoe je om wilt gaan met die historie als de records verwijderd worden. Kijk eens naar ON DELETE en ON UPDATE.

Ik hoop dat ik je verhaal goed begrepen heb.
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:03:02
Quote Anchor link
Als er bij ons op het werk aan een object een historie vastzit dan kan dat object nooit meer verwijderd worden, kan de integriteit van de database in gevaar brengen.
Ik praat hier dus over een professioneel onderhoudsbeheersysteem inclusief boekhouding, inkoop, magazijnbeheer etc. Vergelijkbaar met SAP.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 22:20:41
Quote Anchor link
Dat is inderdaad de manier waarop je het aan zou moeten pakken. Maar die constraints kun je al afdwingen in de database zoals Midas voorstelt.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

25/05/2010 22:29:42
Quote Anchor link
Ik stel mezelf deze vragen als het om "logs" gaat:
- Hoelang moet het bewaard blijven (ivm de capaciteit)
- Heeft het een relatie met de records (bij update of delete)
- Moet je dit wel opslaan in je database, files zijn makkelijker te archiveren en te beheren. Minder belasting op de DB server.

[ontopic]
Ik vind dat HISTORIEK geen relatie(Constraints) hoeft te hebben met de records.
Ook zou ik nooit een record verwijderen, maar eerder een soort status DELETED geven. Andere optie kan zijn een extra Kolom "ISDELETED" (BOOL).
Zo behoud je altijd je integriteit van je Database
Gewijzigd op 25/05/2010 22:40:32 door Andreas Warnaar
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.