Normalisatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

29/05/2013 21:26:42
Quote Anchor link
Goede avond,

ik wil een database aanleggen voor de muziekgroep waarin ik speel. We willen:

1) informatie over de leden in de database steken (+wachtwoord voor authenticatie)
2) al onze bezittingen inventariseren zoals:
- truien
- schoenen
- instrumenten
3) bijhouden welk lid welk instrument / trui / ... heeft
4) een geschiedenis bijhouden van wie wat wanneer heeft gehad

Actieve leden hebben normaal altijd een trui, schoenen en een instrument maar, tussen onze ledenlijst zitten ook ex-leden (= status niet actief) zei hebben ooit spullen gehad maar toen ze stopten zijn deze naar iemand anders gegaan.

Ik maakte volgende db-structuur*, heeft iemand nog tips over de normalisatie?

*
Afbeelding

Alvast bedankt,
Jasper
Gewijzigd op 29/05/2013 21:27:01 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:49:37
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/05/2013 11:53:03
Quote Anchor link
Je koppel tabel is onlogisch. 1 tabel voor verschillende soorten koppelingen.

Ik zou per koppeling een koppel tabel maken en daarin een begin en einddatum zetten. (Het kan toch ook zijn dat een trui een tijdje bij niemand is)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/05/2013 19:55:22
Quote Anchor link
Even een aanzetje:
Jasper DS op 29/05/2013 21:26:42:
ik wil een database aanleggen voor de muziekgroep waarin ik speel. We willen:

1) informatie over de leden in de database steken (+wachtwoord voor authenticatie)
2) al onze bezittingen inventariseren zoals:
- truien
- schoenen
- instrumenten
3) bijhouden welk lid welk instrument / trui / ... heeft
4) een geschiedenis bijhouden van wie wat wanneer heeft gehad

Actieve leden hebben normaal altijd een trui, schoenen en een instrument maar, tussen onze ledenlijst zitten ook ex-leden (= status niet actief) zei hebben ooit spullen gehad maar toen ze stopten zijn deze naar iemand anders gegaan.

Wat je eigenlijk moet doen is je vraagstelling vertalen in tabellen:
Dus (1) ik heb leden van de band;
tabel leden: lid_id, naam, etc.

(2)
tabel bezittingen: bezitting_id, bezitting_name

(3)
tabel lid_heeft _bezitting: lid_id, bezitting_id

Als je bezittingen overdraagbaar wilt hebben, heb je de koppeltabel nodig.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/05/2013 20:54:07
Quote Anchor link
tabel leden: id, name, email etc
tabel bezittingen: id, name, description etc
tabel koppeltabel: id, user_id, product_id, start_date, end_date etc (aan de hand van start_date en end_date kun je zien of het lid ze nog heeft etc, eventueel kun je dit uitbreiden met een 'active' veld)
Gewijzigd op 30/05/2013 20:55:24 door Joakim Broden
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/05/2013 22:44:35
Quote Anchor link
Voorkauwen heeft geen nut.
En de stomste 'fout' die altijd gemaakt wordt is om maar altijd een pk kolom de naam id te geven.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/05/2013 22:45:44
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

TJVB, jij zou dis een KOPPEL_TRUI en een KOPPEL_INSTRUMENT tabel maken? En aan die koppeltabel een startdatum en een einddatum toevoegen?

Ger en Hertog, jullie zouden 1 tabel bezittingen maken en daar alle soorten insteken? En dan één koppeltabel en einddatum.

Wat ik eventueel zou kunnen doen is een user STOCK aanmaken waaraan ik de bezittingen hang die niemand gebruikt. Het moeilijke aan de tabel bezittingen is dat dit inderdaad gaat voor een trui of een schoen maar een instrument heeft niet dezelfde waardes dus dat wordt dan sowieso een aparte tabel.

Afbeelding
Gewijzigd op 30/05/2013 22:49:09 door Jasper DS
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/05/2013 23:02:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 30/05/2013 22:44:35:
En de stomste 'fout' die altijd gemaakt wordt is om maar altijd een pk kolom de naam id te geven.

Hoezo is dat fout? Ik zou zo niet 123 weten wat er fout aan is

Ik vind lid_id vind ik juist irritant en totaal overbodig. Je zit al in de tabel leden, waarom dan nog eens de een extra omschrijving lid_id, dan is id duidelijk zat.
Gewijzigd op 30/05/2013 23:20:05 door Joakim Broden
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2013 00:50:31
Quote Anchor link
@Hertog Jan Wat Ger hiermee wil zeggen is dat een PK niet altijd een ID hoeft te zijn dus je kan net zo goed een ander unieke kolom nemen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/05/2013 08:14:19
Quote Anchor link
@Hertog Jan,
Ik had fout tussen aanhalingstekens gezet, omdat het ook niet echt fout is.
Ik heb toevallig op mijn andere scherm een query over 7 tabellen voor me, waarvan er 6 een id kolom hebben en 5 een naam kolom. Mag jij mij uitleggen hoe duidelijk alleen id dan is.

@Jasper,
Je hebt één koppeltabel op leden, bezittingen en instrumenten. Het is ongebruikelijk maar kan wel, maar dan moet je wel er voorzorgen dat de id's van bezittingen en instrumenten elkaar niet overlappen.

Je kunt uit de start- en einddatum in de koppeltabel afleiden of iets al dan niet in gebruik is, dus daar hoef je geen aparte tabel voor te maken.

Een koppeltabel heeft geen eigen id nodig, de PK is de combinatie member_id en bezitting_id
 
Jasper DS

Jasper DS

31/05/2013 10:41:08
Quote Anchor link
Ja inderdaad daar had ik nog niet over nagedacht. Zou ik dan toch niet opteren voor 3 koppeltabellen? En de end-date blijft dan leeg tot het object terug in de stock gaat?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

31/05/2013 10:47:50
Quote Anchor link
bekijk de volgende tutorial eens: van een andere kant bekijken nooit verkeerd:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/welke-tabellen-heb-ik-nodig-/773/
 
Jasper DS

Jasper DS

31/05/2013 10:53:54
Quote Anchor link
Ik ben het niet eens met uw tutorial, naar mijn mening word een leraar gekoppeld aan één of meerdere klassen per lesuur en niet aan n-leerlingen, die n-leerlingen zijn immers een klas.

Je DB-model zou er dus anders uit zien. Verder denk ik ook niet dat die tutorial mij verder kan helpen...
 
Jeroen VD

Jeroen VD

31/05/2013 11:00:11
Quote Anchor link
kan ook, als jij een klas als aparte eenheid wilt zien... ik zie een klas bestaande uit een n aantal personen.... die je op dezelfde manier kan koppelen. maar dat is verschil van mening.

en de bedoeling van de tutorial is eens een wat andere manier te laten zien ;) die heel vaak een hele snelle eerste opzet geeft die makkelijk te normaliseren is in mijn opzicht
 
Jasper DS

Jasper DS

31/05/2013 11:03:09
Quote Anchor link
Hoe zou jij mijn voorbeeld dan normaliseren? Ik kom via jouw methode op dezelfde structuur uit.

1 tabel leden
1 tabel truien
1 tabel schoenen
1 tabel instrumenten
1 koppeltabel voor truien
1 koppeltabel voor schoenen
1 koppeltabel voor instrumenten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/05/2013 11:34:23
Quote Anchor link
Je kan truien en schoenen in 1 tabel samenvatten, stel in de toekomst besluit je de leden ook van ondergoed te voorzien, dan moet je weer een tabel (onderbroekenlol) en een koppeltabel bijmaken.
Normaliseren is een middel om een goed beheersbare database te verkrijgen. Het aanpassen van de database structuur als je uit de ontwikkelfase bent is not done.
 
Jasper DS

Jasper DS

31/05/2013 11:42:17
Quote Anchor link
Op dit moment hebben truien en schoenen (riemen hebben we ook) een eigen volgnummer dus er is een trui met nummer 1, een schoen met nummer 1 en een riem met nummer 1...
 
Eddy E

Eddy E

31/05/2013 11:59:41
Quote Anchor link
Toch allemaal kleding.
Desnoods categorieën aanmaken voor kleding (vest, broek, riem, schoen, jas, sjaal, muts).
 
Erwin H

Erwin H

31/05/2013 12:25:34
Quote Anchor link
Het ligt en beetje aan welke informatie per kledingstuk je wilt opslaan. Is dat allemaal hetzelfde? Dan naast het id ook een categorie zoals Eddy zegt en dan kan je alles in 1 tabel plaatsen, met 1 koppeltabel. Heb je juist verschillende info per kledingstuk, dan kan je ieder kledingstuk in zijn eigen tabel plaatsen, maar je zou er dan nog steeds voor kunnen kiezen om de koppelingen in 1 koppeltabel te plaatsen waarbij je naast id ook weer een categorie gebruikt om te koppelen. Heb je heel veel verschillende info per kledingstuk, dan kan je weer terug naar 1 tabel voor alle kledingstukken, maar sla je de info op in een aparte tabel waarbij je per rij 1 kenmerk van het kledingstuk opslaat. Dit is misschien wel de ultieme vorm van normalisatie die je meestal niet hoeft (en niet wilt) toepassen, maar wel extreem flexibel is.

In elk geval zou ik proberen om niet per kledingstuk een koppeltabel te hebben. Dat is juist weer erg inflexibel en je zal merken dat je dan bij aanpassingen al snel een hele rij queries aan het aanpassen bent.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.