Normaliseren hulp nodig spoed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 11:53:23
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik probeer bovenstaand figuren te normaliseren. Kan iemand mij hierbij helpen ?
evt met vergoeding als iemand mij kan helpe ben ik zeeer dankbaar.

http://www.freebits.nl/view.php?filename=668figuur_1.gif













Afbeelding
Gewijzigd op 12/12/2013 11:54:09 door Furkan Cemelli
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:33:43
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/12/2013 12:17:57
Quote Anchor link
Wat heb je zelf al? En moet alleen genormaliseerd worden wat je hier ziet of is er meer?
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 12:21:37
Quote Anchor link
Ik heb paar gedaan maar was niet goed.
Het is een geneste repetende groep.
Ik moet sleutel vinden en groepen maken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 12:23:47
Quote Anchor link
Er lijken data te ontbreken: een film heeft bijvoorbeeld geen titel. Daarnaast ken je wel vertoningtypen (bioscoop of televisie) maar ontbreken daarbij details (bijvoorbeeld wélke bioscoop of welke televisiezender).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
+---------------+  +--------------------+
| films         |  | genres             |
+---------------+  +--------------------+
| film_id (PK)  |  | genre_id (PK)      |
| genre_id (FK) |  | genre_omschrijving |
+---------------+  +--------------------+

+-----------------------+  +-----------------------+
| vertoningen           |  | vertoningtypen        |
+-----------------------+  +-----------------------+
| vertoning_id (PK)     |  | vertoningtype_id (PK) |
| film_id (FK)          |  | type_omschrijving     |
| vertoningtype_id (FK) |  +-----------------------+
| begindatum            |
| einddatum             |
+-----------------------+
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 12:39:04
Quote Anchor link
opdracht
http://www.freebits.nl/view.php?filename=615opdracht.png


opdracht 1
http://www.freebits.nl/view.php?filename=668figuur_1.gif


opdracht 2
http://www.freebits.nl/view.php?filename=464figuur2.png


Hier heb ik een beter voorbeeld.
Dingen die niet erin staat, hoef je niet op te noemen.
ik moet eerst opdracht 1 normaliseren van 0 de normaal vorm tot 3 de normaal vorm.
Zelfde moet ik ook doen met opdracht 2.
Daarna moet ik ze allebij integreren en in acces bouwen.

Ik heb echt haast met dit als iemand mij kan helpen zou ik echt dankbaar zijn.
Eerste opdracht is een geneste repeterende groep.

Alvast Bedankt.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/12/2013 12:40:58
Quote Anchor link
En wat zegt je docent/medeleerlingen? (Heb tenminste het vermoeden dat het een school opdracht is)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 12:43:00
Quote Anchor link
Hint: begin met het tweede plaatje, want daarin zitten data die je bij het uitwerken van het eerste plaatje mist.

Laat eens zien wat je al hebt, want de hele opdracht laten maken door anderen kan niet de bedoeling zijn.
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 12:48:31
Quote Anchor link
Genre code , genre naam,RG((filmcode ,(vertoning, van ,tot ,)) aantal
Genre code filmcode
Genre code , genre naam, (vertoning, van ,tot)

Genre code, vertoning, van ,tot
Genre code ,genre naam
Genre code , filmcode
vertoning, van ,tot
Genre code

Dit is van figuur 1 .

Filmcode genrecode genre naam , RG (titel , jaar , regisseur , lengte , distributeurcode , naam, adres, postcode, plaats, land )

Filmcode titel , jaar , regisseur , lengte , distributeurcode , naam, adres, postcode, plaats, land
Filmcode genrecode genre naam

titel , jaar , regisseur , lengte film
Filmcode , titel, distributeurcode , naam, adres, postcode, plaats, land , distubuteur
Filmcode , genrecode, genre naam , Genre

En dit is figuur 2

Volgens mijn docent is dit niet goed. Hij wilt verder niet ondersteunen, het is een zoek het maar uit docent.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 12:55:38
Quote Anchor link
Als je aan mijn 4 tabellen nog een 5e tabel voor de distributeur toevoegt, ben je bijna klaar.

Moet wel zeggen dat ik de opgaven incompleet vind. Daardoor is de vraagstelling onduidelijk. Ik mis namelijk nog tabellen voor de locatie (bioscoop X of theater Y), maar die zijn ook niet te zien in je afbeeldingen, dus daar moeten we nu maar naar raden. Het is gewoon niet logisch dat je wel "vertoond in een bioscoop" vastlegt, maar daarbij niet wélke bioscoop.
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 13:00:58
Quote Anchor link
Ik moet alleen normaliseren wat ik als opdracht heb gekregen. verder moet ik niet iets extra toevoegen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/12/2013 13:14:30
Quote Anchor link
films
- film_id (PK)
- genre_id (FK --> genres.genre_id)
- distributeur_id (FK --> distributeurs.distributeur_id)
- titel
- jaar
- regisseur
- speelduur

genres
- genre_id (PK)
- genre_omschrijving

distributeurs
- distributeur_id (PK)
- bedrijfsnaam
- straatnaam
- huisnummer
- postcode
- plaats
- land

vertoningen
- vertoning_id (PK)
- film_id (FK --> films.film_id)
- vertoningtype_id (FK --> vertoningtypen.vertoningtype_id)
- begindatum
- einddatum

vertoningtypen
- vertoningtype_id (PK)
- type_omschrijving
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

12/12/2013 14:46:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zet hier even een voorbeeld van hoe we op school moeten doen.

Dit is een opdracht die wij op school moesten normaliseren. Deze was niet zo moeilijk.
Opdracht:
http://www.freebits.nl/view.php?filename=297IMG_2104.jpg


Uitwerking:


Logo, Plnr,RG(Klnr,Klnm,Kla,Klpc,Klpl,Ad,Vd,) 0e NV
_____________________________________________________________
Plnr,Klnr,Klnm,Kla,Klpc,Klpl,Ad,Vd 1e 2e NV
Plnr
_____________________________________________________________
Klnr,Klnm,Kla,Klpc,Klpl, Klant 3e NV
Plnr,Klnr,Ad,Vd Plaats
Plnr

Sommige dingen zijn weg gestreept maar dat kan ik hier niet doen..
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

17/12/2013 22:51:14
Quote Anchor link
Is opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.